Legyőzte az Aramist, ezzel felsőházasnak érezheti magát az Újpest!
2022.01.22 | 20:50
Legyőzte az Aramist, ezzel felsőházasnak érezheti magát az Újpest!

Rendkívül fontos rangadót nyert az Újpest FC-220 Volt, egy elképesztően kiélezett és fordulatos találkozón 4–3-ra legyőzte az Aramist, ezzel szinte biztossá vált, hogy a felsőházban kezdi meg a rájátszást!

Az alapszakasz utolsó előtti fordulójában nagy tétje volt a találkozónak, hiszen egy győzelemmel mindkét együttes szinte bebiztosíthatta a felsőházas folytatását. Az előzmények ide és oda is kedveztek: a két csapat előző párharcát az Újpest nyerte, de a liláknak most több hiányzójuk volt, míg az Aramisba visszatért Sáhó Kristóf, akit a sok hiányzó miatt reaktiváltak a budaörsiek.

Rangadóhoz méltón rendkívül kiélezetten indult a találkozó, sokáig nem esett gól. A mérkőzés eleje inkább a hazaiaké volt, Suscsák Máté már az első percben kapufát lőtt, majd kétszer is Harnisch Ákos veszélyeztetett, de egyszer sem tudott kifogni a mindössze 19 éves, csupán második NB I-es meccsén kezdő Molnár Gáboron.

A 11. percben azonban már a vendégkapus is tehetetlen volt. A parádés formában futsalozó – az előző három meccsén ötször eredményes – Horváth Benedek fordult le a védőjéről, majd kilőtte a hosszú alsó sarkot (1–0).

Két perccel később kettő az egyben mehetett volna az Aramis, de a játékvezetők az előnyszabály megítélése helyett a sípjukba fújtak. Bár a hevesen reklamáló vendégek részéről Fekete Márk sárgát kapott, sokáig nem kellett búslakodnia – az Aramis szabadrúgás-kombinációja végén ő volt az eredményes (1–1).

Hamar összegyűlt az Újpest ötödik faultja, a 16. percben pedig már a hatodik is. A kisbüntetőhöz Hosszú Ádám állt oda, és a bal felsőbe lőtt (1–2). Két perccel később újra próbálkozhatott, de azt kihagyta, igaz, a hetedik fault sokkal inkább tűnt Újpest-büntetőnek, ehelyett kifelé ítéltek a bírók. Az élet ugyanakkor igazságot szolgáltatott, a következő támadásból ugyanis Ricardo Sobral nagy gólt lőtt a léc alá (2–2).

A félidőnek azonban itt még nem volt vége, Horváth labdavesztését követően a vendégek gólfelelőse, Büki Baltazár egy (!) másodperccel a szünet előtt visszaszerezte a vezetést (2–3).

Parázsan kezdődött a második félidő is, egy labdaszerzést követően három az egyben mehetett volna az Aramis, de a földön maradt egy hazai játékos, Bognár Bence pedig végtelenül sportszerűen megállt, nem vitte tovább a kontrát. Továbbvittek azonban többet is a vendégek a következő percekben, ám egyszer sem sikerült kihasználniuk a létszámfölényt.

A kezdeti Aramis-rohamok után az Újpestnek lett több ziccere, a legnagyobb Östör Martin előtt adódott, Molnár azonban nagy bravúrral tartotta meg az előnyt, és még több nagy védése volt ebben az időszakban. A 28. percben aztán a szerencse is kellett az Újpestnek az egyenlítéshez, egy középre lőtt labdába Sámson Zoltán ért bele szerencsétlenül (3–3, öngól).

A második félidő tizedik percében összegyűlt az ötödik Aramis-fault, eközben pedig Sánta János kétszer is átvehette volna csapatának a vezetést, de nem tudott betalálni. A 33. percben kezezés miatt kaphatott volna büntetőt az Aramis, majd az ellentámadás végén Suscsák került a földre gyanús körülmények között a másik oldalon, ám mindkét esetben továbbot intettek a bírók.

A végjátékra így döntetlennel fordultak a felek, a 35. percben azonban fordított az Újpest, Sobral lőtt újabb nagy gólt a léc alá (4–3)! Szinte azonnal jöhetett volna a válasz, de Sáhó centikkel mellé lőtt. Nem várt sokat Moga Lorant, hozta az öt a négyet, ám ahogy az ősszel, úgy most sem hozott ez eredményt, az utolsó pillanatokban Vámosi Marcell nagy bravúrral tartotta meg az előnyt a korábbi csapata ellen.

Az Újpest megnyerte ezt a nagyon fontos rangadót, immár tíz meccse veretlen, ezzel szinte bebiztosította a felsőházas folytatását, az Aramisnak azonban még van izgulnivalója, a Kecskemét ellen hazai pályán zárja az alapszakaszt, amely hétfőn a TFSE ellen lép pályára, aznap pedig egy-egy győzelemmel még a Berettyóújfalu és a DEAC is elé kerülhet.

FÉRFI FUTSAL NB I, 17. FORDULÓ

Újpest FC-220 VOLT – ARAMIS SE 4-3 (2-3)
Újpest, 300 néző
Játékvezetők: Vass, Kiss, Héra

Újpest: Vámosi – Moreira, Sobral, Harnisch, Suscsák.
Cserék: Tyukász –  Németh, Balogh, Sánta, Horváth, Östör, Béres
Vezetőedző: Németh Péter

Aramis: Molnár – Fekete, Sámson, Bognár, Büki.
Cserék: Nyerges – Sáhó, Bélavári, Pap, Hosszú, Moga, Keresztury, Lux, Korompay.
Vezetőedző: Moga Flavius Lorant

Gólszerzők: Horváth (11.), Sobral (18., 35.), Sámson (28. – öngól), ill. Fekete (13.), Hosszú (16.) Büki (20.),

Sárga lap: Ricardo (29.) illetve Fekete (13.), Sáhó (27.), Hosszú (36.)

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Női MK Elődöntóők
2024.05.10 | 17:05
DEAC-DVTK-Vénusz /NB I. 3. helyért 1. mérkőzés/
2024.05.05 | 09:30

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink