Megizzasztotta a Kistarcsa a Kecskemétet
2021.08.24 | 09:07
Megizzasztotta a Kistarcsa a Kecskemétet

Első hazai bajnokiját játszotta augusztus 23-án 19 órától az SG Kecskemét Futsal együttese a 2021/22-es NBI-es évadban. A vendég az újonc Kistarcsa Futsal gárdája volt, akik a vártaknak megfelelően megnehezítették Koós Károlyék dolgát, ám a győzelem nem forgott veszélyben.

Esélyeshez méltóan kezdett a hazai alakulat, és magukhoz ragadták a kezdeményezést. Hadnagy volt erőszakos és lőtt éles szögből kapura az első hazai támadásból, majd Mánya hozta Sallait helyzetbe, ám gól nem született. Tovább nyomtak a kecskemétiek, majd egy rögzített szituáció után Mánya átlövése talált utat a kapuba két perc elteltével. 1-0. Nem sokat kellett várni a következő hazai gólra: Sallai kapott forintos labdát a 4. minutumban, és ezúttal már nem hibázott, 2-0. Éledeztek a sokkból a vendégek, és gyors kontrákat vezettek, de az utolsó passzokba rendre hiba csúszott, vagy pedig Rigó volt a helyén. A 12. percben aztán egy lefordulásból Kövesdi lökete a jobb alsóban kötött ki, Rigó már hiába vetődött, 2-1. Felpörögtek az események, Aleksic vette hátára a kék oroszlánokat, bátor megindulásokból próbálkozott visszaállítani a kétgólos differenciát, ám nem járt sikerrel. Hadnagy előtt ajtó-ablak helyzet kínálkozott, okos emelése viszont kissé magasra sikeredett. A mélyen védekező vendégek beszorultak a kapujuk elé az első félidő  hajrájában, és a sok kecskeméti lehetőség végül góllá érett: Ristic nyargalt végig a jobb szélen, majd Boznánszky érkezett jó ütemben, 3-1.

   

Hazai rohamokkal folytatódott az összecsapás, Hadnagy nagy kedvvel vállalkozott, a háló viszont nem rezzent. Kisebb adok-kapok alakult ki, majd egy semmiből jött kistarcsai kapufa borzolta a kedélyeket. Ristic és Boznánszky is besárgult, öt perc elteltével már négy faultja volt a Kecskemétnek, majd egy rossz tempójú belépő után az ötödik is felkerült a táblára. A szabadrúgásból kíméletlenül büntetettek a vendégek, Besnyő elemi erővel lőtt a jobb alsóba, 3-2. Vérszemet kapott a Kistarcsa, mentek az egyenlítésért, majd visszavette az irányítást az SG Kecskemét Futsal, és Ristic 15 méteres sistergős bombája utat talált a kapuba, ezzel megnyugtatva a hazai publikumot, 4-2. Nem adta fel az újonc alakulat, és kiharcolták a hatodik faultot, ami után kisbüntető jöhetett. A labda mögé Bita állt oda, Rigó viszont érezte a sarkot, és bravúrral védett. Mentálisan megroppantak a vendégek, számos kecskeméti gólhelyzet alakult ki a végén, az eredmény már nem változott, 4-2-re megérdemelten nyert az SG Kecskemét Futsal. 

Koós Károly: Nagyon fontos volt, hogy győzni tudtunk. Úgy gondolom megérdemelt volt a siker, megdolgoztunk érte. A Kistarcsa remekül küzdött és feladta nekünk a leckét, de amikor kellett, váltani tudtunk, és ezzel megszereztük a három pontot. A bajnoki szünetben igyekszünk továbblépni, és csiszolni a játékunkat, és ha sikerül, akkor egy edzőmeccset is szeretnénk majd lekötni, de ez még a jövő zenéje. Gratulálok a fiúknak a győzelemhez, és köszönjük a szurkolóinknak a biztatást!

Póta Balázs: - Sikerült jó meccset játszanunk, ami Kecskeméten újoncként nagy dolog! Csapatként jól funkcionáltunk, a két gyors bekapott gól ellenére sem törtünk meg, harcoltunk, hogy meccsben tudjunk maradni és voltak a hajrában is lehetőségeink. Az út elején járunk, sokat kell még tanulnunk és fejlődnünk, de vannak nagyon biztató jelek, szeretnénk minél hamarabb felvenni az első osztály ritmusát és meglepetéseket okozni! A Kecskemétnek gratulálunk és további sok sikert a bajnokságban!

SG Kecskemét Futsal – Kistarcsa Futsal 4-2 (3-1)
Férfi futsal NBI, 2. forduló
2021.08.23., 19:00 @ Messzi István sportcsarnok
Vezette: Hartung - Maml - Minda

Góllövők: Mánya, Sallai, Ristic, Boznánszky illetve Kövesdi, Besnyő

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Bemutatkozik az NB I gólkirálya: Tatai József
2021.10.13 | 22:46
TFSE-BeStrong – Újpest FC-220VOLT // ÉLŐ stream 10.11 20:30
2021.10.11 | 15:27

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2021.10.14 | 13:48
2021.10.01 | 12:45
2021.08.12 | 09:00
2021.07.25 | 13:45
2021.04.14 | 01:24
2021.04.13 | 07:34
Támogatóink

Partnereink