Még eljuthat az NB I-es felsőházba a Göcsej SK
2017.01.03 | 08:14
 Még eljuthat az NB I-es felsőházba a Göcsej SK
Már nem hibázhatnak - Még eljuthat az NB I-es felsőházba a Göcsej SK
 
Négy pontot hiányol a bajnokság eddigi szakaszából Bagó Gábor, az NB I-es Göcsej SK férfi futsalcsapatának edzője. A felsőházi rájátszást még elérhetőnek tartja, de persze csak akkor, ha most már minden összeáll a csapatnál.
A Göcsej SK második szezonját tölti az élvonalbeli futsal-bajnokságban. Tavaly a cél a bentmaradás kiharcolása volt az újoncnak, amit sikeresen teljesített is a csapat. A mostani évadnak pedig úgy futottak neki, hogy megcélozzák a felsőházat. Ez az első hat helyezést jelentené a rájátszásra, amiről még most sem kell lemondaniuk az egerszegieknek. Egy évvel ezelőtt, a 12. forduló után a mostanihoz nagyon hasonló mérleggel állt a csapat. De nézzük, miként értékeli a bajnokság eddigi szakaszát Bagó Gábor edző. Bagó-Gábor-1- A bajnoki év elején valóban a felsőházat céloztuk meg, de azt is látni kell, hogy a mezőny nagyon erős és kiegyenlített - kezdte a szakvezető, akinek csapata per pillanat a 7. helyen áll, és csak két pontra van a hőn áhított 6. pozíciótól. - Most nincsenek leszakadva csapatok mögöttünk, és ebben a körben olyan együttesek vannak, mint a tavalyi harmadik Haladás, valamint az FTC, melyek azért komoly játékerőt képviselnek. Ettől függetlenül a 6-7. pozíció tartható a folytatásra, ám ehhez gyökeres változásokra van szükség. Például, hogy rendszeresen heti 3-4 edzéssel tudjunk készülni, mert ebből a szempontból nem teljesen úgy alakultak a dolgaink, mint ahogy azt a szezon előtt terveztük. Horváth Elemér (jobbra) a Fradi elleni meccsen. Az a 2-0-s siker az ősz egyik legszebb emléke  Fotó: archív/Katona Tibor Bagó Gábor szerint a keret megfelelő erősségű a felsőházhoz, bár éppen most akadnak gondjaik. A csapatkapitány Kottán Krisztián a legutóbbi, Nyírgyulaj elleni találkozón sérült meg, azóta megoperálták, és a következő fél évben biztosan nem számítanak játékára. De egyelőre nem terveznek igazolást, bár januárban a futsalban is megnyílik az átigazolási piac. - Tartjuk magunkat a korábbiakhoz: a nyáron igazoltunk, de arra figyeltünk, hogy a zalai, egerszegi mag együtt maradjon - folytatta Bagó Gábor. - Olyanokat próbáltunk eddig is behozni a csapatba, akik nem kifejezetten futsaljátékosok, kispályás vagy nagypályás bajnokságokból építkeztünk. Továbbá a saját utánpótlást is erősítjük, például Cseresznyés Alex és Simon Martin kapusok már bemutatkoztak a felnőttek között. Olyan embereket akarunk sorainkban látni, akik sikerre éhesek. És hogy az alapszakaszból hátra lévő 6 forduló alatt mennyi esélyt lát még a tréner a hatodik helyezésre? - Nem mondtunk le a felső házról, de ahogy említettem, ehhez változnia kell pár dolognak - mondta Bagó Gábor. - Erőltetett menet következik januárban, hiszen kilencedikén érkezik hozzánk a Veszprém, majd két napra rá Magyar Kupa-találkozóra utazunk a bajnok Győrhöz, 13-án pedig az FTC-vel vívunk nagyon fontos csatát. Hibázni nem nagyon lehet már, ezért is sajnálom, hogy szerintem négy pont benne maradt az eddigi fordulókban.
Gólvadászok A futsal NB I góllövőlistájának élén a bajnok és éllovas Rába ETO brazil játékosa, Jaison áll 19 találattal. A Göcsej SK legjobbjai az egyaránt 5 gólt jegyző Horváth Detre és Apatini Márk. A zalaiak további gószerzői: Nagy Gergő 4, Gugcsó Benjamin, Tóth Zoltán és Németh Péter 3, Gorjanácz Márió 2, Balikó Milán, Borsi Gergő és Horváth Elemér 1.
 Kerkai Attila/Zaol.hu
Hírdetés

Videók

DEAC-MVFC Berettyóújfalu /NB I. Felsőház 9. forduló/
2024.04.29 | 13:30
Újpest FC-220Volt - PTE-PEAC (2024.04.27, stream)
2024.04.27 | 11:00

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink