Magyar győzelem, ukrán továbbjutás
2008.04.15 | 00:00
Magyar győzelem, ukrán továbbjutás

Magyarország-Ukrajna 4-3 (2-1)
Gyöngyös, Városi Sportcsarnok 2000 nézõ

Játékvezetõk: Garcia Marin (spanyol), Guttierez Lumbrerea (spanyol), Pena Diaz (spanyol)
Magyarország: Tóth Gy. - Tóth Sz., Madarász, Lódi, Gyurcsányi
Cserék: Szente, Baranyai, Nagy I., Németh P., Szabó Z., Nagy G.
S
zövetségi kapitány: Kozma Mihály
Ukrajna: Lysenko - Zamiatin, Khursov, Zadorozhniy, Pylypiv
Cserék: Vakhula, Ivanov, Rogachov, Makayev, Sil"shenko, Ivanyak, Romanov
Szövetségi kapitány: Genadij Liszencsuk
Sárga lap: Lódi, Gyurcsányi ill. Makayev, Pylypiv
Gólszerzõk: Pylypiv 5. perc 0-1, Madarász 7. perc 1-1 (büntetõbõl), Lódi 12. perc 2-1, Gyurcsányi 22. perc 3-1, Baranyai 29. perc 4-1, Silshenko 38. perc 4-2, Pylypiv 39. perc 4-3
Tóth Szabolcs szerencsére tudta vállalni a játékot, habár még mindig nem volt száz százalékos állapotban. A meccs elõtt kiosztották jubiláló játékosainknak az emlékplaketteket, Szabó Zoltán az 50., Lódi Tamás a 75., Baranyai Pál a 100. válogatottsága alkalmával.
Forró hangulatban indult a meccs, kétezer torokból zúgott fel a hajrá magyarok. Kapitányunk ígérete szerint már az elsõ perctõl kezdve letámadást játszottunk, az ukránok a fépályánál védekeztek. Egy-egy kísérlet mindkét oldalon, ez vezette be a mérkõzést. Mi birtokoltuk a labdát, az ellenfelünk inkább a kontrákra épített, ám elmenniük nem sokszor sikerült. Próbáltunk lõni minden irányból, sok helyzetet alakítottunk ki. Szinte a semmibõl rúgtak egyet a vendégek, az ötödik percben Pylypiv talált be. Megtörtént a legrosszabb, ami lehetett, ám a mieinket nem olyan fából faragták, hogy ettõl megijedjenek. Két perccel késõbb azonban sikerült egyenlítenünk. A hatoson belül az egyik ukrán kezéhez ért a labda. Büntetõ! Madarász higgadtan rúgta a kapu közepébe a labdát. Folytattuk a rohamokat, nem álltunk le egy percre sem, nagyszerûen küzdött a magyar csapat, az ellenfél viszont elkövetett néhány hibát. Ennek eredményeképp jött a második találatunk: Gyurcsányi labdát szerzett a jobb oldalon, közepre adását Lódi értékesítette. A feladat elsõ fele teljesítve volt, így a második játékrészre bizakodva jöhettünk ki.
Álomszerûen indulta szünet utáni játék. Két perccel a kezdés után Gyurcsányi talált be egy szögletet követõen. Továbbra is mi birtokoltuk a labdát, az ukránok feljebb jöttek védekezésben. Nem sikerült azonban megállítani bennünket, hiszen Madarász nagyszerû passzát Baranyai még szebben helyezte a hálóba a jobb oldalról. Már mi álltunk továbbjutásra! Kozckázatosabb játékot vállalt fel Ukrajna, s jóval többet volt náluk a labda, habár nekünk is volt jónéhány góllal kecsgtetõ akciónk. A meccs végén lehozták a kapusukat Liszencsukék, s ez eredményre is vezetett. Hamar betaláltak Sil"shenko révén, majd miután mi szerepeltettünk vészkapust az üres kapuba helyezték a labdát. Pillanatok alatt szertefoszlott az, amit felépítettünk, így az ukránok utazhatnak Brazíliába.
Remek mérkõzés volt, az iram és a játék színvonala nagyon magas. A magyar válogatott játékosai és vezetõi is minden dícséretet megérdemelnek, mert egy percig nem adták fel, megalkuvást nem tûrõen játszottak, s csak egy leheletnyi kellett volna ahhoz, hogy mi menjünk tovább.
Kozma Mihály:
Nagyon büszke vagyok a srácokra, hogy egy ilyen mérkõzést tudtunk produkálni. A sportágban megmutatták az utat, hogy ilyen meccseket kell játszanunk, ahhoz, hogy legyen közönség. Az ukránok a végén lehozták a kapust, s talán a fáradtság miatt nem sikerült kivédekezni a vészkapus játékukat, pedig begyakoroltuk azt. Ezután kényszerpályán voltunk, nekünk kellett lehozni a kapust. Sajnálom, hogy pár játékosnak ez volt az utolsó lehetõsége, hogy kijusson egy világbajnokságra, hiszen négyévente rendezik a vb-t, s a mieink életkorát is figyelembe kell venni. Majd az Európa-bajnoki döntõben javíthatunk. Genadij Liszencsuk:
Végig bíztam abban, hogy sikerül továbbjutni, még háromgólos hátrányban is. A második kapott gól ugyan megfogott minket, csakúgy, mint a harmadik találatuk. A magyar csapat és a közönsége is nagyszerû. Sokat segített nekik a szurkolótáboruk. Ha mindig ilyen lesz Magyarországon a futsalt körülvevõ légkör, akkor sok siker várhat még rájuk.







Címkék

Hírdetés

Videók

DEAC-MVFC Berettyóújfalu /NB I. Felsőház 9. forduló/
2024.04.29 | 13:30
Újpest FC-220Volt - PTE-PEAC (2024.04.27, stream)
2024.04.27 | 11:00

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink