Magyarország - Románia 4-2
2014.04.09 | 00:00
Magyarország - Románia  4-2

                                                                 Fotó: Soós Britta

Kétgólos gyõzelem a románok ellen
Az U21-es utánpótlás csapatunk 0-2-rõl fordítva nyerte a kétmérkõzéses párharc elsõ találkozóját



Szerda délután a magyar U21-es utánpótlás futsal válogatott a berettyóújfalui Pálfi István Rendezvénycsarnokban fogadta a román korosztályos csapatot. Örömünkre szolgál, hogy a meccsre igen szép számmal voltak kíváncsian, a közönség hangulatának fokozásáról - a múltpénteki MVFC mérkõzéshez hasonlóan - ezúttal is egy rezesbanda gondoskodott.



A találkozó nem pont úgy kezdõdött, ahogyan azt szerettük volna. Bár a játék irányítását azonnal magunkhoz vettük, uraltuk is a pályát, mégis három perc alatt két elkerülhetõ gólt szedtünk össze (0-2). Szerencsére a bekapott találatok a csapatot nem törték meg, a srácok továbbra is hittek önmagukban, aminek hamar meg is lett az eredménye. Apatini Márk nyolcadik percben szerzett góljával elõbb felzárkóztunk (1-2), majd nem sokra rá Püspök Péter duplájával már vezetést is átvettük (3-2). Tettük mindezt úgy, hogy a román csapat fizikálisan láthatóan elõnyben volt velünk szemben, ami fõleg az ütközések során volt feltûnõ. (A játékosok közötti testalkati különbséget az okozta, hogy míg a vendégeknél a gárda java 93-as születésû volt, addig nálunk a csapat fele még a húszadik életévét sem töltötte be.)



A második játékrészben némileg megváltozott a játék képe. A románok birtokolták többet a labdát, mi elsõsorban kontrákkal veszélyeztettünk. Sokat volt a mi térfelünkön a labda, viszont a kapunk, melyet a második félidõben már Mezei Dávid õrzött, csak ritkán került veszélybe. Mi lényegesen kevesebbet támadtunk, ám szinte minden akciónkban ott volt a gólveszély. A huszonötödik perc végén, egy villámgyors ellenakcióból Ragadics Krisztián szerezte meg a negyedik találatunkat (4-2). A piros mezes vendégek a bekapott gól után rátettek még egy lapáttal, mi azonban továbbra is jól védekeztünk. Az utolsó tíz percben Stancea Nelu fiataljai több alkalommal is megpróbálkoztak az öt a négy elleni játékkal, komoly helyzetig viszont így sem jutottak, vagy a kiválóan védõ Mezei Dávid hárított rendre.



A jócskán megfiatalított U21-es csapatunk, ha nem is könnyedén, de behúzta az elsõ románok elleni találkozót, a látottak alapján a gyõzelmünk teljesen megérdemelt. Folytatás holnap, Nagyváradon, magyar idõ szerint 16.00-tól.

Magyarország - Románia 4-2 (3-2)
2014.04.08., Berettyóújfalu, Pálfi István Rendezvénycsarnok
Vezette: Farkas Balázs, Szabó F. Szilárd, Erdélyi Tamás

Magyarország: Boldizsár Márk - Apatini Márk, Klacsák Bence, Szabó Péter, Ragadics Krisztián
Cserék: Kovács Áron (kapus), Mezei Dávid (kapus), Szabó Zsolt, Vas Ádám, Lukács Ákos, Lukács Levente, Püspök Péter, Bognár Bence, Hosszú Ádám
Szövetségi kapitány: Sito Rivera

Románia: Kisgyörgy Zsolt - Ruxandari Liviu, Bíró Attila, Petcu Andrei, Tankó Levente
Cserék: Burduja Serghei (kapus), Ion Dumitru, Cireș Octavian, Buleandra George, Drãgoi Andrei, Bogdan Stratulat, Tamás Zoltán
Szövetségi kapitány: Stancea Nelu

Góllövök: Apatini Márk ("8) Püspök Péter (12" és 14"), Ragadics Krisztián (25") ill. Ruxandari Liviu (2") és Bíró Attila (3")

Sito Rivera (Magyarország): Jó lehetõségnek bizonyult ez a mérkõzés, hogy egy-két játékos bemutatkozhasson a válogatottnál. Nagy dolognak tartom, hogy 0-2-nél nem zuhantunk össze és fel tudtunk állni a padlóról. A kétgólos hátrányban tudták mit kell csinálniuk, sokkal agresszívebbek, motiváltabbak lettek, végül így tudtuk a mérkõzést megnyerni. Nagy lehetõség volt ez a mérkõzés néhány játékosnak és éltek is vele. Figyelembe véve, hogy mindössze két edzést tudtunk tartani ez elõtt a találkozó elõtt, maximálisan elégedett vagyok a fiatalok teljesítményével.

 - Molnár Ákos, Berettyóhír.hu -

 

 

 

 

 

Címkék

Hírdetés

Videók

DEAC-MVFC Berettyóújfalu /NB I. Felsőház 9. forduló/
2024.04.29 | 13:30
Újpest FC-220Volt - PTE-PEAC (2024.04.27, stream)
2024.04.27 | 11:00

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink