Lesz-e Veszprém bravúr Szombathelyen?
2022.04.04 | 09:02
Lesz-e Veszprém bravúr Szombathelyen?

Hétfőn este teljes fordulót rendeznek az élvonalban, ahol megkezdődik a rájátszás második köre. Az alsóházban már nagy izgalmak nem várhatóak, de a felsőházban annál több. A Debrecen utolsó lehetőségeinek egyike lehet, hogy elkerüljön az utolsó helyről és éremről álmodhasson, míg a Veszprém a Haladás vendége lesz, ahol egy újabb bravúrral lépést tehetne a döntős álmai felé. Ez a találkozó az M4 Sportcsatornán élőben lesz megtekinthető.


DEAC – ÚJPEST FC-220 VOLT
18:30 Debrecen, Egyetemi Sportaréna

Első győzelmükre hajtanak az egyetemisták a rájátszásban, hiszen egyedüliként nyeretlenek az öt csapat közül. Még az első fordulóban a fővárosban szereztek egy pontot mostani riválisukkal szemben, de azóta három vereség a mérlegük, így utolsó helyen fordultak. Ennek ellenére nem tettek le róla a debreceniek, hogy éremért játszanak a rájátszás végén, és nincs is rá okuk, hiszen mindössze két pontra van tőlük az Újpest. Vagyis egy győzelemmel megelőzhetnék a lila-fehéreket. Elek Gergő fiai bizakodhatnak, hiszen az alapszakasz végén, amikor nagyon kellett, egyszer már legyőzték Suscsákékat, így miért ne sikerülhetne most is. Ami a vendégeket illeti, az elmúlt két fordulóban ők sem szereztek pontot. Legutóbb Berettyóújfaluban vendégszerepeltek és ugyan visszajöttek két gólos hátrányból, a hajrában megbosszulta magát a rossz vészkapus játékuk, így vereség lett a vége. Ettől függetlenül bizakodva utazhatnak Debrecenbe, hiszen nekik akár a döntetlen is elegendő lehet, amivel megtartanák a két pontos előnyüket. Ebben a bajnokságban ez lesz a negyedik összecsapásuk és a liláknak még nem sikerült megverni riválisukat. A fővárosban két döntetlen, míg idegenben egy vereség a mérleg. Az esélyek Szentes-Bíróék mellett szólnak, de a fővárosiak jó teljesítménnyel meglephetik a DEAC-ot. Ami érdekesség, hogy a felek két nappal később ismét megmérkőznek, csak akkor a magyar kupa továbbjutás lesz a tét.


HALADÁS VSE – VESZPRÉM FUTSAL
20:00 Szombathely, Haladás Sportcsarnok

A forduló rangadóját rendezik Szombathelyen, ahova a Veszprém látogat. A címvédő magabiztosan menetel a rájátszásban, és hibátlan mérlegével már bebiztosította, hogy ő az egyik résztvevője a bajnoki döntőnek, és minden bizonnyal pályaelőnnyel kezdhetnek. A kérdés csak az, hogy ki lesz az ellenfelük. Az egyik l éppen aktuális ellenfelük, a Veszprém lehet, akik fő célja, hogy a bajnokság döntőjében szerepeljenek, amire megvan még az esélyük. Fehér Zsolt fiai elmúlt két bajnokijukat megnyerték, előbb otthon legyőzték a Berettyóújfalut, majd magabiztosan elhozták Debrecenből a három pontot, így tartják a lépést a Mezeivel. Hogy meg tudják-e előzni, azt nehéz lenne egyelőre megjósolni, de egy szombathelyi bravúr sokat segítene Tataiéknak. A Halinál több hiányzó is akad. Dávid Richárd műtét után lábadozik, és kérdéses Alasztics, Dróth és Sipos játéka is, ők a hétközi kupameccsen sem kaptak szerepet, mindössze Dróth szállt be a hajrában néhány percre. A bajnoki címvédő meg is érezte kulcsemberei hiányát, hazai környezetben nem tudták legyőzni az Aramist, csak egy döntetlenre futotta. A nagy kérdés, hogy ezúttal pályára tudnak-e lépni, mert ez nagyban befolyásolhatja a találkozót. A rájátszás első fordulójában Alasztics például az őrületbe kergette Rutaiékat, akik nem tudták bevenni a kapuját, így a Haladás nyert 3-0-ra, hiába játszott jól a Veszprém. A vendégeknél Serginho játéka kérdéses, aki nem épült fel teljesen sérüléséből, de a többiekre számíthat Fehér mester.

Az alapszakasz hajrájában Szombathelyen a Hali nyerte az egymás elleni összecsapást, de akkor a Veszprémben volt több hiányzó, míg most ez fordítva lehet. Az esélyek így is a címvédő mellett szólnak, főleg hazai környezetben, de a Veszprém jó formában van, így akár egy bravúr is elképzelhető. A rangadót az M4 sporttelevízió élőben közvetíti.

 

ARAMIS SE – NYÍRGYULAJ KSE
19:05 Budaörs, Aramis Sportcsarnok

Az első kört az Aramis zárta az élen, pedig nem kezdte jól a rájátszást, hiszen a Nyírgyulaj vendégeként hatalmas vereségbe futott bele, de utána sikerült javítania és három magabiztos győzelemmel fellépett az első helyre. Most a második kör kezdetén itt a lehetőség a visszavágásra a Nyírgyulaj ellen. A budaörsiek egy újabb sikerrel nagy lépést tennének az alsóház megnyeréséhez. A jó formájukat a kupában is megmutatták, hiszen döntetlent értek el a Haladás vendégeként. A Nyírgyulaj is remek hetet zárt, hiszen Kecskemétről hozta el a három pontot, bebiztosítva a biztos bennmaradást. Csomáék még veretlenek a rájátszásban, és ha sikerülne ezt hétfőn este megőrizni, akkor akár ők is megnyerhetik az alsóházat. Az esélyek a vendéglátók mellett szólnak, de a Gyulaj okozott már meglepetést.


TFSE-BESTRONG – KISTARCSA FUTSAL
20:30 Budapest, Vasas Sportcsarnok

Tétnélküli összecsapásra kerül sor a fővárosban. Az egyetemistáknak is csak matematikai esélye van, hogy előrébb lépjen, de a Kistarcsának már az sincs. Az eldőlt az előző fordulóban, hogy a vendégek mindenképpen osztályozóra szorulnak, így számukra már csak felkészülésnek tekinthető a második kör a rájátszásban. A TFSE hátránya 7 pont az előttük állókkal szemben, és nem valószínű, hogy ezt négy meccsen ledolgozná, főleg, hogy eddig csak mostani ellenfelüket tudták elgyőzni, így ők is inkább már az osztályozóra kell, hogy koncentráljanak. Az első körben a Csernai-alakulat nyert idegenben, így most is ők számítanak a favoritnak, de nincs akkora különbség a felek között, hogy a Kistarcsa egy jó játékkal ne tudná megszakítani a negatív sorozatát, és megszerezné első pontját, vagy pontjait a rájátszásban.

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

U19 futsal felkészülési mérkőzés: Magyarország - Ukrajna
2024.04.20 | 06:28
Csehország - Magyarország
2024.04.16 | 11:08

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink