Legyőzhető-e a Haladás a kupában?
2024.05.11 | 00:22
Legyőzhető-e a Haladás a kupában?

Szombaton kerül sor a férfiaknál is a magyar kupa elődöntőire. A sorsolás úgy hozta, hogy már az elődöntőben megismétlődik a tavalyi finálé. A Mezei és a Haladás az első elődöntőben megmérkőzik, ami igazi csemegének ígérkezik. A másik ágon egy rutinos és egy újonc szerepel. A Veszprém egyszer már megízlelte, milyen a kupagyőzelem, míg a Maglód első ízben jutott el a legjobb négy közé. Mind a két összecsapást élőben közvetítjük.

 

Ahogy mondani szokták, döntőnek beillő párharcra kerül sor már az elődöntőben. A két együttes rengeteg kupa és bajnoki döntőt játszott már egymás ellen, de a sors ezúttal úgy hozta, hogy már az elődöntőben búcsúznia kell az egyik félnek. A bajnoki eredményekkel inkább a szombathelyiek lehetnek elégedettebbek, magabiztosan végeztek első helyen a rájátszásban és fordulók óta csak arra vártak, hogy kiderüljön, ki lesz az ellenfelük. Úgy tűnt, hogy a Berettyóújfalu lehet, ami 10 másodpercen múlt, de mivel a Kecskemét hozta a kötelezőt, hosszú évek után először rendeznek bajnoki döntőt az MVFC nélkül. Ezek fényében egy kupagyőzelem gyógyír lehetne, de ez nem ígérkezik könnyűnek a címvédő ellen. A tavalyi fináléban mindössze egyetlen találat döntött, amit Rutai Balázs szerzett. Ha megnézzük a csapatok idei összecsapásait, akkor most is nagy küzdelem és szoros csata várható. Négyszer feszültek egymásnak a csapatok, és mind kiélezettre sikerült. A mérleg Dróth Zoliék felé billen, mivel háromszor nyertek és mindössze egyszer sikerült döntetlent elérnie Trencsényi János fiainak. Ennek ellenére bizakodhatnak Berettyóújfaluban, mert szinte mindegyik meccsen volt esélyük a győzelemre, így egy jó teljesítménnyel megtörhetik az idei nyeretlenséget legfőbb riválisuk ellen, persze ehhez a Haladásnak is lesz egy-két szava.

Ferraz Conde Felipe, a Haladás vezetőedzője: - Tudjuk, hogy egy nagyon erős és tapasztalt csapat ellen fogunk kiállni, egy olyan csapat ellen, ami erős egyéni kvalitásokkal rendelkezik, ugyanakkor nekünk is erős és tapasztalt csapatunk van, és az a célunk, hogy a döntőbe kerüljünk és megvédjük a címünket. A pálya semleges lesz, egyik fél számára sem kedvez majd. Az utolsó mérkőzésünkhöz képest most jobbnak kell lennünk, főleg abban a tekintetben, ahogy kezdtük a mérkőzést. Egy jó edzésekkel eltöltött hét áll mögöttünk és bízunk benne, hogy jól fogunk teljesíteni.

Trencsényi János, a Mezei-Vill vezetőedzője: - Szombaton játszunk a Haladással a döntőbe jutásért. Sajnos a bajnokság nem úgy alakult, ahogy szerettük volna, idén nem mi játszuk a döntőt a Szombathellyel, mint ahogy eddig, ezért most mindenképpen meg szeretnénk mutatni az erőnket. Biztos vagyok benne, hogy óriási küzdelem lesz a pályán, hiszen azt gondolom hogy a 2 összecsapás közül ez az erősebb párharc, ha a bajnokság tabellájára tekintünk. Egy meccsen bármi lehetséges és mi meg akarjuk ragadni ezt a lehetőségt hogy másnap tévés meccsen a kupadöntőben is szerepelhessünk.

 

A másik ágon egy igen érdekes összecsapásra kerül sor, ahol két vélhetően csalódott csapat szerepel, legalábbis ami a bajnoki eredményeket illeti. A Veszprém előkelő helyen végzett az alapszakaszban és joggal reménykedett benne, hogy idén is bajnoki éremért játszhatnak. Ehhez képest mindössze egyetlen meccset sikerült megnyerni, kilenc vereség mellett. Úgy tűnik, nem sikerült a brazil Evertont pótolni. Ennek ellenére itt a lehetőség, hogy javítsanak a szezonon, mert nagy esélyük van bejutni a kupadöntőbe, ha a papírformát nézzük. Hasonló volt néhány éve a helyeztük, amivel éltek és egy nagyon jó meccsen a döntőben is diadalmaskodni tudtak a Mezei ellen, amit szintén a fővárosban rendeztek. Ellenfelük a Maglód lesz, akik még inkább csalódottak lehetnek a rájátszás eredményei miatt. A Pest megyei alakulat újoncként vágott neki a szezonnak, de feltett szándékuk volt a bennmaradás, de ez végül nem sikerült. A rájátszásban az összes ki-ki mérkőzést elbukták, így búcsúzni kényszerültek. Ezt valamelyest tudták kompenzálni a kupában, ahol eljutottak az elődöntőig. Persze az igazi nagy bravúr a döntőbe kerülés lenne, ami az erőviszonyokat tekintve meglepetés lenne. Jeneiék ezzel tisztában vannak, de úgy gondolják, hogy egy meccsen bári lehet. Az utolsó két bajnokin végre nyerni tudtak, és hiába volt tét nélküli a számukra, önbizalmat adhat és talán elhiszik, hogy tudnak nyerni. Az idei kupasorozatban Fortuna is velük volt, mert eddig csak alacsonyabb osztályú ellenfelekkel találkoztak, és most jön először szembe élvonalbeli együttes. A Tánczos-legénységnek szinte hibátlan teljesítményre lesz szüksége, ha nyerni szeretne, rutinosabb ellenfele ellen. A felek elég régen, az alapszakaszban találkoztak, ahol mind a kétszer Fehér Zsolt fiai nyertek. Az ősszel hazai pályán könnyed győzelmet arattak, de a visszavágón mindössze egyetlen góllal tudtak diadalmaskodni. A veszprémiek igen rapszodikus teljesítményt nyújtottak tavasszal, de ha a szebbik arcukat mutatják, nem okozhat gondot a továbbjutás.

Fehér Zsolt, a Veszprém vezetőedzője: - Örülünk, hogy sikerült bejutni a magyar kupa final fourba! Sok játékosunknak ez lesz az első ilyen nagy téttel bíró mérkőzése! Két olyan együttes találkozik, amelyiknek nem az előre tervezett forgatókönyv szerint alakult a bajokság vége, így nagy motiváció lesz mindkét csapatnak, hogy kicsit kozmetikázzon az elmúlt időszakon. Megpróbálunk a lehető legjobban felkészülni a Maglód elleni szombati találkozóra. Biztosra veszem, hogy egy kiélezett jó találkozó lesz! Remélem úgy fogunk játszani és küzdeni, mint ahogy azt tettük a legutóbbi idegenbeli találkozónk alkalmával, akkor sikerülni fog kiharcolnunk a továbbjutást!

Tánczos Tibor, a Maglód vezetőedzője: - A vélemények többsége szerint az elődöntő csak formalitás, a Veszprém már bejutott a döntőbe. Tudjuk természetesen, hogy nem mi vagyunk az esélyesek, de tisztességesen felkészültünk a meccsre, és mindent meg fogunk tenni azért, hogy egy szoros mérkőzésen meglepetést okozzunk. Azt is tudjuk, hogy itt nem fér bele annyi hiba, mint az alsóházi rájátszásban, hiszen a nálunk jóval rutinosabb ellenfél azonnal meg fog bosszulni minden hibát. Ha valamit megtanultunk az elmúlt hónapokban, az az, hogy az első pillanattól kezdve maximálisan kell koncentrálni. Ha közel tökéletes mérkőzés lesz részünkről, és mindenki kihozza magából a saját maximumát, az még mindig lehet, hogy nem lesz elég a győzelemhez, de másnap mindenki bátran a tükörbe nézhet.

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Haladás VSE-SG Kecskemét Bajnoki döntő, 1. mérkőzés
2024.05.17 | 16:26
Női MK Elődöntóők
2024.05.10 | 17:05

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink