Küzdelmes Haladás siker
2022.02.22 | 09:00
Küzdelmes Haladás siker

Az NB I.-es futsalbajnokság felsőházi rájátszásának második fordulójában az Újpestet verte 4-2-re a Haladás. A remek formában lévő alapszakaszgyőztes, listavezető, bajnoki címvédő HVSE lépett pályára esélyesként.

Haladás VSE–Újpest FC-220Volt 4-2 (3-0).
Szombathely, Haladás Sportcsarnok
Vezette:
Kovács G. - Futó T. - Mákos M.

HVSE: Alasztics – Hajmási, Dróth, Dávid, Vas.
Csere: Gyimesi, Kovács M., Szalmás, Luiggi, Sipos, Vatamaniuc-Bartha, Papp, Gerencsér, Henrique.
Edző:Calvo Rodriguez Juan Ramon.

Újpest: Vámosi – Szeghy, Ricardo, Suscsák, Harnisch.
Csere: Tyukász, Németh P., Sánta, Horváth B., Panyi, Östör, Szieber.
Játékos-edző: Németh Péter.

Gólszerzők: Hajmási (2.), Vatamaniuc-Bartha (15.), Dróth 2 (15., 40.), illetve Suscsák (35.), Horváth B. (39.).

Nagy lendülettel, letámadással nyitott a Haladás – egymást érték  a hazai helyzetek. Nem is kellett sokat várni az első szombathelyi gólra: a 2. percben Dróth bolondította meg a védőjét, jobbról elegánsan középre emelt, a túloldalon érkezett a Hajmási, aki közelről fejelt a kapuba (1-0). Nyomasztó mezőnyfölényben futballozott a Haladás, de sorra hagyta ki a ziccereket. 

Az Újpest nem tudott támadást felépíteni, minden erejével védekezett. Aztán Alasztics dobta előre a labdát, Dróth megküzdött a kapussal, a labda leperdült a a hálóőrről, második hullámban érkezett Vatamaniuc-Bartha, és közelről a hálóba bombázott (2-0). Szűk fél perccel később szöglethez jutott a Haladás, a bepasszolt labdát Dróth középről, a hatosról varrta be a léc alá (3-0). Óriási különbség volt a két csapat között. De az eredmény már nem változott a szünetig.

Fordulás után próbált bátrabb játékra váltani a vendégcsapat, de továbbra is a Haladás diktálta a tempót. Igaz, ekkor már egy-két kontrából az Újpest is eljutott helyzetig – Alaszticsnak is kellett védenie. A szombathelyi szakmai stáb szorgalmasan forgatta a keretet, kapott mindenki elég lehetőséget a bizonyításra. Gyűltek a faultok mind a két oldalon. A második félidő második felét ismét megnyomta a Haladás – de már nem pörgött úgy mint az első félidőben. 

Több lehetőséget is elkönnyelműsködött a házigazda. Öt perccel a vége előtt kisbüntetőhöz jutott az Újpest: Alasztics védte a lövést, de Suscsák ismételt, közelről bombázta kapuba a kipattanót (3-1). Paprikás lett a hangulat a közvetlen hajrára. Váratlanul visszajött a meccsbe az Újpest, minden mindegy alapon rohamozott. Egy kontra végén Sipos lőtt kapura, a kapufa segítette ki a vendéget.  És közben Alaszticsnak kellett barvúrokat bemutatni. Az utolsó két percben vészkapus játékra váltott az Újpest – egy perccel a vége előtt szépített is Horváth B. révén (3-2). Úgy, hogy pillatokkal korábban a Haladás rontott kontrát, ordító ziccert. Időt kért a hazai kispad. Rögtön az időkérés után egy parádés támadás végén Dróth tett pontot a meccs végére egy közeli góllal (4-2).

A második félidőre kicsit talán kiengedett a Haladás, csak annyit adott ki magából, amennyit kellett, de így is megérdemelten nyert. 

Németh Péter: Sajnálom az első félidőt, nagyon megilletődötten játszottunk, fölénk nőtt a Haladás. A második játékrészben viszont az az Újpest volt a pályán, amit mindig is szeretnék látni: harcosan, okosan, lélekkel futsaloztunk, aminek majdnem meglepetés lett a vége. Büszke vagyok a játékosaimra, remélem egyre nagyobb hittel és önbizalommal folytatjuk a rájátszást.

Forrás: vaol.hu

Hírdetés

Videók

Női MK Elődöntóők
2024.05.10 | 17:05
DEAC-DVTK-Vénusz /NB I. 3. helyért 1. mérkőzés/
2024.05.05 | 09:30

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink