Megállítja-e a DEAC a Veszprémet?
2023.10.15 | 21:09
Megállítja-e a DEAC a Veszprémet?

Két hét szünet után újra bajnoki fordulót rendeznek a férfi NBI-ben. A 8. játéknap következik, ahol hétfőn este mind a 12 együttes pályára lép. Ezek közül külön beharangozóban számolunk be a Kecskemét Újpest elleni mérkőzéséről, amit az M4 Sport élőben közvetít. Mellette izgalmasnak tűni a DEAC és a Veszprém összecsapása, illetve a Maglód - Nyíregyháza találkozó, ahol a vendégek képesek-e folytatni a jó szereplést a legutóbbi bravúr után.

 

Kezd magára találni a Mezei-Vill. Elmúlt négy meccséből hármat megnyert, csak a címvédő tudta legyőzni. Az előző fordulóban is hazai pályán szerepeltek és sikerült otthon tartani a három pontot az Újpest ellen. Ráadásul kapott gól nélkül tudták abszolválni a találkozót, ami külön öröm. Most folytathatják a jó sorozatot, hiszen az újonc Pécs következik, aki ellen kötelező a győzelem. A vendégek első sikere továbbra is várat magára, és mindig csak az Aramis ellen szerzett egy pont áll a nevük mellett. Továbbra is a legnagyobb gond a gólszerzés, hiszen épphogy elérik az egy rúgott gólos átlagot meccsenként, amivel nem nagyon lehet bajnokit nyerni. Ráadásul most a bajnokság egyik élcsapatához látogatnak, ahol amúgy sem ők számítanak az esélyesnek. Nehéz elképzelni, hogy elmaradna a Berettyóújfalu győzelme.

 

Legutóbb elveszítette hibátlan mérlegét a Haladás a Nyíregyháza otthonában, így lecsúszott az első helyről. Nem kérdés, hogy kötelező a javítás, főleg hazai pályán. Ráadásul ez a találkozó lesz a főpróbája a bajnokok ligája szereplésnek, így hatványozottan fontos lenne a jó teljesítmény, hogy jó eredmény után, önbizalommal utazhassanak a nemzetközi megmérettetésre. Ez hazai környezetben nem is tűnik nehéz feladatnak az Aramis ellen. A budaörsiek ugyan győzelemmel zárták az előző kört, de csak az utolsó pillanatokban szerzett góllal tudták csak legyőzni a sereghajtót, és a teljesítményük nem igazán volt meggyőző. Ráadásul Bognár továbbra is el van tiltva és több sérültjük is akad, így vérmes reményeik nem lehetnek. Ettől függetlenül a Tánczos legénység megpróbálja megnehezíteni a hali dolgát, a kérdés, hogy ez mennyire fog sikerülni.

 

Ellentétes utat jár be a két csapat a bajnokságban. Az Akadémia továbbra is egyedüliként pont nélkül. Pedig legutóbb néhány másodperc választotta el az első pontjától Budaörsön, de végül drámai hajrával ez elúszott. Most hazai pályán próbálhatják meg megszakítani ezt a negatív szériát, de nem lesz könnyű a remeklő Nyírbátor ellen. A vendégek továbbra is az előkelő negyedik helyen állnak. Az előző játéknapon a keleti presztízs meccsen legyőzték a DEAC gárdáját, amivel megerősítették helyüket. Ráadásul a jó szerepelésre a szövetségi kapitány is felfigyelt, és három játékosuk is pályára léphetett a svédek ellen. Ez újabb lökést adhat a bátoriaknak, akik számára kötelező a siker, amivel egy lépéssel közelebb kerülhetnek a felsőházi tagsághoz. Nem vár rájuk könnyű találkozó, de nem kérdés, hogy ők a találkozó favoritjai.

 

A forduló egyik legérdekesebb összecsapása lehet ez a párosítás. A Hali botlásával a Veszprém átvette a vezetést, és listavezetőként várhatja ezt a fordulót. Hosszú utazás vár rájuk hétfőn, de ennek ellenére is ők az esélyesek. Persze a Debrecennel mindig izgalmas, fordulatos meccset játszanak, ahol bármi előfordulhat, de a pillanatnyi forma alapján Fehér Zsolték az esélyesek. A Debrecen továbbra sem nagyon tud nyerni, és a sok döntetlen a három pontos rendszerben nem sokat ér, így mindössze a két újoncot előzik meg. Lassan elúszni látszik a felsőházi szereplés, bár egy győzelemmel valamelyest sikerülne kompenzálni az eddigi eredményeket, de ez jelenleg bravúr kategória lenne.

 

A Maglód a jó kezdés után kissé megtorpant és visszacsúszott a tabellán. Mentségükre legyen mondva, hogy az előző két bajnokin két élcsapat ellen játszottak, így benne volt a pakliban a vereség, főleg hogy volt több hiányzójuk. Most egy újabb igazi erőfelmérő vár rájuk a Nyíregyháza ellen. A vendégek több nyerhető meccset elbuktak már idén, többször voltak több gólos előnyben, mégis elmaradt a sikerük, de a legutóbb a szezon eddigi legnagyobb bravúrját mutatták be. Meglepetésre legyőzték a Haladást hazai pályán kiváló játékkal. Persze ez a siker akkor érhet sokat, ha a kötelezőnek tűnő meccseken is eredményesek lesznek. Ilyen ez a mostani összecsapás is. Az újonc ellen is ők számítanak az esélyesnek, de ezt a pályán is érvényesíteni kell. Persze a Maglód is bizonyítani akarja, hogy nem volt véletlen az eddig megszerezett pontot, így egy jó meccsre van kilátás.

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

DEAC-DVTK-Vénusz /NB I. 3. helyért 1. mérkőzés/
2024.05.05 | 09:30
DEAC-MVFC Berettyóújfalu /NB I. Felsőház 9. forduló/
2024.04.29 | 13:30

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink