Már a Hajdúböszörménynél van az előny
2019.06.03 | 11:48
Már a Hajdúböszörménynél van az előny A harmadik felvonásával folytatódott a női futsal NB I. fináléja, amelynek két szereplője az Astra-ALEF Kiskunfélegyházi Bulls és a Hajdúböszörményi TE is megnyerte első hazai mérkőzését. A három győzelemig tartó párharc 1-1-es állásról folytatódott. A kiegyenlített összecsapáson a Hajdúböszörmény elsősorban jobb helyzetkihasználásának köszönhetően nyert 2-1, így a párharc során is előnybe került. A negyedik mérkőzést június 8-án Böszörményben rendezik meg. Amennyiben nyer a Hajdúböszörmény, akkor megvédi címét. Astra siker esetén az ötödik találkozó dönthet a bajnoki aranyról. A női futsal NB I. döntőjének harmadik mérkőzése is nyílt játékot hozott. Az első percek Astra rohamokkal kezdődtek, de a vezetés elmaradt. A Böszörmény ezzel szemben élt a kínálkozó lehetőséggel, egy gyors szabadrúgás kombinációt Tell Zsófia váltott gólra a 14. percben. Ezt követően mindkét csapat eljutott ziccerig, de az állás nem változott a szünetig. (0-1)

Screenshot_2019-06-03 Lépéselőnyben a Böszörmény a bajnoki döntőben

A fordulás után nagy elánnal kezdett az Astra, aminek meg is lett az eredménye. Előbb kapufáig jutott, majd Sipos Lilla bal lába villant. A sistergős bomba kifogott a jól védő Torma Lillán. (1-1) Alighogy megünnepelték az egyenlítést az Astra játékosai egyből érkezett a hidegzuhany. Szinte a középkezdésből ismét megszerezte a vezetést a Böszörmény Folk Zsuzsanna találatával. (1-2) A gyors gólváltás után az Astra került fölénybe, de a vendég együttes taktikusan játszva lezárta a területeket. Ennek ellenére megvolt az esélye az Astrának az egyenlítésre. Az utolsó percekben több ziccer is kimaradt, végül azonban a Hajdúböszörmény örülhetett, amely nagy lépést tett a bajnoki cím felé.

Screenshot_2019-06-03 Lépéselőnyben a Böszörmény a bajnoki döntőben (1)

Dombó János BDombó János (edző, Astra): - Van még esélyünk javítani, mindent el fogunk követni, hogy ezzel élni tudjunk. A helyzetkihasználásunkon múlt elsősorban, több kapufát rúgtunk. A Böszörmény taktikusan és okosan játszott a vezetés birtokában. Hiszünk még a bajnoki címben, bizakodásra ad okot, hogy jobban játszottunk, mint legutóbb Böszörményben. Quiriko VivienQuirikó Vivien: - Le a kalappal a lányok előtt, óriásit küzdve, igazi csapatmunkával nyertük meg ezt a mérkőzést. Sajnos több hiányzónk volt, de a pályára lépő nyolc játékos erőn felül teljesített, és most a szerencse is mellénk állt. Gratulálok a csapatnak!     Női Futsal NB I. Döntő 3. mérkőzés 06. 02. Astra-ALEF Kiskunfélegyházi Bulls – Hajdúböszörményi TE 1-2 (0-1) Kiskunfélegyháza, Kész csarnok Vezette: Ézsiás - Kiss S - Kaszala Astra: Farkas K - Krascsenics P, Gelb, Gál, Szabó B Csere: Krascsenics Cs, Nagy A, Rozmis, Kiss P, Véninger, Sipos, Dikanová Edző: Dombó János HTE: Torma - Tell, Pádár, Folk, Benkő Csere: Bokor, Nagy M, Mogyorósi, Madzin, Szilágyi Edző: Quirikó Vivien Gólszerzők: Sípos Lilla 24. p. ill. Tell Zsófia 14. p., Folk Zsuzsanna 25. p. Forrás, képek: Félegyháziközlöny.hu  
Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Aramis utánpótlás Klubinterjú
2023.03.30 | 13:12

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2023.03.19 | 12:02
2023.03.18 | 12:15
2023.03.17 | 08:00
2023.03.14 | 08:56
2023.03.13 | 14:03
Női válogatott
Támogatóink

Partnereink