Lezárult az alapszakasz!
2021.02.19 | 18:27
Lezárult az alapszakasz!

A héten befejeződött a férfi NBI alapszakasza, így kialakult a végső sorrend a rájátszás előtt. A nagy kérdések már korábban eldőltek, azaz, hogy kik küzdhetnek a dobogóért és kik a kiesés ellen. Már csak az volt a kérdés, hogy ki hányadik helyen fordul. Az utolsó forduló tartogatott több meglepetést is, de a végső sorrendet nem különösebben befolyásolta.

A felső-házban a Hali már korábban bebiztosította az első helyét, így még az is belefért, hogy az utolsó fordulóban mondhatni „B” csapatattal álljon ki Újpesten, ami a veretlenségébe került, bár vélhetően ezt különösebben nem bánják Szombathelyen. Jelenleg két pont előnnyel kezdhetnek Dróthék, így ha megőrzik a veretlenségüket a Mezeivel szemben, akkor otthon kezdhetik a bajnoki döntőt. Persze nem csak a Mezeire kell figyelniük, hiszen a Kecskemét és a Veszprém is megmutatta, hogy ellenük sem mehetnek biztosra.

A Berettyóújfaluval hosszú idő után fordul elő, hogy nem az élen kezdi a rájátszást, így számukra ez egy új helyzet. Ha a bajnoki döntőt hazai környezetben szeretnék kezdeni, akkor legalább egyszer le kell győznie legfőbb riválisát, ami nem ígérkezik könnyűnek, hiszen idén egyszer sem sikerült, két vereség a mérleg. Erős formajavulásra lesz szüksége Rábléknak, ha szeretnének előrébb lépni a tabellán.

A harmadik helyen a Veszprém zárt. Remekül kezdte a szezont a Fehér-alakulat, majd jött egy hullámvölgy, de utána visszataláltak a helyes útra, és ez a dobogó harmadik fokához volt elég. Ha a rájátszásban elkerülik a sérülések és a betegségek őket, akkor a szezon végén jó esélyük lehet a bronzéremre.

Ebben két csapat akadályozhatja meg őket. A Kecskemét és a Debrecen, akik közül előbbi előkelő negyedik helye mondható némi meglepetésnek. Bíztak a szezon előtt a felsőházi tagságban, de arra talán ők sem számítottak, hogy ilyen magabiztosan érik ezt el.

A Debrecen sokáig versenyben volt a harmadik helyért, de végül még a negyedikről is lecsúszott az utolsó játéknapon, mivel legfőbb riválisa otthonában kikapott 3-2-re. Ennek ellenére minimális a hátrányuk az előttük állókkal szemben, így még nem kell lemondaniuk az éremről. Elek Gergőt ismerve csapata a végsőkig küzdeni fog, hogy előrébb lépjen.

Ami az alsóházat illeti, végül a Fradi futott be az első helyre! A rossz kezdés után sokáig az utolsó helyen állt, de a második körre összeszedték magukat és egy hét meccses veretlenségi sorozatot produkálva feljöttek a hatodik helyre. Az utolsó meccsen ezt bebiztosíthatták volna akár egy ponttal is, de a Nyírgyulaj legyőzte őket, így veszélyben volt az első helyük, de meglepetésre az Aramis kikapott Újvárosban. A zöld-fehérek amennyiben az elmúlt két hónapban látott teljesítményt nyújtják, nem lehet gondjuk a bennmaradással kapcsolatosan.

Az Aramisnál több változás is történt január óta, és több meghatározó játékosa is távozott, ami meg is látszik az eredményeken. Ezek ellenére megszerezhették volna a maximális hat pontot, amivel rajtolni lehet, de nem tudták kihasználni a Fradi botlását. A kötelezőnek tűnő három pontot elbukták a Dunaferr vendégeként, így végül négy pontot visznek magukkal. A rájátszásban már nem nagyon hibázhatnak, mert a mögöttük állók elmúlt mérkőzései azt mutatják, hogy komolyan kell velük számolni.

Az Újpest számára úgy tűnik egyelőre, hogy jót tett az edzőváltás. Értékes pont Debrecenben, majd legyőzték a Haladást. Annak ellenére, hogy a Hali igen tartalékos volt, semmit nem von le az érdemükből. Egyébként a három pont különösen fontos volt, mivel nyert az Újváros, akik megelőzték volna őket, és így csak egy pontot vittek volna Tyukászék. A két pont sem olyan sok, de az elmúlt meccsek alapján jó esélyük van, hogy ne kelljen izgulni a rájátszás végén, ami a kiesést illeti.

Az utolsó forduló előtt a beharangozóban azt írtuk, hogy nem valószínű, hogy a Dunaferr rossz sorozata megszakadjon. Erre a dunaújvárosi fiatalok rácáfoltak, és meglepetésre megverték az Aramist, megszerezve hosszú idő után a három pontot. Ezzel előrébb is léptek volna a tabellán, ha nincs az Újpest bravúrja. Sokan úgy gondolják, hogy a Dunaferr lesz az egyik biztos kieső, de nem szabad őket félvállról venni, mert akkor képesek a meglepetésre.

Az utolsó helyen a Nyírgyulaj végzett, akik komolyan gondolják ennek ellenére a bennmaradást. Ehhez megtették az első lépést, és hoztak két brazil játékost, akik az első meccsükön letették a névjegyüket. Mind a ketten két gólt szereztek és remek játékkal járultak hozzá a Fradi legyőzéséhez. Nehéz egy meccs alapján messzemenő következtetést levonni, de úgy tűnik nagy erősségeik lehetnek a Lovas-legénységnek. Ha hétfőn ismét meg tudják lepni a Fradit, jó alap lehet a bennmaradáshoz.

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Budaörs Futsal - Tolna-Mözs (2021.02.28, stream)
2021.02.27 | 11:26
FTC-Fisher Klíma - Újpest RFC-220 Volt (2021.02.25, stream)
2021.02.25 | 11:45

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2021.02.27 | 09:27
2021.02.26 | 11:17
2021.02.03 | 16:20
2021.02.02 | 21:07
2020.12.10 | 10:20
Támogatóink

Partnereink