Ledolgozza-e hátrányát a címvédő ellen a Kecskemét?
2022.04.17 | 21:17
Ledolgozza-e hátrányát a címvédő ellen a Kecskemét?

A válogatott szünet után magyar kupa mérkőzésekkel folytatódnak a küzdelmek. A negyeddöntők visszavágói következnek, ahol két párharc nagyjából eldőlt, míg kettőnél nyitott a továbbjutó kiléte. A Rubeola már a négyes döntőben érezheti magát, az első meccsen aratott fölényes siker után. A Debrecen szintén bizakodhat az idegenbeli győzelmét követően. A Hali ugyan csak döntetlenre volt képes az első felvonásban, de meglepő lenne, ha Budaörsön nem harcolná ki a továbbjutást. A legkiélezettebb csatára Kecskeméten lehet számítani, ahol a címvédő egy gólos előnnyel érkezik. Számítanak az idegenben szerzett gólok, így csak akkor lehetséges hosszabbítás, ha ugyan az az eredmény születik, mint az első mérkőzésen. A Final Fourt május 7-8 rendezik Kecskeméten.

 

Negyeddöntő, visszavágók:

DEAC – ÚJPEST FC-220 VOLT
18:30 Debrecen, Egyetemi Sportaréna

A sorsolás után ez a párosítást tűnt az egyik legkiegyenlítettebbnek. A bajnokságban is igen szoros meccset játszottak mind a négy alkalommal, így nehéz lett volna megjósolni, hogy ki lesz a továbbjutó. Aztán az első összecsapásra a lila-fehérek több játékosukat kénytelenek voltak nélkülözni, ami meg is látszott a végeredményen. Egy gyors gólváltást követően az egyetemisták elhúztak hárommal, ahonnan a fővárosiak visszajöttek egy találatra, de a végére visszaállt a három gólos különbség, így a debreceniek jelentős előnyből várhatják a visszavágót. Ezek ismeretében nehéz elképzelni, hogy a DEAC nem jut a legjobb négy közé. Mivel számít az idegenben rúgott gól, így az Újpestnek legalább négy góllal kéne nyernie, vagy úgy hárommal, hogy legalább 8 gólt szerez. Ez elég irreálisnak tűnik, főleg úgy, hogy a bajokságban még pontot sem tudtak szerezni Debrecenben. Németh Péterék természetesen mindent meg fognak tenni, hogy csodát tegyenek, de minimális az esélyük a továbbjutásra.
Első mérkőzés: 8-5 a DEAC javára

 

SG KECSKEMÉT FUTSAL – VESZPRÉM FUTSAL
19:00 Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok

A négy visszavágó közül ez tűnik a legpikánsabbnak. A két fél egészen az odavágóig igen jó kapcsolatot ápolt, de ennek ellenére eléggé feszült, paprikás összecsapás kerekedett, ami igen sok fordulatot hozott. A Fehér legénység nem vette jó néven, hogy ellenfelük nem volt hajlandó egy nappal később játszani, ami megadta az alaphangot, amit a mezmizéria csak tovább fokozott. A veszprémiek a Hali bajnokit követően, mindössze egy nap pihenő után fogadták ellenfelüket, és úgy tűnt a fáradságnak meglesz a hatása, hiszen a Kecskemét három góllal is elhúzott. De aki ismeri Tataiékat, azok tudhatták, hogy nagy küzdők és nem adják fel. Hiába a fáradság, nem csak, hogy ledolgozták a hátárnyukat, sikerült a hajrában a fordítás, így minimális előnnyel várhatják a visszavágót. Pedig a Kecskemét nagyon készült a találkozóra. Egy nappal korábban elutaztak, ahova már az új szerb szakvezetőjük is velük tartott. Sokáig úgy tűnt, minden a tervek szerint alakul, de a végén vereséget szenvedtek. A kérdés, hogy hazai környezetben lehet-e esélyük az ezúttal frissen érkező címvédő ellen. A bajokságban mind a kétszer döntetlen lett a vége, ami alapján akár egy szoros hazai győzelem is benne lehet. Főleg, hogy a vendégeknél Spandler és Komáromi játéka is kérdéses.
Első mérkőzés: 4-3 a Veszprém javára

 

ARAMIS SE – HALADÁS VSE
19:50 Budaörs, Aramis Sportcsarnok

Az első mérkőzés előtt a budaörsiek vélhetően aláírták volna az 1-1-es döntetlent, de utólag maradhatott bennünk hiányérzet, mert akár több gólos győzelmet is arathattak volna. Főleg az első félidő alapján, ahol több nagy ziccert is kihagytak. A Hali a hiányzói nélkül nem tudta a megszokott játékot produkálni, és a helyzetkihasználással is hadilábon állt. Ennek ellenére is ők számítanak az esélyesnek, még ha nehéz mérkőzés is vár rájuk. Az Aramis számára vélhetően csak a győzelem jelenthet továbbjutást, hiszen az idegenben szerzett egyetlen gól kevésnek tűnik döntetlen esetén, mivel nem valószínű, hogy a Hali nem tud majd gólt szerezni. Amire számítani lehet, hogy a hazaiak bátran alkalmazzák majd a vészkapus játékot. A Moga-legénység az alapszakaszban legyőzte a BL után hazatérő bajnokot, de meglepetés lenne ha ezúttal is sikerülne. A szombathelyiek tavaly elbuktak a negyeddöntőben, és idén vélhetően nem akarnak ugyan így járni, így biztos, hogy maximálisan odateszik magukat a visszavágón.
A találkozót Futsal Hungary TV-n élőben közvetítjük. 
Első mérkőzés: 1-1

 

UTE – RUBEOLA FC
20:30 Budapest, UTE Labdarúgó Akadémia

Az első mérkőzés után nem sok kérdőjel maradt a továbbjutást illetően. A lilák 25 percig jól tartották magukat az odavágón, de utána a Rubi megszórta őket, így nem kérdés, hogy innen nem nagyon van visszaút. Főleg ha Szűcsék bajnoki formáját tekintjük, hiszen a rájátszásban legutóbb is nagy pofonba szaladtak bele hazai pályán, a kis Hali ellen, amivel elúszni látszik a bajnoki cím, de talán még a második hely is. A Rubeola ellenkező utat jár be, remekel a bajnokságban is, ahol az élre álltak, így önbizalommal telve várhatják a visszavágót, ahol újabb sikerrel és kettősgyőzelemmel akarnak továbbmenni.
Első mérkőzés: 8-1 a Rubeola javára

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Franciaország - Brazília, gólösszefoglaló
2024.04.25 | 13:11
Aramis SE - Magyar Futsal Akadémia (2024.04.22, stream)
2024.04.22 | 14:47

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink