Még egyszer az udvarhelyiek mérkőzéseiről
2008.04.23 | 00:00
Még egyszer az udvarhelyiek mérkőzéseiről

Kevésbé látványos, de jóval pontatlanabb és fegyelmezetlenebb játékkal a Székelyudvarhely SK tegnap este (ezúttal 11-4 arányban) másodszor is legyõzte ellenfelét, a Temesvári Poli együttesét, így mondhatni két sima gyõzelemmel bejutott a hazai teremlabdarúgó-bajnokság rájátszásának legjobb négy együttese közé. A döntõbe jutásért a Marosvásárhelyi City"us - Piatra Neamþ párharc gyõztesével mérkõzik meg. A futsalcsatát a pályaszélen szó­csata követte.

Elszomorítóan kevesen, alig 200-an voltak kíváncsiak az SK- Poli párharc második össze­csapására, de nem ez volt az egyetlen különbség a két találkozó között. Igaz, hogy ezúttal is csupán 39 má­sod­per­cet kellett várni az elsõ gól­ra, de a 6-0-ás udvarhelyi ve­zetés nem a 9., hanem a 12. percben alakult ki. Ettõl kezd­ve pedig egy teljesen más mér­kõzést láttunk. Idõnként felvillantak a kék-sárgák (a Ló­di-Gyurcsányi páros fölöttébb formában), de játékukat in­kább a pontatlanság és a feg­yelmezetlenség uralta. En­nek ellenére az SK-fö­lény nem volt kérdéses, 8-1-es eredménnyel kezdõdött a má­sodik já­tékrész. Ekkor viszont mintha a temesváriak lettek volna ha­tározottabbak, és bár két perc a­latt három gólt sze­reztek, a mér­kõzés sorsán nem tudtak vál­toztatni. Viszont meg­adták a bizonyítási lehe­tõ­séget az SK fia­tal kapusának, Péter Zol­tánnak. Összegezve, vá­rosunk fut­salcsapata simán ab­szolválta a rájátszás elsõ vizs­gáját, de mint azt mindenki tudja, a neheze csak most kö­vetkezik.

Székelyudvarhely SK-Temesvári Poli 11-4 (8-1)
Gólszerzõk: Gyurcsányi - 5, Lódi - 4, Costa és Mihály 1-1, illetve Cãnãvoiu - 2, Basic és Aslani 1-1.

Kozma Mihály, SK-vezetõedzõ:
Gratulálok a játékosoknak. Annak ellenére, hogy az ellenfél nem késztetett nagy csatára, mi nem estünk szét. Fejben azért még amatõrök vagyunk, mert elfelejtjük a védekezés és a támadás egyesítését. Fegyelmezetlen játékosokat továbbra sem tûrök, még az ilyen könnyû mérkõzéseken sem.

Csata után szócsata
A mérkõzés lefújását követõen a találkozót élõben közvetítõ Sportklub tévéadó megszólaltatta Costel Bursuc-ot, a vendégek edzõ-játékosát (aki a temesvári klub és egyben a román futsalbizottság elnöke), és Szász Jenõt, az SK elnökét. Tegnap este telefonon kerestük meg az udvarhelyi klubelnököt, és a nyilatkozatokban erõsen kritizált Jakab Zoltánt, a román válogatott edzõjét.

Jakab Zoltán - a román futsalválogatott edzõje
Bursuc úrnak lehet, hogy helyenként igaza van, de a futsal szakbizottságának elnöke, aki kapus nélkül hozza el csapatát, aki kitalálja, hogy fel kell adni a pályaválasztás jogát, nos el kell gondolkozni, hogy annak a személynek az interjúját érdemes-e meghallgatni, hogy mondanivalójában van-e valami, ami a hazai futsalt elõbbre viheti. Ami a polgármester úr (Szász Jenõ) szavait illeti, nos ha arra az edzõre és arra a kapusra, akik két aranyérmet hoztak Udvarhelynek, talán nem kellene ilyesmit mondani. Talán meg kellene nézni, hogy ki hozta erre a szintre a válogatottat, és milyen játékosokkal tette ezt. Én annyit tudok, hogy megerõsítették állásomat a válogatott edzõjeként. Bursuc úr nyilatkozatai olyan embereket érintettek, hogy ennek következményei lesznek. Én úgy gondolom, ennyi idõ alatt csak jót tettünk a futsalnak, függetlenül attól, hogy nem sikerült a kijutás a világbajnokságra.

Szász Jenõ - SK-klubelnök
Amikor Costel Bursuc-ot a román válogatottról kérdezték a riporterek, adott egy olyan nyilatkozatot, amelyben egy sor kritikát fogalmazott meg a válogatott irányába, beleértve kapust, edzõt, technikai vezetõt és további szövetségi embereket, mintegy elszalasztott lehetõségként tálalva a válogatott vb-kijutási kudarcát. Amikor engem is megkérdeztek, mintegy enyhítendõ a Bursuc-féle hozzáálláson, próbáltam egy kis iróniát vinni a dologba, így azt mondtam, a válogatott­nak több gyenge pontja van, egyik a kapus, s a másik az edzõ, de Bursuc úr olyan jól csinálta a mérkõzésen mind a kettõt, hogy talán vele kéne próbálkozni. Egyébként, ha a válogatottal kapcsolatos véleményemre kíváncsi, elmondhatom, hogy hiányoltam a jó formában levõ Mihály Zoltánt a válogatott legutóbbi találkozóiról, mert szerintem sokkal többet hozzátehetett volna a csa­patteljesítményhez, mint akik ott voltak. Hiányoltam Nicuºant is, akit behívtak, de nem játszottatták. Sajnálom azt is, hogy Szõcs Lacikát mostanában nem hívják be a válogatottba. Úgy gondolom, hogy Udvarhely, mint bajnokesélyes, meg tudja mutatni játékosait a nemzetközi porondon. Együttéreztem ezekkel a legényekkel, mint mindenki mással, hogy nem sikerült a vb-re a kijutás.


Szász Csaba

Forrás: Udvarhelyi Híradó


Elsõ lépés az arany felé
(Az elsõ mérkõzés tudósítása az Udvarhelyi Híradóban)

Mindössze kilenc percet focizott tegnap este az SK, de az olajozottan mûködõ focigépezet számára ennyi is elegendõ volt, hogy eldöntse a mérkõzés sorsát. Ezt követõen már néhol látványos, máshol unalmas, de határozottan tartaléklángon égõ játékot láthattunk, igaz, a vendégek így sem tudtak felnõni feladatukhoz. A folytatás ma este fél nyolc­kor a városi sportcsarnokban, és ezúttal a tévében (Sport Klub TV) is. Székelyudvarhely SK-Temesvári Poli 11-3 (7-1).

Nem hiszem, hogy lett volna valaki tegnap este a városi sportcsarnokban, aki fennhangon mert volna temesvári gyõzelmet hirdetni. Mert ha igen, nagy valószí­nû­ség­gel ma már kórházi koszton tengõdne, nyolc napon túl gyó­gyuló sebekkel. Halovány ez az ellenfél, olyannyira, hogy egyet ütünk rájuk, és õk ket­tõt kapnak - vigyorgott Szur­koló Pali bácsi, az ud­var­helyi futsalbarátok korelnöke. Hogy az öreg mire alapozta bombabiztos totótippjét, az egyértelmû: az alapszakasz nyolc együttesének legjobbja (SK) fogadta a leggyengébbiket (Poli). De úgy tûnt, a papírformában fölöttébb bizakodó kö­zönség sem kételkedett a hazai gyõzelemben, mintha nem is hivatalos focimeccsre ér­kezett volna, hanem egy ö­römteli joghurtozással egybe­kötött vasárnapi piknikre. Eme táp­lálék említése sem vélet­len­szerû, a félházas sportcsar­nokban szinte mindenki úgy gondolta, hogy a Temesvár elleni találkozó éppolyan lesz, mint az említett, agyonreklá­mo­zott tejtermék: könnyû és finom. Így is indult, a 39. másod­perc­ben Madarász góljával már vezetett SK, az ezt követõ percekben a kék-sárgák lát­ványos megoldásokkal sza­bály­szerûen lefocizták ellenfelüket a pályáról, a kilencedik percben 6-0 volt az állás. A Temesvár ekkor idõt kért, s egyben kapusát is lehozta, de az udvarhelyiek is igencsak visszavettek a ritmusból. A szü­netig már csak két gól szü­le­tett, Szabó Zoltán egész pályát átívelõ labdája kötött ki az üres temesvári kapuban, majd két perccel a pihenõ elõtt a ven­dégek is szépítettek.
A második játékrészben Koz­ma Mihály alaposan megbolygatta a sorokat, és Tarcsafalvi helyett Péter állt a kapuba. Ez azonban nem sokat segített a meccs iramán. Bár a szép gó­lok és mozdulatok ezúttal sem hiá­nyoztak, voltak percek, a­mikor a nézõtéren többen is elal­vásveszéllyel küszködtek. A hajrában kissé felbátorodtak a vendégek, meg is duplázták addigi találataik számát. „A fiúk nagyon visszavettek a ritmusból, ez nekem azért nem tetszik, mert a koncentrációt ugyanúgy edzeni kell, mint az izmokat. Az persze más kérdés, hogy a vendégek csak ennyire késztettek minket. Egy jobb csapat ellen u­gyan­is már nem tíz perc kon­cent­ráció" - érvelt a mér­kõ­zés végén Kozma Mihály. Egy szó mint száz, az SK si­mán hozta azt, amit vártak és elvártak tõle, a látottak alapján nem valószínû, hogy a két gyõ­zelemig tartó párharcban szükség lesz egy harmadik mér­kõ­zésre. A folytatás ma este fél nyolc­kor a városi sportcsarnokban. A kapuk másfél órával a mér­kõzés elõtt nyílnak, a belé­põk ára 5 lej. A találkozót a Sport Klub tévéadó élõben közvetíti.
Kozma Mihály, a Székelyudvarhely SK vezetõedzõje
Játszottunk már ellenük nyögvenyelõs meccset, de most egy olyat is, amelyen nagyon hamar eldöntöttük a mérkõzés sorsát. Mindig erre törekszünk, de sajnos a játékosok önkéntelenül is visszavesznek, amikor már úgy érzik, megfordíthatatlan az eredmény. Remélem, ma is sikerül hamar eldönteni a mérkõzést, s akkor már csak arra kell ügyeljünk, hogy ne legyenek sérülések. Úgy ítélem meg, hogy nem lesz szükség második mérkõzésre, úgy is állunk hozzá.

Székelyudvarhely SK-Temesvári Poli 11-3 (7-1)
SK: Tarcsafalvi - Lódi, Gyurcsányi, Madarász, Costa (csere: Péter - Nicuºan, Szõcs, Szabó, Mihály, Chivu, Dénes)
Temesvár: Bursuc C.- Canavoiu, Stankovic, Aslani, Basic (csere: Bursuc G., Radu, Dumitru, Topliceanu, Botezatu, Moraru)
Vezette: Robert Gioane (Bákó) és Marius Nastasã (Piatra Neamþ)
Gólszerzõk: Madarász (‘1), Davi Costa (‘3, ‘8, ‘29), Szõcs (‘6), Gyurcsányi (‘7), Lódi (‘9, ‘21), Szabó (‘13), Mihály (‘23, ‘36), illetve Topliceanu (‘18), Botezatu (‘30), Stancovic (‘38)

Rájátszás, I. forduló, további eredmények:
Déva-Kolozsvár 8-3 és 12-2
Craiova-Resica 5-3
Marosvásárhely-Piatra Neamþ 6-2
SK-góllövõlista (130+5)
Madarász - 28 (27+1)
Lódi - 24 (22+2), Szõcs - 15 (14+1), Gyurcsányi - 14 (13+1)
Mihály - 14 (12+2), Nicuºan - 13
Costa - 12 (9+3), Szabó - 7 (6+1)
Tóth - 4, Igor - 4, Chivu - 4
Dénes - 3. + két öngól és három találat „hivatalból"







Címkék

Hírdetés

Videók

DEAC-MVFC Berettyóújfalu /NB I. Felsőház 9. forduló/
2024.04.29 | 13:30
Újpest FC-220Volt - PTE-PEAC (2024.04.27, stream)
2024.04.27 | 11:00

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink