Magyarország - Ukrajna 2-3
2014.04.18 | 00:00
Magyarország - Ukrajna 2-3

Közel a döntetlenhez
Bár ezúttal is az ukránok nyertek, ez a meccs mégis más volt

A szerdai négygólos vereség után nem vártuk túl optimistán az újabb Ukrajna elleni nõi futsal válogatott találkozót. Ám még az elõzõ napihoz képest lényegesen barátságosabb idõjárás is azt sugallta, hogy felejtsük el az elsõ meccset, de legalábbis a második félidõt és kezdjük tisztalappal a csütörtöki derbit. Valószínûleg ezt a kilátogató nézõk is így gondolhatták, mert amellett, hogy valamelyest többen is voltunk, mint elõzõ nap, egy rezesbandának köszönhetõen a hangulat is jobban hasonlított egy sportcsarnokéra, mint egy községi könyvtár felbolydult olvasótermére.


A mérkõzés a szerdaihoz hasonlóan indult. Ezúttal is mi kezdtünk jobban és Szabó Boglárka révén a vezetést is megszereztük a hetedik percben. Az elõnyünk azonban nem tartott sokáig, az ukránok egy percre rá Shapoval révén egyenlítettek és szépen lassan a játék irányítását is átvették. Nem volt nagy különbség a két csapat között, a vendégek talán egy góllal lehettek jobbak, de Malyshko 13. percben szerzett góljához mégis némi szerencse is szükségeltetett. A játék képe alapján reális volt az eredmény, a szünet elõtt azonban egy perc alatt kétszer is feleslegesen szabálytalankodtunk, miáltal a sárgamezes ukránok ajándék kisbüntetõhöz jutottak. A tízméterest aztán Ermolenko magabiztosan értékesítette.

A második játékrészben a lányok nagyon sokat tettek az egyenlítésért. A 26. percben Szabó Boglárka sarokrúgása megpattant egy vendégvédõn és a hálóba kötött ki, ami azt jelentette, hogy közel negyedóránk van az egyenlítésre. Mivel két perc múlva az ukránok az ötödik faultjukat is elérték, a döntetlen megszerzése egyáltalán nem tûnt lehetetlennek. A lányaink mindent egy lapra feltéve támadtak, a vendégek jobbára csak a védekezéssel foglalkoztak, azt azonban remekül csinálták. Megérdemeltük volna az ikszet, de ahhoz be kellett volna préselnünk még egy icipici gólocskát, ami sehogy se ment. Bár az utolsó másodpercekben egy nagyon ígéretes akció indult a baloldalunkon, a mérkõzésmérõ óra a hazai pálya ellenére sem adott néhány plusz másodpercet és könyörtelenül beledudált az utolsó lehetõségünkbe is.

Bár a második mérkõzésen is kikaptunk, ez a meccs lényegesen más volt, mint az elsõ. Jobbak voltunk, mint szerdán, de még ehhez képest is sokat kell fejlõdnünk ahhoz, hogy egy, az ukránokéhoz hasonló szintû csapatot magabiztosan legyõzzünk.

Magyarország - Ukrajna 2-3 (1-3)
2014.április 17, 17:00 Berettyóújfalu, Pálfi István Rendezvénycsarnok
Vezette: Kujbus László, Takács István, Erdélyi Tamás

Magyarország: Vincze Anikó - Szekér Anita, Radics Ágnes, Szabó Boglárka, Megyes Ágnes
Csere: Üveges Katalin, Torma Lilla (kapus), Farkas Éva, Csepregi Gabriella, Bernáth Csilla, Újvári Krisztina, Kovács Aliz, Nagy Ágnes, Ganczer Hajnalka
Szövetségi kapitány: Sito Rivera 

Ukrajna: Melnychuk Iryna - Malyshko Kateryna, Prokopenko Anna, Pavlenko Olena, Shulha Anna
Csere: Dubytska Iryna, Ignatenko Marianna, Shapoval Evheniya, Ermolenko Valeria, Lychko Karina, Klipachenko Anastasia, Tarakanova Valentyna, Martyniuk Tetiana, Besidovska Natalya (kapus)
Szövetségi kapitány: Kolok Volodymyr

Gólszerzõk: Szabó Boglárka "7 és 26" ill. Shapoval 8", Malyshko "13, Ermolenko 20"

Sito Rivera (Magyarország): A statisztika alapján a mai mérkõzésen sokkal több labdát szereztünk, mint az ellenfelünk, jobbak is voltunk, így legalább a döntetlen megérdemeltük volna. Bár ma is követtünk el a tegnapihoz hasonló, bosszantó hibákat, mint például az elsõ félidõ végén az ötödik és a hatodik faultunk, amibõl gólt is kaptunk, ám a mai teljesítményünk lényegesen jobb, volt, mint a szerdai. Ez nem valami csoda eredménye, hanem a tudatos játéké. Kielemeztük a meccsen tapasztaltakat, megbeszéltük a lányokkal, hogy ma mit és hogyan kell tennünk. A védekezésünket feljebb toltuk, letámadtunk, amivel az ukránok nem igazán tudtak mit kezdeni, miáltal játszani is többet tudtunk.
Kolok Volodymyr (Ukrajna): A mi számunkra nagyon hasznos volt ez a két találkozó, nagyon sokat tanultuk belõlük. Szeretnénk újabb ilyen mérkõzéseket játszani. A mai mérkõzésen valamivel gyengébben játszottunk. A keretünkben nagyon sok fiatal, 18-19 éves játékosunk van, akik nem azonos képességûek. A pályára lépésüket ezúttal nem sikerült elosztani optimális szinten, ez is mutatja, hogy van még javítani valónk.
 - Molnár Ákos -

 



 

 

 

Címkék

Hírdetés

Videók

DEAC-MVFC Berettyóújfalu /NB I. Felsőház 9. forduló/
2024.04.29 | 13:30
Újpest FC-220Volt - PTE-PEAC (2024.04.27, stream)
2024.04.27 | 11:00

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink