Magyar Kupa, 2. forduló
2011.11.03 | 00:00
Magyar Kupa, 2. forduló

                                                                                                                                    Nagykátai öröm

 

Rákosmenti FC - Külker SC-Dupont 5-4 (0-2)
Gólszerzõk: Horváth Sz. (2), Tóth N. (2), Bihari illetve Kõvári (2), Balogh, Riscutia

Az NBII két csoportjának, 1-1 élcsapata találkozott az Újlak utcában szerda este. A vendégek kissé foghíjasan, mindössze 7 játékossal érkeztek, igaz volt köztük egy visszatérõ. Baloghnak járt le hosszú eltiltása, így Hegyi Péterék újra számíthattak rá. Az elsõ félidõben több helyzet adódott mind a két oldalon, de betalálni csak a vendégeknek sikerült, ráadásul kétszer, így a hazaiaknak fordulás után 2 gólos hátrányt kellett ledolgozniuk. Fordulás után próbálkozott a hazai alakulat, de gólt ismét a vendégek szereztek, így már 3 volt a Külker elõnye. A Rákosmenitek nem adták fel és hamar faragtak a hátrányból. A játékrész közepén aztán jött a fordulat és a hazaiak szûk két perc alatt háromszor is betaláltak, így már náluk volt az elõny, de a vendégek még abban a percben kiegyenlítettek. Nagy izgalmakat hozott a hajrá, ami a Sólyom László tanítványainak sikerült jobban. XVII kerületiek megszerezték a vége elõtt nem sokkal ismét a vezetést és már nem engedték egyenlíteni ellenfelüket, így ott vannak a legjobb 8 között.


1.FC Veszprém - Admirál-Haladás VSE 6-4 (2-2)
Gólszerzõk: Véber, Weis, Bényi, Vas, Tar, Pálfi illetve Horváth P. (2), Egle, Czeglédi

Mind a két együttes gyõzelemmel hangolt a kupamérkõzésre. A Haladás magabiztosan gyõzte le a MAFC-t hazai környezetben, míg a Veszprém a nyugati csoport rangadóján nyert a Ferencváros ellen. Ami ezt a meccset illeti. A hazaiak otthon még veretlenek, míg a vendégek idegenben nyeretlenek voltak a találkozó elõtt. Mint utóbb kiderült, ez a statisztika nem változott a meccs után sem. A Hali a kupameccset egy jó felkészülési találkozónak tekintette, és inkább azok kaptak lehetõséget, akik eddig kevesebb szerepet kaptak. Ennek ellenére õk szereztek vezetést, de a hazaiak a játékrész közepére megfordították a találkozót. Szünetre még is döntetlen volt az állás, mert a szombathelyiek szereztek egy újabb találatot. Fordulás után a Haladásnál egy pár perces rövidzárlat keletkezett, amelyet a hazaiak remekül kihasználtak és 3 gólt szerezve megnyugtató elõnyre tettek szert. Innentõl a Veszprém csak az eredmény õrzésére koncentrált, ami jól sikerült és végül két gólos gyõzelmet aratva, némi meglepetésre a hazaiak jutottak tovább!


Nagykáta SE Futsal KGSM - DEAC Futsal Club 4-3 (1-2)
Gólszerzõk: Ábel, Decsi, Molnár, Visnyei illetve Fekete, Tomescu, Angyalos

Két olyan együttes találkozott Nagykátán, akik jobb bajnoki szereplésben bíztak a szezon elõtt. Jelenleg a Debrecen a hatodik, váratlan vereségekkel, míg a hazaiak jelenleg sereghajtók az elsõ osztályban. Ezek fényében Kozma Mihály fiai tûntek az esélyesebbnek. Ennek megfelelõen kezdett a DEAC, már a 2. percben megszerezték a vezetést. A hazaiak válaszára a 8. percig kellett várni. A folytatásban a vendégek akarat érvényesült, amit sikerült gólra váltani, így õk álltak továbbjutásra a szünetben. Fordulás után sokáig nem esett gól, majd a 33. percben másodjára is kiegyenlített a Nagykáta, így kezdõdhetett minden elölrõl. A hajrára felpörögtek az események. A Káta megszerezte a vezetést elõször a mérkõzésen, de a vendégek abban a percben egalizáltak, de sokáig nem örülhettek, mert újabb hazai találattal már Vörös Istvánék álltak továbbjutásra. A debreceniek a végén még megpróbálták az 5-4-t de eredménytelenül, így meglepetésre az NBI újonca lesz ott a következõ kõrben.

Soroksári TE - Üllõ FC Csõ-Montage 2-11 (2-5)
Gólszerzõk: Tóth, Kozó illetve Simon Zs. (4), Simon Á, Magyar, Bánfalvi, Krizbai, Szalay, Lantos, Takács

Talán ez a párosítást tûnt a „legsimábbnak", annak ellenére, hogy a Csõ nem szerepel valami jól a bajnokságban. Az üllõiek a legutóbbi bajnokin gólképtelenek maradtak, de ezúttal elhozták a góllövõ cipõjüket. Már a 3. percben 2 gólos volt a vendég elõny. 0-5-nél jött az elsõ haza találat, melyet gyorsan követett még egy, így 2-5 volt a félidei eredmény. A fordulás után aztán már csak a Csõ szerzett gólt, számszerûen hatot, így könnyedén jutott a legjobb 8 közé. A kissé tartalékos hazaiaknak csak a tisztes helytállásra futotta.


Ferencvárosi TC - Vasas 1988 Déli Futsal 3-3 (1-1)
Gólszerzõk: Csordás, Komáromi, Szabó T., illetve Füzy, Fehér (2)

Egy évvel ezelõtt, a nyolcaddöntõben ugyan ez volt a párosítás és a zöld-fehérek 1 gólos gyõzelmet arattak Kun vezérletével. A Fradi „csékája" ezúttal nem segíthette csapatát sérülése miatt. A hazaiak a bajnokságban hétfõn elveszítették hibátlan mérlegüket Veszprémben, ráadásul még gólt sem szereztek. A kérdés az volt, mennyire tudja magát a fiatal Fradi túltenni a hétfõ vereségen az NBI-ben jól szereplõ Vasas ellen.
Vendég rohamokkal indult a találkozó, több bravúrt kellett bemutatnia a Fradi kapusának, de az elsõ találatot még is a hazaiak szerezték egy gyors kontra végén, amitõl a zöld-fehérek feloldódtak és több alkalmuk volt az elõny növelésére, de a vendég kapus is a helyén volt. A félidõ közepén aztán helyzet nélkül egyenlítettek a vendégek, egy rosszul elvégzett oldal berúgásból. A bekapott gól nem törte meg a Fradi lendületét és tovább támadott, de fordulásig nem esett újabb gól. Fordulás után is a hazaiaknak adódott a nagyobb gólszerzési lehetõség, de nem sikerült betalálni, és ahogy lenni szokott, a sok kihagyott helyzet megbosszulta magát. Az angyalföldiek két perc alatt két gólt is szereztek, így közel álltak a továbbjutáshoz, de a Ferencváros rögtön szépített, így ismét nyílt lett a találkozó. A Vasasnak meg volt a lehetõsége a találkozó eldöntésére, de két kisbünetõbõl egyet sem tudott kihasználni. Már csak egy perc volt hátra, amikor a hazaiak a kapuslevitelen gondolkoztak, de nem kellett végül megpróbálni, mert összejött az egyenlítés, így már õk voltak kedvezõ helyzetben. Kis Jánosék nem haboztak és rögtön átálltak az 5-4-re, de a nagy izgalmak mellett nem sikerült a gyõzelem, így a Fradi újabb NBI-es csapatot búcsúztatott.
A Ferencváros az egyetlen csapat, aki két elsõ osztályú együttest kiejtve jutott a legjobb 8 közé.

 

Kispest FF - ÚTC Junior Sport 0-3 játék nélkül

A Kispestiek többszöri felszólítás után sem jelentették le a mérkõzés idõpontját és helyszínét. A versenybizottság már döntött is az ügyben, megállapította a Kispest FF versenyügyi felelõsségét.

RÁBA ETO - Colorspectrum Aramis 5-2 (3-2)
Gólszerzõk: Mincho (2), Lódi (2), Harnisch illetve Tóth Sz., Roni

A kupasorsolás rögtön ezzel a párosítással kezdõdött, mely a forduló slágermeccse lett. A bajnokságban is most mérkõzött a két együttes és két éves veretlenségét megszakítva az ETO-nak, gyõzött az Aramis, így a hazaiaknak volt miért visszavágni. Ráadásul a bajnokságban a héten nagy pofonba szaladt bele a Gyõr Berettyón, míg az Aramis magabiztosan nyert a Csömör ellen, így mindenképpen három esélyesnek tûnt az összecsapás. Jó iramot hozott az elsõ félidõ, de sokáig egyik csapat sem jutott el a gólszerzésig, majd a 11. percben Mincho megszerezte a vezetést. A hajrára felpörögtek az események és két gólváltás után 3-2 volt az eredmény az ETO javára a szünetben. Fordulás után jól õrizte elõnyét a hazai csapat, amelyet a félidõ közepén növelni tudott Lódi révén. A hajrára az Aramis vészkapus játékra állt át, de egy eladott labda után ismét gólt kaptak, így már tetemes volt a hátrány, amelyet nem is sikerült ledolgozni, így két vesztes meccs után ismét gyõztek Gyurcsányiék, és ismét ott vannak a legjobb 8 között.

 

MVFC Berettyóújfalu- Gödöllõi Bikák: 6-2 (2-0)

2011. 11. 02. 19:30, Pálfi István Rendezvénycsarnok, Berettyóújfalu

Játékvezetõk: L. Tóth Lajos, Veres János, Takács Attila

MVFC: Pallai Gábor- Gál István, Da Silva Mendes Leonardo, Lovas Norbert, Trencsényi János
Cserék: Tihanyi Csaba, Melo Jose Michel, Póta Balázs, Nagy Roland, Gyöngyösi Norbert, Nagy Tamás
Edzõ: Turzó József
Gödöllõi Bikák: Ács Gábor- Ughy Márk, Frank Péter, Szente Tamás, Vidák Balázs
 Cserék: Hegedûs Ferenc, Baranyai Pál, Simonyi Gábor, Bogdán Imre Szabolcs, Biczi Gábor
Edzõ: Szente Tamás
Gólszerzõk: 11. perc Gál I., 16. perc Nagy I., 28. perc Simonyi G., 30. perc Gál I., 35. perc Ughy M., 39. perc Nagy I., 40. perc Lovas N., 40. perc Lovas N.

Sárga lap:19. perc Ughy M., 28. perc Baranyai P., 30. perc Szente T.

Piros lap:28. perc Nagy T.


Gyászszünettel kezdõdött a találkozó, a hétfõn elhunyt egyetlen magyar Aranylabdásra, Albert Flóriánra emlékeztek a csarnokban jelenlévõk egyperces néma felállással.

A mérkõzés kezdeti periódusában a hazaiak domináltak, de a szervezetten védekezõ gödöllõieknek köszönhetõen nem sikerült a kapuba találni. A 6. percben Gál István lövése a kapufáról került a játéktéren kívülre. Néhány perccel késõbb a Bikák jutottak szabadrúgáshoz, Simonyi lõtt kapura Pallai kiütötte a labdát, Baranyai ismételt, de a kapus újra hárította a lövést.
Az elsõ találat a 11. percben esett, Leo Mendes szögletrúgása után Nagy Roland passzolt középre Gál Istvánhoz, aki nagy erõvel lõtte a labdát a vendég kapuba (1-0).

4 perccel késõbb ismét Nagy Roland adott gólpasszt, melyet Nagy Tamás lõtte közelrõl a vetõdõ Ács Gábor mellett a kapu jobb alsó sarkába (2-0). Az elsõ félidõ utolsó elõtti percében Frank találta el a hazai kapufát, majd Lovas közeli lövése ment kevéssel mellé, ez volt a félidõ utolsó nagy helyzete, így kétgólos hazai elõnnyel vonultak az öltözõbe a mérkõzõ felek.

Rögtön a második félidõ elsõ percében szépítési lehetõség adódott a vendégek elõtt, Vidák lövését azonban védte Pallai.
A 28. percben büntetõhöz jutott a Gödöllõ. A kapuból kimozduló hazai kapus mellett Baranyai adta középre a labdát, az ezt követõ kapura lövésbe Nagy Tamás ért bele kézzel, a játékvezetõ büntetõt ítélt és felmutatta a piros lapot a szabálytalankodó játékosnak. Simonyi állt a labda mögé és a jobb alsó sarokba lõtte a büntetõt (2-1).

A 30. percben Lovas Norbert oldalberúgása ment el a védõk között a kapu elé befutó Gálhoz, aki megszerezte második találatát a mérkõzésen (3-1).
A 35. percben újra feljött egy gólra a Gödöllõ. Ughy Márk lõtte ki éles szögbõl Lovas Norbert mellett a hosszú felsõ sarkot (3-2). Az egyenlítés reményében vészkapus játékra állt át a Gödöllõ, azonban egyenlítés helyett az MVFC tudta az elõnyét növelni. Az utolsó elõtti percben Nagy István szerzett labdát a vészkapusként pályán lévõ Baranyaitól, majd megiramodott az ellenfél térfelén és közelrõl az üres kapuba lõtte a labdát (4-2).

Az i-re a pontot Lovas Norbert tette fel az utolsó percben ugyanis kétszer is a vendégek kapujába talált. Elõször egy egész pályán átszálló lövés pattant az üres kapuba (5-2), majd Pallai Gábor hosszú kidobását segítette közelrõl az üres kapuba (6-2).
Egy nem túl nagy iramú mérkõzésen néhány jó egyéni teljesítménynek köszönhetõen várhatja Turzó József mester csapata a 3. forduló sorsolását.
Turzó József- Ezután a mérkõzés után szokták mondani, hogy jó ez az edzõi szakma csak az a meccs ne lenne, nagyon keserves volt a padon, mind szakmailag, mind a nézõk számára értékelhetetlen teljesítményt nyújtottunk a gyõzelem ellenére. A továbbjutásnak örülök, viszont egy-két játékossal el kell beszélgetnem, hiszen azok a játékosok vitték a prímet, akik hétfõn is, és õk fáradtak voltak, a kiegészítõ emberek sajnos nem tudták azt hozni, amit én elvártam tõlük.

Baranyai Pál- Úgy érzem meglepetést tudtunk volna okozni a Berettyó ellen, mert 3-2-nél szerintem egy szabályos gólt vettek el tõlünk, amivel 3-3 lehetett volna. Attól függetlenül gratulálok a Berettyónak, jobb csapat, jobb játékosállománnyal rendelkezik.


 

 

 

Címkék

Hírdetés

Videók

Csehország - Magyarország
2024.04.16 | 11:08
Újpest FC-220Volt - Aramis SE (2024.04.08, stream)
2024.04.08 | 13:35

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink