Magyarok – nem a legrosszabb variáns
2008.03.16 | 00:00
Magyarok – nem a legrosszabb variáns

- Genagyij Anatoljevics, a lehetséges ellenfelek listáján ott volt Belorusszia, Szlovénia, Románia, Horvátország, Bosznia. Melyiket tartotta optimálisnak, és melyiket nemkívánatosnak?
- A legkellemesebb Belorusszia a legkényelmetlenebb Horvátország lett volna. A kettõ között alakult. A magyarok nem a legrosszabb variáns ugyanakkor nem is ajándék.

- A mérkõzések idõpontjait már meghatározták?
- Az itthoni mérkõzést márc 29 és ápr 2 között kell lejátszani. Valószínûleg 1-én, hogy a játékosok a naptári típusú nemzeti bajnokság után, ami 26-án befejezõdik, regenerálódjanak. A nap ugyan nem szokványos, de hozzon nekünk szerencsét. Ami a visszavágót illeti, ápr 12-16 között lesz Budapesten, ahol új, specális sportcsarnok épült, amelyben feltétlenül összegyûlik 3-4 ezer szurkoló.

- Milyen a kölcsönös futsal-történet a magyarokkal?
- Úgy egy hónapja találkoztunk egy jeketyerinburgi tornán, ahol 3-0 -ra gyõztünk. De a számok ne tévesszenek meg, az ellenfél nagyon szívós volt, és 0-0 -nál két ragyogó helyzete is volt, hogy vezetést szerezzen. Szerencsére nem értékesítették. Még 2 barátságos mérkõzés volt 2007 januárjában. Itt egy döntetlen és egy gyõzelem. Most, úgy gondolom, még nehezebb lesz. A magyarok rendezik az EB döntõt , és kétség kívül ki akarnak jutni a braziliai VB-re. Ebben az érdekeink ütköznek(mosolyog). Alapjában, az ellenfeleink videófelvételeivel rendelkezünk, és az elsõ találkozóig részletesen ki tudjuk elemezni. Addig is azt mondhatom: a csapatuk fizikálisan erõs, a játékosok magasak és szívósak, a tét a játékfegyelemtõl, pontosságtól és a standard helyzetek megjátszásától függ. Más szóval, nem könnyû feledat.

- De játékosaink meggyõzõ menetelése a bulgáriai tornán, még ha visszafogottan is, optimizmust kelt.
- Egyetértek. Úgy látszik, sikerült egy optimális négyesbe kerülnünk, és a csapat újoncai is jól szerepeltek. Ez különösen érinti a csapat kapusát, Vlagyiszlav Liszenkót és és csapatunk legjobb várnai bombázóját, a négy gólt szerzõ Ildar Makajevet. Jónak tûnt Makszim Koptev és Vagyim Ivanov, akit még nem sikerült párban kipróbálni a bátyjával Dimitrijjel. Végezetül, szerfelett kiváló volt a profi sportba és a válogatottba kapitányként visszatérõ Fedor Pylypiv.

- Milyem fegyelmi szankciók lesznek a bulgáriai záromeccsen kiállított Szergej Csepornyukkal kapcsolatban?
- Csepornyuk és Pylypiv az elsõ meccset kihagyják. Gondolkozunk, hogy kivel helyettesítsük õket.

- Milyen elképzelések léteznek?
- Elõször is, még nem tudjuk, hogy mi legyen  Szergej Jakunyinnal és Valerij Legcsanovval, a lvovi Energia játékosaival. Másodszor, megfigyeljük a fiatalokat. Például Szergej Zsurba a lugani LTK-ból és Dimitrij Szorokin a harkovi Lokomotívból,  akit a beloruszok elleni junior mérközésen nézünk meg. Végezetül, figyeljük Szergej Zadorozsnijt a Sahtyorból és druszáját Tarancsukot a Lokomotívból. Az utóbbi mindig imponált a játékstílusával, habár nam ritkán kiábrándító. De az edzõi stábot és a mérkõzés színhelyét, a harkovi sportcsarnokot figyelembe véve nagyon valószínû, hogy ismét számítunk Tarancsuk szolgálataira.

- Mért hiányzik a listájáról az utóbbi évek vezetõ egyénisége, Szergej Sytin?
- Sajnos, a portugália EB után felvette az orosz állampolgárságot, és a klubjával - Szpartak Scselkovo - kötött megállapodás szerint mostantól a válogatotthoz nem távozhat el.



Címkék

Hírdetés

Videók

DEAC-MVFC Berettyóújfalu /NB I. Felsőház 9. forduló/
2024.04.29 | 13:30
Újpest FC-220Volt - PTE-PEAC (2024.04.27, stream)
2024.04.27 | 11:00

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink