Megizzadt a Haladás Budaörsön
2024.01.16 | 07:54
Megizzadt a Haladás Budaörsön

 

Úgy érkezett a Haladás hétfőn este Budaörsre, hogy győzelme esetén matematikailag is bebiztosítja az alapszakasz győzelmét, igaz, egyébként sem veszélyeztette egyik együttes sem az első helyüket. Az Aramis számára nagyobb volt a tét, mivel ők még versenyben vannak a hatodik helyért, így a címvédő ellen akár az egy pont is nagyon sokat érhetne a végelszámolásnál.

Ahogy várható volt, a vendégek irányították a játékot a találkozó elején, de az Aramis nem csak a védekezésre koncentrált, így akadtak lehetőségek mind a két oldalon. Az első találat Dróth nevéhez fűződik, aki egy tőle megszokott lefordulással lőtt a hazai kapuba. A válasz viszont nem késett sokáig, egy perccel később egy szögletet követően Gellérfi egyenlített ki. A folytatásban is a Hali volt mezőnyfölényben, de a vezetést a vendéglátó szerezte meg, egy remekül végigvitt kontra végén. Lévai és Büki kényszerítőzött, majd utóbbi talált be üres kapura. A címvédő próbált nagyobb nyomást helyezni ellenfelére, de a budaörsiek továbbra is remekül kontráztak, és újabb gólokat szerezhettek volna, de Büki csak kapufáig jutott. Már-már úgy tűnt, nem esik több gól a szünetig, de az utolsó percre felpörögtek az események. Az Aramis volt támadásban és egy ütközés után Henrique leült a földre és a szombathelyiek félig-meddig megálltak, míg a lendületben lévő Büki betalált, aki nem is láthatta, hogy a vendégek játékosával mi történt. A történtek után a Hali játékosai edzőjükkel az élen hevesen reklamáltak és sportszerűtlennek ítélték a találatot. Ezután a fair play szellemében a budaörsiek úgy döntöttek, hogy megengedik a vendégek brazil légiósának, hogy végig vigye zavartalanul a pályán és bepasszolja a labdát az üres kapuba, így visszaállt az egy gólos különbség szünetre.

A fordulás után nagyobb sebességre kapcsolt a Haladás, de Soós továbbra is remekül védett, így nem jött az egyenlítés. A hazaiak több esetben is növelhették volna az előnyüket, de Gyimesi is a helyén volt. A kihagyott helyzetek megbosszulták magukat és a játékrész közepén előbb Vas szépített egy szép lövést követően, majd egy perccel később Henrique is betalált egy életerős lövést követően, így már a vendégeknél volt az előny. A vezetés után próbálta inkább tartani a labdát a Hali, majd egy újabb szép egyéni alakítás után ismét Henrique volt eredményes, így már kettő volt közte a hajrához érve. A budaörsiek természetesen lehozták a kapust, és egy formás támadás végén Bognár tekert okosan a rövidbe, így éledeztek a remények. Ez viszont nem tartott sokáig, mert egy újabb 10 méterest Dróth váltott gólra, amivel eldőlt a találkozó.

Az Aramis ezen az estén remekül játszott, és ha a második félidő elején kihasználja lehetőségeit egy gólos vezetésnél, akkor talán meglepetést is okozhatott volna, de így a címvédő rutinból fordított és bebiztosította az alapszakasz-győzelmét.

ARAMIS SE - HALADÁS VSE 4-6 (3-2)
Budaörs, 200 néző
Játékvezetők: Szilágyi, Takács, Goneth

Aramis: Soós - Szeghy, Kövesdi, Lévai, Büki
Cserék: Enyedy - Komáromi, Gellérfi, Matolcsi, Berkes, Szűcs, Bognár, Bogdán, Erdősi
Vezetőedző: Nagy Roland

Haladás: Gyimesi - Kovács, Hajmási, Vas, Dróth
Cserék: Alasztics - Homlok, Luiggi, Knizs, Henrique, Körmendi, Rutai, Vatamaniuc-Bartha
Vezetőedző: Ferraz Conde Felipe

Gólszerzők: Gellérfi, Lévai, Büki, Bognár illetve Dróth (2), Henrique (2), Vas, Luiggi

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

DEAC-DVTK-Vénusz /NB I. 3. helyért 1. mérkőzés/
2024.05.05 | 09:30
DEAC-MVFC Berettyóújfalu /NB I. Felsőház 9. forduló/
2024.04.29 | 13:30

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink