Mégis lesz magyar szereplő a futsal vb döntőn
2008.08.26 | 00:00
Mégis lesz magyar szereplő a futsal vb döntőn

 

- Gratulálunk a VB meghíváshoz! Hányadik világversenyed a mostani?

- Világbajnokságon a második, EB-n négyszer vettem részt, abból három alkalommal sikerült döntõt vezetnem, és ahogy mondtam ez a második szereplésem a VB-n, elõször Tajvanon voltam 4 évvel ezelõtt.

- Kik voltak az úttörõk elõtted  anno a nemzetközi játékvezetésben magyar részrõl?

- A Vágner Laci, Piller Sanyi, Mezõ Béla, Hajdó Attila már kikövezték annak idején azt az utat, amit nekem már csak végig kellett járnom.

- Ha nem illetlen a kérdés, hogy állsz a korhatárral, meddig tervezel még aktív játékvezetést?

- A tervem az volt hogy ennek az évnek a végén abbahagyom a vezetést, és kandidálom magamat a 2009-es évtõl FIFA játékvezetõ ellenõrnek. Az elnökségen már bejelentettem a tervezett „visszavonulásomat", amelyet a világbajnokságot követõen egy búcsúmérkõzéssel szeretnék majd lezárni. Persze teljesen nem hagyom abba, más úton szeretném majd segíteni a magyar játékvezetés - képzést, valamint a játékosokat.

- Mint üzletember és mint a BLASZ elnöke, hogy tudod összeegyeztetni  a teendõket? Hogyan akceptálja a család a nagy lefoglaltságot?

- Szerencsére a család már megszokta, a feleségem is alkalmazkodott a dolgokhoz. Az elsõ év nagyon nehéz volt a Szövetségnél, de most már kialakítottam egy olyan apparátust, gárdát, akikben megbízom és innentõl kezdve nekem már csak ellenõrzés marad. Mindezek mellett persze van dolgom bõven, a Futsal felkészülések és edzések napi rendszerességgel vannak, természetesen nagypályás mérkõzésekre is elmegyek szemmel követni a fiatalokat, de imádom ezt a közeget, mert ha nem szeretném, akkor nem is csinálnám. Mindig vannak eredmények, amik segítik az embert és megerõsítik abban, hogy érdemes tovább dolgozni.

- Rutinos vagy már a felkészülésben, mégis van valami speciális stratégiád, módszered az elõkészületeket illetõen? Mind fizikálisan, mind szellemileg...

- Természetesen az utóbbi másfél évben fizikálisan kicsit elengedtem magam, nagypályán már nem mûködtem, próbáltam azért magam karban tartani. A felkérés miatt most már egy hónapja edzek rendszeresen, hogy leadjam a felesleges kilókat, és járok kiegészítõ sportokra. Õszintén szólva annyit futottam már hogy egy kicsit unalmasnak tartom, ezért mostanában eljárok teniszezni egy nagyon jó szakember társaságában, nagyon intenzív és mozgékony edzések ezek, mindemellett még járok úszni, gyuratni, és az étkezésre is odafigyelek.  A héten napi két edzést, a jövõ héten már csak heti egy edzés fogok tartani és azt követõen levezetek és teljes pihenéssel és felkészüléssel várom majd a VB-t.

- Van olyan csapat, akinek szívesebben vezetnél, és akitõl esetleg tartasz egy kicsit a múltból kifolyólag? 

- Természetesen vannak olyan csapatok, akiktõl nem félni kell, hanem akikre jobban fel kell készülni. Ilyenek pl. a brazilok, spanyolok, portugálok, olaszok, irániak, egyiptomiak. Õk az átlagosnál gyorsabban és agresszívebben játszanak, ezáltal vehemensebben lépnek fel egy-egy ítélet miatt is, éppen ezért jobban oda kell figyelni a történésekre. Mindenesetre senki se higgye azt, hogy kimegyünk Brazíliába egy jót nyaralni! Kõkemény egy hónap vár ránk, reggeltõl estig tartó programok, edzések, meetingek, mérkõzések, mérkõzés feldolgozások, megint meetingek, ezek mind fizikailag-szellemileg igen megerõltetõek lesznek. S hogy kimondottan kinek szeretnék mérkõzést vezetni? Négy éve vezettem brazil-spanyol elõdöntõt, e két csapat mérkõzését szívesen dirigálnám újból, vagy külön-külön a két gárdának valamelyik meccsét, bármilyen pozícióban, bármilyen helyezésért, azt hiszem, ezzel bõven kiegyeznék.

Sok sikert Török Úr, sok sikert Karcsi!

 

 

Címkék

Hírdetés

Videók

Aramis SE - Á STUDIÓ Futsal Nyíregyháza (2024.09.20, stream)
2024.09.19 | 17:03
DEAC-Újpest FC /NB I. 6. forduló/
2024.09.16 | 14:53

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.09.13 | 13:00
Női válogatott
2024.08.18 | 14:09
2024.06.13 | 13:45
2024.05.30 | 20:33
2024.04.16 | 20:00
Támogatóink

Partnereink