Még a dobogóról is lemaradhat a Nyíregyháza, ha nem nyer Gyöngyösön
2022.05.09 | 12:45
Még a dobogóról is lemaradhat a Nyíregyháza, ha nem nyer Gyöngyösön

A férfi futsal NB II Keleti csoportjában ezúttal nem a bajnoki harc a legizgalmasabb kérdés, hanem a harmadik helyért folytatott párharc. Ha a Nyíregyháza nem nyer Gyöngyösön, könnyen még a dobogóról is lemaradhat. Az alsóházban a Nyírségtől kellene egy bravúrsiker.

FELSŐHÁZ

Sokáig vezette is a tabellát a Nyíregyháza, ám a rájátszásban kikapott a két közvetlen riválisától, és még a Csenger ellen is pontokat hullajtott. A Gyöngyös viszont hozta a kötelező győzelmeit és még egy bravúrt is elért, ezzel megelőzte a hétfői riválisát. Ha ezúttal le is tudja győzni, négy ponttal ellépne közvetlen üldözőjétől, és növelné az esélyét a dobogós zárásra. Erre jó esélye van hazai pályán, ám ha az alapszakaszbeli produkcióját tudná nyújtani a hátralévő fordulókban a Nyíregyháza, akkor még lehet esélye a szebb zárásra. A forduló legizgalmasabb találkozójának ígérkezik ez.

Kötelező győzelem vár a Maglódra Mádon, de egyrészt ott sosem könnyű nyerni, másrészt sérülések is hátráltatják a vendégeket. Ettől függetlenül muszáj győzniük, ha nem akarnak jobban leszakadni az egy pontra lévő listavezető Rubeolától.

Amelyre szinten kötelező siker vár. A Rubeola (a hétvégi Magyar Kupa Final Four miatt kedden) a Csengert fogadja, amely a múlt héten bravúros, 4–4-es sikert ért el Nyíregyházán. A mai pontszerzése azonban a múltkorinál is nagyobb bravúr lenne – Maglódon hálásak lennének érte, de kevés rá az esély.

ALSÓHÁZ

A sereghajtó Nyírség a Kincsemet fogadja, nagyon kellene neki a három pont. Erre lehet esélye, hiszen a vendégek sokszor tartalékosan utaznak idegenbe, a legutóbb kapus nélkül álltak ki, ugyanakkor egy sikerrel szinte bebiztosítanák a bennmaradásukat – persze nagy meglepetés lenne, ha amiatt egyáltalán izgulniuk kellene.

Az utolsó előtti helyen álló csapat is otthon lép pályára, a DAFC Szeged a Miskolcot fogadja. A vendégek az előző három találkozójukat megnyerték, a legutóbbi vereségük azonban éppen a mai riválisuk ellen volt, ráadásul hazai pályán. Két hazai alsóházi siker pedig ismét igencsak sűrűvé tenné a mezőnyt.

FÉRFI FUTSAL NB II, KELETI CSOPORT, RÁJÁTSZÁS, 6. FORDULÓ
FELSŐHÁZ
19:00
Energia SC Gyöngyös – A-Stúdió Nyíregyháza
19:00 Mád – Maglód
Kedd 20:30
Rubeola – Csenger

ALSÓHÁZ
19:00
Nyírség – Kincsem
20:30
DAFC Szeged – MEAFC-Miskolc

Szabadnapos: Nyomdavar.hu Nyírbátor

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

SG Kecskemét Futsal Club - Veszprém, ÉLŐ
2023.06.02 | 12:47
DEAC-TFSE-Bestrong /NB I. 1. helyért 3. forduló/
2023.05.28 | 10:40

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2023.05.31 | 14:15
2023.04.16 | 22:41
2023.04.13 | 09:22
Férfi válogatott
2023.04.12 | 12:15
Támogatóink

Partnereink