Leszakadt a Nyíregyháza, egy pontra a dobogótól a Gyöngyös
2022.04.26 | 16:59
Leszakadt a Nyíregyháza, egy pontra a dobogótól a Gyöngyös

A férfi futsal NB II Keleti csoportjának negyedik fordulójának rangadóján a Maglód legyőzte a Nyíregyházát, amely ezzel jelentős lépéshátrányba került a bajnoki címért folytatott harcban. A Gyöngyös viszont újabb szép sikert aratott, így már csak egy pontra van a dobogótól. Az alsóházban a DAFC Szeged nyert fontos meccset, ezzel kiesőhelyre juttatta a Nyírséget.

FELSŐHÁZ

A dobogóra még némi eséllyel pályázó csapatok egymással csatáztak, a Csenger pedig három perc alatt előnybe került otthon a Gyöngyös ellen. A szünet előtt azonban egyenlíteni tudtak a csupán öt mezőnyjátékossal elutazó vendégek, a második félidőben pedig három gólt szerezve eldöntötték a találkozót, a hazaiak csak szépíteni tudtak a végén. A Gyöngyös ezzel egy pontra került a dobogótól, míg a Csenger maradt az ötödik, és jelen pillanatban a legnagyobb esély arra van, hogy itt is fejezi be a szezont.

A Rubeola közvetlen két riválisa egymással játszott, így Jenei Ottóék tudták, nagyon értékes három pontot szerezhetnek Mádon. Ennek megfelelően a mesterhármasig jutó Temesi Norbert vezérletével már a szünetre öttel vezettek, és végül simán, 9–1-re nyertek, Fekete Róbert is triplázott. A Rubeola a sikerének köszönhetően egypontos előnnyel várhatja a Maglód elleni, jövő heti rangadót, míg a Mád maradt a hatodik.

A forduló rangadója méltó volt a titulusához, a szünetig egyetlenegy gól sem született a Maglód–Nyíregyháza találkozón. A 26. percben aztán a vendégek kerültek előnybe, a hazaiak hat perccel a vége előtt egyenlítettek, de rögtön jött a vendégválasz. A hátrányban lévő Maglód átállt az öt a négyre, és ennek meglett az eredménye: Vékei Nándor duplájával fordított Németh Gusztáv együttese, így otthon tartotta a három pontot. A Nyíregyháza ezzel hét pontra került az első és hatra a második helytől, ha a két riválisa jövő heti rangadóján nem születik döntetlen, lehet, már akkor lemondhat a bajnoki címről.

ALSÓHÁZ

Az alsóházban is volt egy nagy rangadó, mégpedig egy kiesés elleni, és a Nyírség–DAFC Szeged összecsapáson is döntetlen volt az állás a szünetben, igaz, itt négy gólon osztoztak a felek. A második félidő viszont a vendégeknek sikerült jobban, három találattal megfordították és -nyerték a találkozót, ezzel megelőzték hétfői riválisukat a tabellán, amely a csoport egyetlen kiesőhelyére került.

A Nyírbátor igencsak tartalékosan utazott el Miskolcra, a hazaiak pedig ezt kihasználták, és az egyaránt triplázó Turcsik Tamás és Varga László vezérletével 7–2-re nyertek, ezzel négy pontra elléptek a kiesőzónától, utolérték a Kincsemet és egy pontra vannak az első helyen álló Nyírbátortól.

FÉRFI FUTSAL NB II, KELETI CSOPORT, RÁJÁTSZÁS, 4. FORDULÓ

FELSŐHÁZ

Csenger – Energia SC Gyöngyös 2–4 (Gaál, Osváth, ill. Reich 2, Csoszánszki 2)
Mád – Rubeola 1–9
(Bodnár, ill. Hadzsi 2, Temesi 3, Kovács, Fekete 3)
Maglód – A-Stúdió Nyíregyháza 3–2
(Petric, Vékei 2, ill. Kovács, Ladányi)

ALSÓHÁZ

Nyírség – DAFC Szeged 3–5 (Bodai, Pekk, Madzin, ill. Albert 2, Godó, Forgó, Molnár)
MEAFC-Miskolc – Nyomdavar.hu Nyírbátor 7–2
(Turcsik 3, Varga 3, Balla, ill. Bogár, Tóth)

Szabadnapos: Kincsem

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Aramis SE - Nyírbátori SC (2024.04.26, stream)
2024.04.26 | 12:24
Franciaország - Brazília, gólösszefoglaló
2024.04.25 | 13:11

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink