Másodjára is legyőzte az Aramis a Nyírbátort
2023.01.24 | 13:53
Másodjára is legyőzte az Aramis a Nyírbátort

Mind a két csapat értékes döntetlent ért el idegenben az előző játéknapon, így optimistán várhatták a mérkőzést. Az Aramis Kecskeméten játszott döntetlent, míg a Bátor Szombathelyről rabolt el egy pontot, ami önbizalmat adhatott nekik. Ráadásul míg a vendégek szinte teljes kerettel érkeztek, addig a budaörsieknél újabb játékosok dőltek ki, hiszen Lux és Horváth Szabolcs is megsérült az előző meccsen.

A hazaiak vették magukhoz a kezdeményezést, de különösebb helyzetig nem jutottak, nem úgy mint ellenfelük. A Nyírbátor három perc után sort cserélt, és a második soruk néhány másodperc alatt megszerezte a vezetést, Szabó lépett ki egyedül és passzolt a kapus mellett a kapuba. A gól után kiegyenlített játék folyt a pályán, de az Aramis volt a kezdeményezőbb, ám gólt nem tudtak szerezni. A játékrész közepén aztán újabb vendéggól érkezett. Egy közeli szabadrúgást Szentes-Bíró vágott a léc alá, így már kettő volt az előnyük. Moga mester időt  kért, és próbálta rendezni a sorokat, ami úgy tűnt sikerült is. A vendéglátó próbált nagyobb sebességre kapcsolni és egész pályán letámadni, ami eredményesnek bizonyult. Előbb Moga szépített egy szép kapás lövéssel, majd a játékrész végén Fekete Márk bombázott a bal felső sarokba, így döntetlen volt az eredményjelzőn a szünetben.

A második játékrészt nagy elánnal kezdte az Aramis, teljesen beszorították ellenfelüket és több nagy helyzetet is kialakítottak, de Dobi rendre hárítani tudott. Ekkor a vendégek elvétve jutottak el ellenfelük kapujához. A budaörsiek fölénye a félidő közepére érett góllá. Ekkor egy ritkán látható góllal megszerezték a vezetést. Lévai keveredett le a sarokba, majd középre centerezett, ahol Kövesdi remekül érkezve a kapuba fejelt. A Moga-legénység lendületben maradt, de nem akart megszületni az újabb gól, így nem meglepő módon érkezett a hajrára a Nyírbátornál a vészkapus. Kissé lassan járatták a labdát, így több esetben is labdát veszítettek. Előbb Fekete Márk talált be, majd nem sokkal utána testvére, Fekete Olivér is bevette az üresen maradt vendégkaput, így eldőlt a találkozó. A legvégén még Szentes-Bíró szerzett egy szép gólt, de ez csak szépségtapasz volt, az eredményt nem befolyásolta.

Az Aramis az első 10 percen túlságosan kényelmesen és lassan játszott, amit a vendégek ki is használtak, de utána megmutatták a budaörsiek, hogy miért is vannak harcban a dobogóért. A Nyírbátor a második félidőre talán elfáradt, így ezúttal elmaradt a bravúr. Meg kell még említeni a játékvezetőket, akik rengeteg téves és érthetetlen ítéletekkel borzolták a játékosok és a nézők idegeit.

ARAMIS SE - NYÍRBÁTORI SC 5-3 (2-2)
Aramis Sportcsarnok, 200 néző
Játékvezetők: Kubicsek, Kondákor, Apkó

Aramis: Molnár - Horváth, Fekete O., Vattamány, Bognár
Cserék: Gémesi - Fekete M., Moga, Bélavári, Gáspár, Kövesdi, Szűcs, Lévai
Vezetőedző: Moga Lorant

Nyírbátor: Dobi- Sánta, Faragó, Szentes-Bíró, Csoma
Cserék: Nagy, Tóth - Szabó, Kerekes, Siska, Molnár, Szucsányi, Hadházi, Orosz
Vezetőedző: Csoma Alpár

Sárga lap: Bognár, Fekete M., illetve Hadházi, Csoma, Sánta, Szabó

Gólszerzők: Moga, Kövesdi, Fekete M. (2), Fekete O. illetve Szentes-Bíró (2), Szabó

Hírdetés

Videók

Aramis SE - Magyar Futsal Akadémia (2024.04.22, stream)
2024.04.22 | 14:47
Magyarország - Ukrajna (2024.04.21, stream)
2024.04.21 | 09:07

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink