Már az első félidőben hozta a meccset a Veszprém
2021.02.10 | 11:28
Már az első félidőben hozta a meccset a Veszprém

A Debreceni Egyetem együttese most sem tudta legyőzni a veszprémieket.

A DEAC férfi futsalosai a sérüléssel bajlódó Szabó Lajos nélkül vágtak neki a Veszprém elleni rangadónak kedd este a DESOK-ban. Az már korábban eldőlt, hogy mindkét csapat az alapszakasz után a felsőházban folytathatja a szereplését. 

Az elején az eredményjelző rakoncátlankodott, de a kisebb közjátékot követően már a futsal került a fókuszba. Szentes-Bíró dolgoztatta meg Sásdit, majd nem sokkal később egy szögletvariáció végén Faragó nem sokat tévedett. Ezt követően Pál Patrik pillanatai következtek, a veszprémi húzóember egyszer a kapufát is eltalálta. Siska lekészítésének hála Kántor előtt adódott óriási helyzet, de nem tudott élni az eséllyel. A 11. percben komoly tűzijáték alakult ki Krajcsi kapuja előtt, végül Tatai fejezte be a támadást. Néhány pillanattal később a veszprémiek rutinosa ásza újra bebizonyította, hogy nem véletlenül vezeti utcahosszal a góllövőlistát. A 13. minutumban Pál lövését még védte Krajcsi, de a kipattanót a spanyol Hinojosa értékesítette. 0-3 állt ekkor az eredményjelzőn, jött is Elek Gergő időkérése. A szünetig Sánta trafálta el a kapufát, majd egy szépen kidolgozott akcióból Fridrich Dávid növelte négyre a vendégek fórját.

A második félidőre bátran jöttek ki a hazaiak, Siska passzát Kántor váltotta gólra. A jelenetből erőt merítettek, egy támadáson belül Szentes-Bíróval és Siskával egyaránt a kapufa babrált ki. Tatai kétszer is kiszorított helyzetből tüzelt, ezzel bizonyítva, hogy bármikor képes veszélyt okozni. A 33. percben Rutai Balázs is beköszönt, ezzel végleg elszállt az esély a hazai pontszerzésre. Az öt a négy elleni felállásból kozmetikáztak az eredményen, Thiago kiszolgálásából Tóth Attila profitált a 37. minutumban. Fehér Zsolt legénysége ebben az idényben már harmadik alkalommal (kétszer a bajnokságban, egyszer a Magyar Kupában) fektette két vállra a cívisvárosiakat.

Férfi futsal NB I, a 13. fordulóból elhalasztott mérkőzés:

DEAC–Balaton Bútor FC Veszprém 2-5 (0-4)
Debreceni Egyetemi Sportaréna, zárt kapuk mögött.
Vezette: Futó - Apkó - Muhari

Debrecen: Krajcsi – Faragó, Szentes Bíró, Siska, Kántor
Csere: Dobi, Tóth B., Sánta, Tóth A., Figeczki, Thiago, Rácz, Berecz, Szabó J.
Vezetőedző: Elek Gergő

Veszprém: Sásdi – Tatai, Boromisza, Rutai, Bencsik Á.
Csere: Klcsó, Spandler (kapusok), Erdősi, Palvek, Fridrich, Pál, Komáromi, Montero
Vezetőedző: Fehér Zsolt

Gólszerzők: Faragó (21.), Tóth A. (37.), ill. Tatai (11., 11.), Montero (13.), Fridrich (18.), Rutai (33.)

Elek Gergó: - Egy félidőnyi előnyt adtunk az ellenfélnek, ami betudható a meccshiánynak, illetve az is látszódott, hogy kik szerepeltek a megyei bajnokságban a hétvégén. A szünetben azt kértem a fiúktól, hogy próbáljanak meg figyelni és futsalozni, ugyanis az első játékrészben nem ezt tették.

Szentes-Bíró Tamás: - Nem tudtunk kellően felpörögni az elején, nagyon rosszul kezdtünk, alig jutottunk el helyzetekig. Ezzel szemben a Veszprém gyakorlatilag az összes lehetőségét berúgta. A második félidőben már jobban koncentráltunk, védekezésben kevesebb hibát követtünk el, a letámadásunk agresszívabbá vált, ennek ellenére sokkal közelebb nem kerültünk a vendégekhez” – összegzett csapatkapitányunk, Szentes-Bíró Tamás.

Fehér Zsolt: - Jó mérkőzést játszottunk, ahol az első félidőben nagyon domináltunk, nem tudta a DEAC felvenni a játékunk ritmusát. Az első játékrészben minden szinten föléjük nőttünk, helyzetinket jól használtuk ki, ennek köszönhetően nagy előnnyel vonultunk szünetre! A második félidőben, a nagy előny tudatában egy picikét hátha dőltünk, de ez csak rövid ideig tartott! A házigazda mindent megtett, hogy közelebb kerüljön, agresszívan letámadtak minket, de tudták a játékosaim, hogy mi a feladatuk ilyenkor! Sima győzelmet arattunk amivel bebiztosítottuk alapszakasz 3.helyünket! Büszke vagyok a játékosaimra!

Készült a DEAC.hu cikke alapján

Fotók: Papp Attila

 

 
 
Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Bemutatkozik az NB I gólkirálya: Tatai József
2021.10.13 | 22:46
TFSE-BeStrong – Újpest FC-220VOLT // ÉLŐ stream 10.11 20:30
2021.10.11 | 15:27

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2021.10.14 | 13:48
2021.10.01 | 12:45
2021.08.12 | 09:00
2021.07.25 | 13:45
2021.04.14 | 01:24
2021.04.13 | 07:34
Támogatóink

Partnereink