Lesz-e trónfosztás a hölgyeknél a kupában is?
2024.05.10 | 23:53
Lesz-e trónfosztás a hölgyeknél a kupában is?

Szombaton kerül sor a hölgyeknél is a magyar kupa elődöntőire. Az idei négy csapatból tavaly három is itt volt, így megismétlődik az egyik ágon az előző évi elődöntő, a két egyetemi együttes személyében. A másik ágon a tavalyi döntős Tolna és a másodosztályú Salgótarján küzd, ahol utóbbi első ízben szerepel, igazi bravúrként. Mind a két összecsapást élőben közvetítjük.

Az elmúlt három szezonban a DEAC nyerte a bajnokságot és a kupát is, így ők léphetnek pályára címvédőként. Viszont az idei bajnokságban letaszították őket a trónról, hiszen az elődöntőben a Tolna legyőzte őket, így a nagy kérdés, hogy a kupában sikerülhet-e a címvédés. Ehhez első lépésként a papíron legnehezebb ellenfelet kell legyőzni a fővárosiak személyében, mivel a TF lett az alapszakasz győztese és magabiztosan jutottak be a fináléba. Az idei szezonban háromszor is találkoztak a felek, és két döntetlen mellett egy TF siker született, amivel megelőzték mostani riválisukat a tabellán. Ami Viza Krisztofer lányai mellett szólhat még, hogy hazai pályán szerepelhetnek, hiszen a TFSE új, impozáns sportcsarnoka ad otthont a négyesdöntőnek. Persze a debreceniek ennek ellenére bíznak a sikerben, és hogy a kupában tudnak javítani, amire jó teljesítmény esetén van esélyük. A tavalyi elődöntőjük igen izgalmas és fordulatosra sikeredett, ahol drámai meccsen az utolsó pillanatokban egyenlítettek Nagy Anikó révén a cívisvárosiak, majd nyertek büntetőkkel. Most hasonló szoros, izgalmas csata várható, amire érdemes kilátogatni.

Quirikó Vivien, DEAC: - Nem lesz könnyű dolgunk az elődöntőben, hiszen az alapszakasz-győztes TFSE lesz az ellenfelünk, akiket ebben a szezonban még nem sikerült legyőznünk, de az a célunk, hogy ezen változtassunk szombaton. Szükség lesz rá, hogy mindenki a maximumot nyújtsa. Motiváltak vagyunk, a bajnokságban sajnos már nem tudjuk megvédeni a címünket, de szeretnénk a kupában javítani és döntőt játszani.

Viza Krisztián, TFSE: - A férfiakkal ellentétben, mi hónapokkal ezelőtt játszottuk az utolsó kupa mérkőzésünket, így nagyon vártuk már a 4-es döntőt. Az elmúlt hétvége nem úgy sikerült, ahogyan terveztük, de szerencsére sok időnk nem volt a Tolna elleni mérkőzésen rágódni. A héten újabb komoly feladat előtt állunk. Jól álltak bele a heti munkába a hölgyek, mindenkinek egy cél lebeg a szeme előtt és ha már idáig eljutottunk, szeretnénk a legtöbbet kihozni ebből a szezonból. Nem lesz egyszerű dolgunk, mert biztos vagyok benne, hogy a döntőbe vezető út, egy nagyon motivált DEAC-on vezet keresztül, de nem szeretnék előre rohanni, első a szombati megmérettetés. Bízom a csapatomban és hiszem, hogy a feledtetni tudjuk az elmúlt hétvége botlását.

 

A Salgótarján már azzal történelmet írt, hogy első ízben bejutott a legjobb négy közé, ami nem volt könnyű, hiszen két első osztályú ellenféllel is találkozott az előző körökben. Persze, ha megnézzük a játékos keretüket, annyira nem meglepő a szereplésük, mert több olyan játékosuk van, akik egykor az élvonalban szerepeltek és játszottak már kupa elődöntőt, így tudhatják mire számíthatnak. Viszont nem lesz könnyű dolguk, mert mondhatni, a legjobb formában lévő csapattal találkoznak. A Tolna szárnyal a bajnokságban, előbb borította a papírformát a bajnoki elődöntőben és kettős győzelemmel búcsúztatta a címvédőt, majd a finálé első felvonásán nyerni tudott a TFSE otthonában, így előnnyel várhatja a folytatást. Ezek ismeretében nem kérdés, hogy a Reveland-lányok joggal érezhetik úgy, hogy reális esélyük lehet a végső győzelemre. Tavaly is eljutottak a döntőig, de ott alulmaradtak, amin idén szeretnének javítani. Mivel a másik ágon szereplő két együttest a közelmúltban legyőzték nem kell tartaniuk egyiküktől sem, de előbb a Salgótarjánra kell koncentrálni, nehogy meglepetés érje őket. Nem kérdés, hogy a Tolna a találkozó esélyese, de ehhez az elmúlt hetek teljesítményére lesz szükség, nehogy meglepetés érje őket.

Reveland Zoltán, Tolna: - Nagy reményekkel és önbizalommal várjuk a Final Four hétvégéjét. Az elmúlt mérkőzéseink sikerei kellő magabiztosságot adnak ahhoz, hogy akár a végső győzelemre is lehetőségünk legyen. Ehhez először a Salgótarján csapatán kell túl jutnunk, akiket megfelelő komolysággal és tisztelettel kell kezelnünk, hiszen két NBI-es csapatot kiütve jutottak a négyes döntőbe, mindezek ellenére szeretnénk érvényesíteni a papírformát.

Bujtár Tamás, Salgótarján: - Hosszú idő után újra NBII-es bajnokságban tudtunk indulni ebben a szezonban. Az idei célkitűzés a bajnokságban a dobogós helyezés elérése volt, illetve a magyar kupában szerettünk volna ismét jó eredményeket elérni. Végig nagyon izgalmas és kemény összecsapások jellemezték a bajnoki mérkőzéseinket, ahol végül nagy csatában a második helyet sikerült megszerezni. Az Eger csapatának itt is szeretnénk gratulálni a bajnoki címhez és sok sikert nekik az osztályozó mérkőzéseikre. A magyar kupa szereplésünk parádésra sikeredett, sporttörténelmi sikert ért el egyesületünk azzal, hogy idén bejutott a final fourba. Méltón lehet büszke mindenki a lányokra, hogy Nógrád megyei csapat ott lesz a ország legjobbjai között. Hálás vagyok, mert nagyszerű játékosok alkotják a csapatot, akik nagyon megérdemelik ezt a kupadöntőt, sokat dolgoztak ezért az egész szezonban. Nem érdemtelenül vagyunk itt, két NBI-es csapatot is sikerült kiejteni a kupasorozatban, amivel kivívtuk a final four szereplésünket. Tisztában vagyunk azzal, hogy a Tolna csapata a mérkőzés esélyese és akár a végső győzelemre is képesek, mutatják ezt a remek eredményeik, de egy biztos, hogy minden játékosom nagyon oda fogja magát rakni a szombati találkozón. Három olyan NBI-es csapat van a elődöntőben, akik már “bérletesek” ebbe a sorozatba. Nagyon örülök és büszke vagyok a lányokra, hogy a mi csapatunk lehet ott negyedik csapatként. Mindegyik csapat tele van válogatott játékosokkal, nekünk minden percet élvezni kell, hogy itt lehetünk, nagyon bátor és felszabadult játékot várok majd a lányoktól, nem szeretném, ha megijednénk a nagy lehetőségtől. Minden szurkolót szeretettel várunk szombaton a Dr. Koltai Jenő sportközpontba. Gyertek és szurkoljatok a lányoknak, mert nagyon megérdemlik. Hajrá Salgótarjáni VSE.

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Haladás VSE-SG Kecskemét Bajnoki döntő, 1. mérkőzés
2024.05.17 | 16:26
Női MK Elődöntők
2024.05.10 | 17:05

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.06.13 | 13:45
2024.05.30 | 20:33
2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
Támogatóink

Partnereink