Már negyedik a DEAC
2019.10.11 | 10:50
Már negyedik a DEAC A Debreceni Egyetem férfi futsalosai csütörtök este az Aramis együttesét látták vendégül a DESOK-ban. Elek Gergő tanítványai folytatták jó sorozatukat a bajnokságban, hiszen 3-0-ra győzték le az ellenfelüket. A DEAC hét fordulót követően tizenhárom egységgel rendelkezik. Jobban kezdték a mérkőzést a hazaiak, több nagy helyzetet is kidolgoztak. Szentes-Bíró Tamás a kapufát trafálta telibe, majd kicsivel később Tóth Attila lövése ment kapu mellé. A fölény a hatodik percben érett góllá, ekkor Szabó Lajos köszönt be. Ezt követően Tóth próbálkozását a vendégek egyik játékosa a gólvonal közeléből vágta ki. A folytatásban feléledt az Aramis, Gál András próbálkozásánál Faragó ugyan verve volt, de kapust Fortuna kisegítette, hiszen a kapufán csattant a labda. Sámson Zoltán került nagy helyzetbe, de Faragó bravúrral hárított. A tizennyolcadik minutumban megduplázódott az előny, Szentes-Bíró a félpálya közeléből használta ki, hogy Vámosi elhagyta a ketrecét. Az első félidő hajrájában nyomott az Aramis, de nem sikerült szépíteniük.

A második játékrész remekül kezdődött a DEAC-nak, hiszen Somogyi István közelről kotorta be a labdát (0-3). Nyestének is lehetősége nyílt arra, hogy betaláljon, de nem járt sikerrel. Az Aramis próbált felzárkózni, Pankotai és Fekete Olivér kísérleténél a kapufa segített ki a hazaiakat. Tóth Attiláék becsülettel állták az Aramis-rohamokat, több alkalommal is önfeláldozóan vetették bele magukat a labdába. A hajrában öt a négy elleni játékkal próbálkoztak a vendégek, de ez a húzás sem jött be, a DEAC 3-0-s diadallal örvendeztette a drukkereket.

"Nagyon értékes ez a siker, hiszen az Aramis a legjobb felállásában érkezett hozzánk. A vendégek többször beszorítottak minket, az első félidő végén időt is kellett kérnem. A védekezéssel abszolút nem voltam megelégedve, rengeteg alkalommal lőtt kapura az ellenfél. A támadójátékunkat és a játékosok akaratát nem tudom kritizálni. A Fradi otthonában aratott győzelem egészséges önbizalmat adott, ám nem szállhattunk el magunktól. Meglepett az eddigi teljesítményünk. Úgy gondolom, a fiúk személyisége miatt tart itt a gárda. Hangsúlyozom, hogy egy tanulási folyamat közepén járunk" - fogalmazott Elek Gergő vezetőedző.

Szentes-Bíróék sorozatban harmadik győzelmüket aratták a bajnokságban. Legközelebb november negyedikén lépnek pályára az élvonalban, ekkor a Kecskeméthez utaznak.

DEAC-Aramis SE 3-0 (2-0) DESOK Csarnok, Debrecen Vezette: Újhelyi - Takács - Katona Gólszerző: Szabó (6.), Szentes-Bíró (18.), Somogyi (22.) Forrás: deac.hu        
Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.02.12 | 09:15
Férfi válogatott
2024.02.10 | 08:00
2024.02.04 | 14:45
Férfi válogatott
2023.12.16 | 18:24
Férfi válogatott
2023.12.15 | 22:59
2023.12.14 | 20:57
Támogatóink

Partnereink