Ma elrajtol a Férfi NB II
2021.09.13 | 05:54
Ma elrajtol a Férfi NB II

Keleten vannak favoritok, nyugaton kiegyenlített szezon jöhet
Kalandos körülmények után hétfőn 24 csapattal és két csoporttal megkezdődik a futsal NB II. A Ferencváros visszalépése a másodosztály mezőnyét is átalakította, utolsó pillanatos feljutások, visszalépések, sikeres és sikertelen felkérések után némi csúszással, de jön a rajt! Amíg keleten kétesélyesnek tűnik a bajnoki cím sorsa, nyugaton egy nagyon kiegyenlített, „bárki megverhet bárkit” szezon elé nézünk. Lássuk, mi vár ránk az első fordulóban!

NYUGATI CSOPORT
Tihanyban indul a szezon, ahol a hazai együttes nagyrészt egyben maradt, és néhány erősítéssel idén is a felsőházat veszik célba, amihez nagyon közel voltak a legutóbb. A vendégcsapat az ELTE lesz, amelynél megvolt az esély, hogy némileg „szétesik”, ám miután az Aramis mégiscsak maradt az élvonalban, úgy tűnik, nem lesznek nagy változások. Egy nagy név viszont távozott, Gergály Gyula a Nagykanizsában folytatja. Háromesélyes a találkozó, de a hazai pálya segítheti a Tihanyt.
A PEAC a Nagykanizsát fogadja, mindkét csapat úgy vágott neki az előző idénynek, hogy a felsőházban végez majd, ehhez képest egyiküknek sem sikerült. A pécsiek főleg a tavaszra estek szét, hogy idén milyen erőkkel lesznek, majd meglátjuk. Az biztos, hogy a vendégek Gergállyal jól erősítettek, de sok hiányzóval kezdik a szezont, így lehet, hogy itt is nagy előny lesz a hazai pálya.
Két újonc csap össze Sárváron. A hazaiak a nyugati csoport meglepetését okozhatják, több rutinos futsalossal, nem hinnénk, hogy kiesési gondjaik lennének. Ahogy a Magyar Futball Akadémia sem lesz pofozógép, Márkus Ákos, azaz gyakorlatilag a Cső-Montage visszatérése biztosan erősíti a másodosztályt, ám itt is inkább hazai sikerre tippelnénk.
A forduló rangadóját Újpesten rendezik, ahol az UTE a Szigetszentmiklóst fogadja. Az előző szezon két felsőházasa ebben az idényben is jó eséllyel pályázik a sikeres szereplésre, különösen a lilák, akik a legutóbb ezüstérmesek lettek, és talán az egyik legerősebb a keretük a mezőnyben. Ettől függetlenül nem egyértelmű, kié lesz a három pont ebben a párharcban, mert nagy csatákat vívtak tavaly.
Az előző idényben nagy csatában bennmaradó újonccal, az ősztől már BAK-Maximóval kapcsolatban sokáig az is nagy kérdés volt, el tud-e indulni az ősszel. Miután sikerült, nagy sebtiben igyekeztek összeállítani a keretet. Hogy ez hogy sikerült, az inkább hosszú távon derül ki, de az biztos, hogy az elején még lesz némi hiány az összeszokottság terén. A vendég REAC háza tájáról nem érkeztek hírek nagy átalakulásról, így bár az előző idényben mindkét csapat nyert egy-egy párharcot, elsőre a vendégek az esélyesebbek.
Az előző szezonban sokáig éllovas Haladás II legjobbjai már mind az NB I-es csapat alapemberei, így várhatóan egy még fiatalabb csapattal vág neki az NB II-nek a kis Hali. A vendég, NB I-től búcsúzó Dunaújváros szintén nem túl magas átlagéletkorú együttes, éppen ezért nem neveznénk egyértelmű favoritnak, de az élvonalbeli tapasztalat sokat érhet. Ezen a meccsen a legnehezebb tippelni, de ahogy a többi párharcnál, úgy ennél is okosabbak leszünk a mezőnyt illetően az első fordulót követően.

KELETI CSOPORT
Ahogy nyugaton még csak tippelni sem merünk a végső győztesre, keleten egyértelműen van két favorit. Az egyik, a Maglód, amely – bár vállalta volna az NB I-es indulást, végül lemaradt róla – rögtön egy nehéz túrával kezd, a Mád hazai pályán sokkal erősebb, mint idegenben, ettől függetlenül természetesen a vendégek az esélyesek.
A Gyöngyös – Csenger találkozón két tavalyi felsőházas csap össze, ám ha a hazaiak a rájátszásbeli formájukat hozzák, itt is egyértelműnek tűnik a vendégsiker. Ugyanakkor, ha létszámhiányosan utaznak el, otthon maradhat a három pont.
Az előző szezon közepén egy méretes mélygödörbe kerülő, de a tavaszra javító, és végül simán bent maradó Nyírbátor az újonc Bodon Péter FC-t fogadja. A vendégek hírhedtek lettek a hazai futballszezon kezdetekor, miután a nagypályás csapatait kizárták a Heves megyei bajnokságokból. A hírek szerint ukrán légiósokkal vágnak neki a szezonnak, érdekes lesz, mit produkálnak a nyitányon.
Az előző szezon bronzérmese, a Kincsem Futsal az újonc DAFC Szegedhez látogat. Ha hazai pályán lennének, egyértelmű lenne az esélyes, ám idegenben azért többször is hullajtottak érzékeny pontokat. Nagy kérdés tehát, milyen összeállításban tudnak elutazni.
A harmadik újonc, a Nyíregyháza a kiesés ellen jól menekvő Miskolcot fogadja, nem merünk tippelni, de az biztos, hogy lehetett volna nehezebb is a hazaiak szezonkezdete.
A negyedik újoncot viszont nem kell bemutatni a futsalt kedvelő közönségnek. A Rubeola FC ráadásul nemcsak visszatért a másodosztályba, jelentős erősítéseivel egyértelművé tette, a következő idényt újra az élvonalban akarja megkezdeni. Ezt az első fordulóban a Nyírség bánhatja, amely bár nem tudta elkerülni az előző idényben a keleti csoport egyetlen kieső helyét, végül felkérést kapott a másodosztályra.
Tehát amíg nyugaton igencsak kiegyenlített bajnokságra számíthatunk, keleten elsőre Maglód–Rubeola párharcnak ígérkezik a bajnoki cím sorsa – aztán mindig jöhetnek meglepetések…

FÉRFI FUTSAL NB I, 1. FORDULÓ

NYUGATI CSOPORT
19:30 Tihany – ELTE, Tihanyi Sportcsarnok
20:00 PEAC – Nagykanizsa, Lauber Dezső Sportcsarnok
20:00 Sárvár – MFA, Sárvár Aréna
20:30 UTE – Szigetszentmiklós, UTE LA
20:45 BAK-Maximo – REAC, Aramis Futsalcsarnok
20:45 Haladás II – Dunaújváros, Haladás Sportcsarnok

KELETI CSOPORT
19:00 Mád – Maglód, Mád Sportkomplexum
19:00 Gyöngyös – Csenger, Gyöngyösi Sportcsarnok
19:00 Nyírbátor – Bodon Péter FC, Nyírbátori Városi Sportcsarnok
19:30 DAFC Szeged – Kincsem Futsal, Domaszék Sportcsarnok
20:00 Nyíregyháza – Miskolc, Continental Aréna Nyíregyháza
20:30 Rubeola – Nyírség, Kistarcsai Városi Sportközpont

Címkék

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Új játékosok a válogatottban
2024.03.27 | 20:40
Aramis SE - MAG-LOG Maglódi TC (2024.03.22, stream)
2024.03.22 | 11:00

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
2024.03.16 | 08:15
2024.03.15 | 07:45
2024.03.10 | 09:30
2024.03.07 | 12:15
Támogatóink

Partnereink