Levelek és Talent bravúr a kupában
2022.11.23 | 10:01
Levelek és Talent bravúr a kupában

Hétfőn este az NBI árnyékában több magyar kupa mérkőzést rendeztek, és több helyszínen borult a papírforma. A harmadosztályú Levelek több gólos hátrányból fordítva jutott túl a magasabban jegyzett ellenfelén. A balladagyarmati Talent szintén bravúros győzelmet aratott a kissé foghíjas Dunakeszi ellen. Az NBII keleti és nyugati csoport listavezetője magabiztosan, kapott gól nélkül jutott tovább.

MK, 1. forduló:

INÁRCS VSE - PTE PEAC-B BUILD TRADE 0-9
A hazaiaknál több rutinos játékos is található, akik nemcsak az élvonalban, de a válogatottban is megfordultak. Ezek fényében úgy tűnt, hogy megszoríthatják magasabb osztály ellenfelüket, de nem így alakult. Az inárcsiak hiába jutottak el helyzetekig, nem sikerült betalálniuk, míg a Pécs kihasználta helyzeteit és szünetre eldöntötte a párharcot. A vége kiütéses győzelem lett, így a pécsiek készülhetnek az Aramis ellen.

KINCSEM FUTSAL - DAFC SZEGED 3-5
A bajnokságban a Kincsem hazai pályán legyőzte kupaellenfelét, de ezúttal más összetételben léptek pályára. A tápiószentmártoni alakulatnál a kupában többnyire a fiatalok kapnak lehetőséget és ezúttal is így volt. Ennek ellenére úgy tűnt, hogy így is meg lehet a továbbjutás, hiszen a második félidőben már két góllal is vezettek, de a Szeged remekül hajrázott és triplázó Kis vezérletével megfordították a mérkőzést és kiharcolták a továbbjutást. A szegediekre a Rubeola vár a második körben.

TALENT 2019 SE - VS DUNAKESZI 3-2
Nem várt könnyű összecsapás a Keszire, akik a harmadosztály egyik élcsapatához látogattak. Hamar ki is derült, hogy a Balassagyarmat feltett szándéka volt a továbbjutás és ezért mindent meg is tett. 10 perc után két góllal vezetett a vendéglátó, de innen még a második félidőre vissza tudott kapaszkodni a Keszi, a hajrához érve újra megszerezte a vezetést a Talent. A Dunakeszi számára ekkor két gólra lett volna szükség, hiszen a döntetlen a hazaiaknak kedvezett. Kockáztattak is és átálltak vészkapus játékra, de egy labdavesztés után Temesi szabálytalankodott, és kapott piros lapot, ami végképp megpecsételte a sorsukat. A vége hazai győzelem, akikre az ELTE együttese vár.

CSENGER FUTSAL - NYÍRSÉG FC 1-3
A hazaiaknál ezúttal a fiatalok kaptak lehetőséget, többnyire utánpótláskorú játékosok szerepeltek. Nem is játszottak alárendelt szerepelt a kiegyenlített mérkőzésen. A nagyobb rutinnal rendelkező vendégek két gólos előnyre tettek szert, de a második játékrész közepén egy csengeri szépítés után újra nyílt lett a találkozó. A párharc bő egy perccel a vége előtt dőlt el, ahol a nyírségiek kihasználták, hogy ellenfelük sokat kockáztatott és végül bebiztosították a továbbjutást és várhatják a Berettyóújfalut.

NNC FROGS LAJOSMIZSE - TISZAFÖLDVÁR SE 0-6
Az NBII keleti csoport listavezetője esélyeshez méltóan állt neki a mérkőzésnek, és hamar ellenfelük tudtára adták, hogy komolyan veszik a párharcot, így kevés esélye maradt a Lajosmizsének. Ahogy telt az idő, a vendéglátók számára csak az lehetett a tét, hogy sikerül-e becsületgólt szerezni, de ez végül nem jött össze. A Földvárra élvonalbeli csapat vár a második fordulóban, a Nyírbátor érkezik.

LEVELEK SE - MEAFC-MISKOLC 7-4
A vendégek a másodosztályban nem rég még sereghajtók voltak, de így is ők számítottak a favoritnak ebben a párharcban. Ennek megfelelően alakult a találkozó, hiszen Bogyó Károly vezérletével három góllal is vezettek már. Ekkor kevesen gondolták hazai oldalon, hogy van visszaút, de sikerült fordítani. A miskolciak mindössze egy cserével érkeztek, és a második félidőre elfogytak, amit a vendéglátók remekül használtak ki és megérdemelten fordítottak és jutottak a legjobb 32 közé, ahol a Kistarcsa lesz a következő ellenfél.

KŐSZEGI LÓRÁNT FC - TFSE-BESTRONG 0-3
A kőszegiek minden évben elindulnak a kupában, de még nem sikerült bravúrt elérniük, pedig volt amikor igen közel voltak hozzá. Néhány éve az Újpest ellen néhány másodpercre voltak a továbbjutástól, ahol akkor a TF mostani mestere, Póta Balázs dirigálta a lilákat, így tudta mire lehet számítani ezen a mérkőzésen. Az egyetemisták sok fiatallal utaztak el Kőszegre, de így is a továbbjutás volt a céljuk. Fegyelmezetten is játszottak, így a hazaiaknak kevés lehetőségük volt, míg a fővárosiak kétszer is betaláltak. A fordulás után próbálkoztak a kőszegiek, de egy újabb vendég gólt eldöntötte a párharcot. Az egyetemistákra a következő körben nagy falat vár, a z NBI-ben listavezető Veszprém személyében.

Magyar Kupa, 2. forduló:

DUNAÚJVÁROS FUTSAL – UTE

TFSE-BESTRONG – VESZPRÉM FUTSAL

TALENT 2019 SE – ELTE-BEAC

TIHANYI FC/SZIGETSZENTMIKLÓS – HALADÁS VSE

PTE PEAC-R BUILD TRADE – ARAMIS SE

GESZTELY – Á STÚDIÓ NYÍREGYHÁZA

LEVELEK SE– KISTARCSA FUTSAL

NYÍRSÉG  FC – MVFC BERETTYÓÚJFALU

DAFC SZEGED – RUBEOLA FC

RABEL FANATIC/GYÖNYGÖS – GYULAHÁZAI FUTSAL

TISZAFÖLDVÁR SE – NYÍRBÁTORI SC

AC VILLÁM – ÚJPEST FC-220 VOLT

HIDEGKÚTI SC – MAGYAR FUTSAL AKADÉMIA

MAD DOGS FUTSAL – 2F-BAU TOLNA-MÖZS

MAGLÓDI TC – SG KECSKEMÉT FUTSAL

MÁDI FC - DEAC

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Aramis SE - Nyírbátori SC (2024.04.26, stream)
2024.04.26 | 12:24
Franciaország - Brazília, gólösszefoglaló
2024.04.25 | 13:11

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink