Majdnem csodát tett az Újpest, de az MVFC a döntőben!
2021.05.23 | 11:45
Majdnem csodát tett az Újpest, de az MVFC a döntőben!

Egészen kiváló mérkőzésen, elképesztően ellentétes félidőket követően az MVFC Berettyóújfalu 6-5-re legyőzte az Újpestet a Gabányi László Sportcsarnokban a férfi futsal Magyar Kupa elődöntőjében, ezzel bejutott a fináléba. Az ellenfele a Veszprém lesz a vasárnapi fináléban.

RÁBL-PARÁDÉ, ÖT MVFC-GÓL – I. FÉLIDŐ

A két csapat az NB I alapszakaszában mindkét alkalommal szoros mérkőzést játszott egymással, először 3-1-re, aztán 3-2-re nyert a Berettyóújfalu, így bár a bajnoki döntőbe jutott csapat egyértelmű esélyese volt a párharcnak, nem számíthattunk sima találkozóra.

Az első öt perc ennek megfelelően kiegyenlített volt, sőt, tulajdonképpen az egész első játékrész is, ám az MVFC kihasználva a nagyobb rutinját és a lilák hibáit, sorra rúgta a gólokat. Az ötödik percben Alvarito keresztpasszába Ricardo Sobral lépett bele pechesen, így némileg szerencsével, de megszerezte a vezetést a Berettyóújfalu (0-1).

Három perccel később azonban szó sem volt szerencséről, Horváth Norbert remek helyzetfelismerését követően félpályás keresztpasszt adott a hosszún érkező Rábl Jánosnak, aki valami szenzációs mozdulattal pörgetett sarokkal a hosszúba (0-2)!

Egy perccel később újabb Sobral-hiba jött, az újpestiek brazilja a saját ötösén belül labdát veszített, Rafinha pedig Rábl elé tálalt, a vendégek (papíron, de mivel Budapesten rendezték a meccset, gyakorlatilag is) kapitányának ezúttal sokkal könnyebb feladata volt, az üresen maradt kapuba bombázott (0-3).

A harmadik gól után Frank Tamás azonnal időt kért, a legszebb MVFC-gól azonban még csak ezt követően jött, Rábl egy csellel küldött el két védőt, majd Tyukász Pétert is elfektette és Alvarito elé tálalt, aki remekül érkezett, és nem hibázott (0-4), Rábl egészen ihletett formában futsalozott, és ekkor úgy tűnt, a mérkőzést követő cikk csak róla szól majd.

Négy perccel később aztán nélküle is újabb nagyszerű gólt lőtt a Berettyóújfalu, ezúttal Sidnei volt a befejező ember (0-5), Tyukász a rövidbe kapott gólt, igaz, nagyon közelről jött az életerős lövés. Az Újpest nagyon nyomott a szünetig, de nem tudta megszerezni az első gólját.

FELTÁMADT ÉS KÖZEL KERÜLT A CSODÁHOZ AZ ÚJPEST – II. FÉLIDŐ

A második játékrész elején azonban igen, a 22. percben egy lecsorgó labdát Nehéz Krisztián vágott a kapuba (1-5). Nagyon kellett ez a találat a liláknak, mert érezhető volt, hogy ezzel átszakadt bennük egy gát.

Három perccel később Szeghy Szabolcs villant, szép csellel húzott középre, majd visszalőtte a rövidbe a labdát, amiből Mezei Dávid semmit sem látott (2-5). Sergio Mullor Cabrera azonnal időt kért, de ahogy az első félidőben a másik oldalon, úgy itt sem hozott ez közvetlen eredményt, a 32. percben Lucas Moreira nagyon hasonló találatot szerzett Szeghyéhez, balról húzott középre, és a vendégek kapujába lőtt (3-5).

Egy perccel később azonban jött a válasz, és mint kiderült, ez döntötte el a találkozót: Rafinha adott parádés keresztlabdát Nagy Imrének, aki a jobb felső sarokba bombázott (3-6). Ekkor már Dohány Dominik állt a hazaiak kapujában, de ez volt az első és utolsó lövés, ami eltalálta a kapuját, mert ezt követően átállt az öt a négyre az Újpest.

És ahogy a szezonban már sokszor, ezúttal is remekül játszotta a vészkapus játékot a lila-fehér gárda. Ricardo Lineker elképesztő higgadtsággal és karizmával irányította az övéit, a jó játéknak köszönhetően pedig előbb Nehéz, majd Horváth Benedek talált be (5-6), négy perccel a vége előtt így feljött egyre az Újpest!

És bár ez rengeteg időnek tűnt, újabb találatot már nem tudott szerezni az esélytelenebb együttes, a Berettyóújfalu védői remekül tolódtak és blokkoltak, így bejutott a fináléba az MVFC!

Az Újpest minden dicséretet megérdemel, mert elképesztően nehéz helyzetből álltak, és majdnem felborították a papírformát. A Berettyóújfalu azonban a remek első félidejének és a második játékrészben szerzett góljának köszönhetően megérdemelten nyert.

FÉRFI FUTSAL, MAGYAR KUPA, ELŐDÖNTŐ
ÚJPEST RFC 220-VOLT – MVFC BERETTYÓÚJFALU 5-6 (0-5)

ÚJPEST: Tyukász – Lucas, Szeghy, Horváth B., Lineker
Csere: Dohány (k), Nehéz, Sobral, Béres, Szrnka, Klushyn, Suscsák.
Vezetőedző: Frank Tamás

MVFC: Mezei – Horváth N., Rábl, Szabó, Rafinha 
Csere: Sándor, Diece, Rézműves, Nagy, Gál, Kártik, Sidnei, Takács, Alvarito.
Vezetőedző: Sergio Mullor Cabrera

Góllövők: Sobral (5. – öngól), Rábl (8., 9.), Alvarito (11.), Sidnei (15.), Nagy (33.), ill. Nehéz (22., 34.), Szeghy (25.), Lucas (32.), Horváth B. (36.)

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

U19 futsal felkészülési mérkőzés: Magyarország - Ukrajna
2024.04.20 | 06:28
Csehország - Magyarország
2024.04.16 | 11:08

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink