Ma este bajnok lehet a TF
2023.05.22 | 08:08
Ma este bajnok lehet a TF

A véghajrájához ért az NBII rájátszása is, ahol még két forduló van hátra. Mind a két csoportban két együttesnek van esélye még a bajnoki címre, így igen kiélezett a küzdelem.

A TF együttese nem rég még hat ponttal vezette a nyugati csoportot a Pécs előtt, de az elmúlt két fordulóban mindössze egy pontot tudott szerezni, így az előnye egy pontra olvadt. Ezek után igencsak izgulnia kell a listavezetőnek, hiszen egy újabb hiba a bajnoki címbe kerülhet. A fővárosiak ezúttal Nagykanizsára látogatnak, ahol kötelező lenne a győzelem, de a Kanizsa hazai pályán képes lehet a bravúrra. Legutóbb a kis Halit múlta felül kapott gól nélkül. Ráadásul az alapszakaszban is sikerült legyőzni a TF-t, így igen izgalmasnak tűnik a mérkőzés. Mindenesetre az egyetemisták úgy léphetnek pályára, hogy amennyiben nyernek és a Pécs pontokat veszít, behozhatatlan előnyre tesznek szert és megnyerik a bajnokságot.
A legjobban a pécsiek várják a TF botlását, akik fennállásuk legnagyobb sikerét érhetik el. A második hely is eddigi legjobb eredményük lehet, de egy bajnoki cím azért mégiscsak más lenne, főleg hogy az feljutást eredményezne. A baranyai együttesre sem vár könnyű összecsapás, hiszen a Mad Dogs otthonába látogatnak. A hazaiak legutóbb kiütötték a TF-t, amivel feljöttek a harmadik helyre. Ha ott szeretnének maradni, akkor újabb bravúrra lesz szükségük. Izgalmas meccsre van kilátás.
A Hali - UTE meccsen még mind a két félnek van esélye a dobogóra. Főleg a fővárosiaknak, akik két pontos hátrányban vannak jelenleg a harmadik helyen álló Mad Dogs együttesével szemben, de van egy elmaradt meccsük. Aki ezen az összecsapáson nyerni tud, annak megmarad az esélye a dobogóra. A kérdés, hogy a szombathelyiek milyen kerettel állnak fel hazai pályán, hiszen előttük játszik az első csapat. Abszolút három esélyes a találkozó.

NAGYKANIZSAI FUTSAL CLUB - TFSE-BESTRONG
19:00 Nagykanizsa, Kanizsa Aréna

MAD DOGS FUTSAL - PTE PEAC-B BUILD TRADE
20:30 Gyál, Városi Sportcsarnok

HALADÁS VSE II - UTE
20:45 Szombathely, Haladás Sportcsarnok

 

A felsőházhoz hasonlóan akadnak még izgalmak az alsóházban is. Az Asterix feltámadásával újra van még nyitott kérdés a kieséssel kapcsolatosan. Az már korábban eldőlt, hogy a Tolna és a Hidegkút kiesik, és úgy tűnt az Asterix lesz a harmadik, de az érdiek zsinórban szerzett négy győzelmükkel beérték a Szigetszentmiklóst, így még bármi előfordulhat. A jó sorozata pénteken megszakadt az Érdnek, simán kikaptak Dunaújvárosban, de még mindig bennmaradó helyen vannak. Ez csak akkor marad így, ha a Miklós pont nélkül marad Tihanyban. A miklósiak számára fontos lenne a pontszerzés, mert akkor úgy fordulhatnának az utolsó fordulóra, hogy a saját kezükben a sorsuk. Amennyiben nem tudnak legalább egy pontot szerezni ma este, az nagy valószínűség szerint a kiesésüket jelentené, mivel az utolsó fordulóban a riválisukra sokkal könnyebb mérkőzés vár. Ezek ismeretében eredménykényszerrel léphetnek pályára a szigetszentmiklósiak. Az ellen a Tihany ellen, akik a pénteki Újváros győzelemnek köszönhetően biztosan bennmaradtak már, de vélhetően szeretnének győzelemmel búcsúzni a hazai pályától.
A Tolna - Hidegkút meccsnek semmilyen tétje nincs, a két fél játszhat egy jó hangulatú összecsapást, ahol a hazaiak számítanak az esélyesnek.

DUNAÚJVÁROS FUTSAL - ASTERIX ÉRD 9-2

TIHANYI FC - KISÉP FUTSAL SZIGETSZENTMIKLÓS
19:00 Tihany, Városi Sportcsarnok

2F-BAU TOLNA-MÖZS - HIDEGKÚTI SC
20:00 Tolna, Városi Sportcsarnok

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Franciaország - Brazília, gólösszefoglaló
2024.04.25 | 13:11
Aramis SE - Magyar Futsal Akadémia (2024.04.22, stream)
2024.04.22 | 14:47

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink