Megküzdött a Hali a továbbjutásért Budaörsön!
2022.04.21 | 17:25
Megküzdött a Hali a továbbjutásért Budaörsön!

Az első mérkőzés meglepetésre döntetlenre végződött Szombathelyen, ami talán a Halira nézve volt hízelgő eredmény. Ennek ellenére nem volt kérdés, hogy a második felvonás előtt is a bajnokcsapat számított az esélyesnek, főleg, hogy Dávid Richárdon kívül mindenki hadra fogható volt, vagyis a legerősebb keretével érkezett a vendég alakulat.

A Hali magához is ragadt a kezdeményezést, de a Budaörsiek nem ijedtek meg és két gyors góllal meglepték ellenfelüket. Előbb egy szokásos Bognár-Büki összjáték után utóbbi szerezte meg a vezetést, majd Hosszú lépett ki ziccerbe, és okosan a kapuba passzolt. Juanra mester rögtön időt kért, és rendezte a sorokat, ami hamar eredményben is megmutatkozott. Egy szép támadás végén Sipos szépített közelről, majd Dróth egy klasszis megmozdulás után egyenlített távolról. Ez a gól azt is jelentette, hogy a vendégek jobban állnak az idegenben rúgott gólok tekintetében, így az Aramis számára csak a győzelem jelenthet továbbjutást. Ezért mindent meg is tettek, és a 12. percben ismét náluk volt az előny, Bognár vágott jó helyről egy szabadrúgást a hosszú felsőbe. Az eredményjelzőre szinte fel sem került a találat, Dróth ismét kiegyenlített egy életerős lövéssel. A játékrész hajrájához közeledve ismét vezethettek volna a hazaiak, de egy szabálytalanságot követően hiába találtak be, előnyszabály helyett Apkó sporttárs lefújta az esetet, elvéve a gólt. Az Aramis gondjainak ekkor még nem volt vége, mert nem sokkal később Luiggi lövésébe Vattamány szerencsétlenül ért bele, és a saját kapujába pattant a labda, így először vezetett a Haladás, így szünetben ők lehettek a nyugodtabbak.

Fordulás után a vendégek domináltak, de egy érdekes döntés után nagy lehetőséget kaptak a budaörsiek. Apkó játékvezető úgy ítélte meg, hogy Büki lövésénél Kovács szabálytalan volt vele szemben, amit még elfogadtak volna a szombathelyiek. De nagy meglepetésre sárga lapot is kapott a fiatal játékos, és mivel már volt neki, emberelőnybe kerültek a hazaiak. Az Aramis előtt ott lebegett az egyenlítés lehetősége, de nem tudtak élni vele. Egy labdavesztés után Dróth került ziccerbe, de Molnár kapus csak szabálytalanul tudta megállítani, így jöhetett a jogos hatméteres. A labda mögé Vas állt, aki megduplázta az előnyt. A két perces emberelőnyből még volt idő, amit végül sikerült gólra váltani Sámson révén, így visszajöttek a remények. A Moga legénység vészkapussal támadott a folytatásban, és akadtak is lehetőségei, de nem tudtak betalálni, ami meg is bosszulta magát. A játékrész derekán Dróth fordult be sokadszor és szerezte meg harmadik gólját, amivel nagyjából el is döntötte a párharcot. Három gólt kellett volna szereznie a vendéglátónak, de erre kevés esély volt. Ahogy fáradtak a budaörsiek, úgy jöttek a hibák a vészkapusjátékban, és két labdaeladást is góllal büntettek a vendégek. Előbb Luiggi, majd Sipos talált be az üres kapuba. A hajrá már csak formalitás volt, így mind a két oldalon a fiatalok kaptak lehetőséget, ahol a hazaiak voltak a jobbak. Egy szép támadás végén Bélavárit csak szabálytalanul tudták megállítani, és a megítélt büntetőt maga a sértett vágta a kapuba, beállítva az 5-8-as végeredményt.

A párharc sorsolása után kevesen gondolták, hogy a visszavágó második félidőjében még nyílt lesz a párharc, így az Aramis minden dicséretet megérdemel, mert rengeteget tettek a továbbjutás érdekében, de végül kiütközött a nagyobb tudás. A Haladás talán a vártnál nehezebben jutott tovább, de a lényeg a számukra, hogy egy év kihagyás után ismét ott lesznek a legjobb négy között és esélyük van visszahódítani a magyar kupát.

 

ARAMIS SE – HALADÁS VSE 5-8 (2-3)
Budaörs, 250 néző
Játékvezetők: Kovács, Apkó, Kondákor

Aramis: Soós – Vattamány, Fekete, Bognár, Büki
Cserék: Molnár – Fülöp, Bélavári, Pap, Hosszú, Moga, Lévai, Sámson
Vezetőedző: Moga Lorant

Haladás: Alasztics – Kovács, Hajmási, Dróth, Vas
Cserék: Gyimesi, Homlok – Szalmás, Luiggi, Sipos, Vatamaniuc, Papp, Gerencsér, Henrique
Vezetőedző: Calvo Rodriguez Juan Ramon

Sárga lap: Molnár, Hosszú, Sámson illetve Sipos

Piros lap: Kovács

Gólszerzők: Büki, Hosszú, Bognár, Sámson, Bélavári illetve Dróth (3), Sipos (2), Luiggi, Vas, Vattamány (öngól)

Fotók: Haladás VSE Facebook

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Aramis SE - Magyar Futsal Akadémia (2024.04.22, stream)
2024.04.22 | 14:47
Magyarország - Ukrajna (2024.04.21, stream)
2024.04.21 | 09:07

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink