Lesz-e Debrecenben is Aramis bravúr?
2022.12.05 | 13:30
Lesz-e Debrecenben is Aramis bravúr?

Épphogy néhány napja véget ért a 13. játéknap, már itt a következő. Pihenésre is nincs idő, hétfőn este itt az újabb teljes forduló. Az egyik rangadóra Debrecenben kerül sor, ahova a jelenlegi listavezető Aramis látogat, míg a másikon az Újpest próbál meg Kecskeméten közelebb zárkózni a felsőházhoz.

NBI, 14. forduló:

A Veszprém kissé tartalékosan utazott el Szombathelyre, így nem volt igazán esélye a pontszerzésre. A vereség az első helyükbe került, de csak rosszabb gólkülönbségük miatt csúsztak vissza a második helyre, de ezen javíthatnak hétfőn este. A Nyírbátor ellen hazai pályán kötelező a győzelem, főleg a visszatérő játékosokkal. A vendégek vereséget szenvedtek pénteken a Kecskemét ellen, így továbbra sem tudtak élcsapatok ellen pontot szerezni. Az első bravúrjuk várat magára, de nem valószínű, hogy az ma este megtörténik.

Először veszített hazai pályán a Mezei-Vill, ahol egy hatpontos meccset bukott el az Aramis ellen, pedig egy győzelemmel újra az élre állhatott volna. Sok idő azonban nincs a kesergésre, hiszen itt az újabb összecsapás. Az újonc Nyíregyháza érkezik, akik győzelemmel hangoltak, az MFA ellen gyűjtöttek be a pontokat, megerősítve nyolcadik helyüket. Most egy nagyobb falat következik a számukra. Ősszel hazai pályán megtapasztalták, hogy milyen nehéz Ráblék ellen játszani, és idegenben vélhetően még nehezebb lesz.

A forduló rangadóját játszák Debrecenben. Az újonc egyetemisták ellen könnyedén gyűjtötték be a pontokat, de az akkor ér sokat, ha a mai rangadón is eredményesek tudnak lenni. Ez nem ígérkezik könnyűnek, hiszen az Aramis jó játékkal nyert a Mezei otthonában, amivel az élre állt. Bognárék több hiányzóval utaztak el Berettyóújfaluba, hamar két gólos hátrányba kerültek, de végül így is nyerni tudtak, amivel nagy lépést tettek, hogy jobb helyről kezdjék meg a rájátszást. Most egy újabb bravúrral ezt még jobban meg tudnak erősíteni. Ősszel egy igen kiélezett meccsen nyertek a budaörsiek, és most is szoros csata várható, de abszolút három esélyes a találkozó, de a hazai pálya a DEAC mellett szól.

 

Két fedőházas csapat találkozik Kecskeméten. Mind a két fél győzelemmel hangolt, az Újpest a Rubit, míg a Kecskemét a Nyírbátort győzte le. Amennyiben a lila-fehérek még nem tettek le a felsőházi rájátszásról, számukra élet-halál kérdés ez az összecsapás. Mivel az élcsapatok mindegyike hozza a kötelező meccseket az újoncok ellen, így csak az egymás elleni meccseken múlnak a helyezések. Ezek fényében az újpestiek utolsó lehetőségeinek egyike, hogy a riválisokon pontokat tudjon hozni, így a nagyobb teher rajtuk van. A Kecskemét vélhetően ott lesz a legjobb hatban, a kérdés csak, hogy hányadik helyen. Van még esélyük előrelépni, de ahhoz mindenképp nyerni kell ma este. Az ősszel egy igen drámai meccsen nyertek Pál Patrikék a fővárosban, ahol az utolsó másodpercekben sikerült a győztes találatot megszerzi. Vélhetően most is nagy csata lesz, ahol az esélyek a hazaiak felé billennek.

A Rubi és az ELTE őszi összecsapására mind a két fél úgy tekintett, hogy na most itt a lehetőség az első győzelemre. Aztán meg is volt mind a két alakulatnak az esélye a győzelemre a meccs képe alapján, de végül döntetlenre végeztek. Azóta a Tigriseknek egyszer sikerült nyerni, míg az egyetemistáknak egyszer sem. Most vélhetően megint úgy tekintenek a felek az összecsapásra, hogy jó esély van a három pont begyűjtésére. Erre a Rubinak hazai pályán nagyobb az esélye, de az ETLE nehezítette meg már meg több csapat dolgát idegenben. Amennyiben a vendéglátó megszerzi első hazai győzelmét, előrébb léphet a tabellán.

A Haladás magabiztosan győzte le a Veszprémet legutóbb, amivel tovább zárkózott a dobogósokra. Most számukra egy olyan meccsel folytatódik a bajnokság, ahol nem kérdés, hogy kötelező a győzelem. Az MFA legutóbbi öt meccsét elveszítette, és a bajnok ellen sem sok jóra számíthat. A tisztes helytállás lehet a célja az újbudai fiataloknak.

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

DEAC-MVFC Berettyóújfalu /NB I. Felsőház 9. forduló/
2024.04.29 | 13:30
Újpest FC-220Volt - PTE-PEAC (2024.04.27, stream)
2024.04.27 | 11:00

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink