Kupamérkőzésekkel indul az év!
2024.01.04 | 19:34
Kupamérkőzésekkel indul az év!

Az új esztendőben sem maradunk sokáig futsal nélkül, hiszen rögtön az első napokban pályára lépnek a csapatok, legalábbis azok, akik még versenyben vannak a magyar kupában. 32 csapat reménykedhet még, így összesen 16 összecsapásra kerül sor a második fordulóban. Ebből hatot játszanak pénteken, míg a többit a jövő hét elején. Az első osztályú csapatok kiemeltek voltak, így nem kerülhettek össze, ezáltal csak alacsonyabb osztályúval találkoznak. A párharcok szokás szerint egy meccsen dőlnek el és a döntetlen az alacsonyabb osztályúnak kedvez.
A játéknap egyik legérdekesebb meccse a Maglód csengeri vendégjátéka lehet. A két fél tavaly nagy csatát vívott az NBII-es bajnoki címért, ami az utolsó fordulóban dőlt el. Több olyan párharc is akad, ahol a felek a szezon során már a bajnokságban összecsaptak.

Magyar kupa, 2. forduló:

ASTERIX SC ÉRD - MAGYAR FUTSAL AKADÉMIA
18:30 Érd, Batthyány Tornacsarnok
Az érdiek hazai pályán léphettek pályára az első fordulóban is, akkor a Tihanyt fogadták és magabiztosan győzték le. Most egy lényegesen nehezebb feladat vár rájuk, főleg, hogy tegnap még elmaradt bajnokin léptek pályára a Nagykanizsa ellen, így a fáradság ott lesz a lábakban. Ellenfelük az NBI sereghajtója, az MFA lesz. A vendégek annak ellenére, hogy utolsó helyen állnak az élvonalban, kötelező számukra a továbbjutás. Meglepetés lenne, ha a fővárosi együttes sikere elmaradna.

 

CSENGER FUTSAL - MAGLÓDI TC
19:00 Csenger, Városi Sportcsarnok
Ahogy a bevezetőben írtuk, nagy csatát vívott a két csapat tavaly a másodosztályban a keleti csoportban. Ott az utolsó játéknapon dőlt el, hogy ki lesz a bajnok és vele együtt a feljutó. Végül a Maglód lett a befutó és most ő várhatja ezt a párharcot NBI-es együttesként. A maglódiak jól kezdték a szezont, de mostanában kevés sikert arattak, így a kupában vigasztalódhatnának. Ez nem lesz könnyű, hiszen a Csenger hazai pályán különösen erős, szépszámú publikuma előtt. A Csenger továbbra is a másodosztály egyik élcsapata, egy pontra vannak jelenleg az első helytől. Most a kupában is bizonyíthatnak és visszavághatnak a tavasziért. A hazai pálya mindenképp a Szilágyi alakulat mellett szól, főleg, hogy a döntetlen is elegendő lenne a számukra. Izgalmas összecsapás lesz.

 

TISZAFÖLDVÁR SE - KINCSEM FUTSAL
19:00 Tiszaföldvár, Homoki Ált. Iskola Sportcsarnok
A felek a bajnoki rajton már találkoztak ebben a felállásban, akkor némi meglepetésre a Kincsem könnyedén nyerni tudott Földváron. Azóta a hazaiak nem szenvedtek vereséget, két döntetlen mellett 11 győzelmet arattak és a Kincsemnek is visszavágtak Tápiószentmártonban. A pillanatnyi formát tekintve mindenképp a Földvár számít az esélyesebbnek, de a bajnoki rajt is megmutatta, hogy a vendégeket nem szabad leírni.

 

DUNAÚJVÁROS FUTSAL - ARAMIS SE
19:00 Rácalmás, Városi Sportcsarnok
A Dunaújváros érdekelt volt az első fordulóban és csak nagy csatában, hosszabbítás után tudta legyőzni idegenben a nyugati csoport sereghajtóját, a Szent Istvánt. Most hazai pályán játszhatnak a második körben, de lényegesen nehezebb ellenféllel szemben. Az Aramis érkezik, akik jól zárták az évet és a tabellán felléptek a hatodik helyre az NBI-ben. Ezek fényében nem kérdés, hogy a budaörsiek az esélyesek, a kérdés, hogy milyen összetételben utaznak el a mérkőzésre.

 

RUBEOLA FC - MEAFC-MISKOLC
20:00 Dunakeszi, Radnóti Miklós Gimnázium
Ebben a párosításban is két olyan csapat találkozik, akik a bajnokság folyamán már összecsaptak. A bajnoki rajton Miskolcon kezdtek a felek, és némi meglepetésre az egyetemisták nyertek 3-2-re. Azóta a Rubi szerepel jobban a bajnokságban, hiszen ők a dobogón állnak, míg a miskolciak hatodikak. Egyébként már a két csapat lejátszotta (volna) második egymás elleni bajnokiját is, de végül a borsodiak nem utaztak el, így 3-0 lett a végeredmény. Most reméljük elutaznak, ahol a Tigrisek az esélyesebbek a továbbjutásra.

 

TFSE-11TEAMSPORTS - MAD DOGS-VIADUKT SE
20:45 Budapest, Dr. Koltai Jenő Sportközpont
A Mad Dogs már az első fordulóban megkezdte a kupaküzdelmeket, ahol érdekes meccset játszott. Az UTE vendégei voltak, és a rendes játékidő döntetlent hozott, de a hosszabbításban Fischer vezérletével kiütötték ellenfelüket, így most ők várhatják a második kört. Ezúttal is idegenben kell játszaniuk, és ezúttal is egy bajnoki ellenfél ellen. A nyugati csoport listavezetőjével a TFSE együttesével játszanak. A bajnokságban eddig egyszer csaptak össze, akkor az egyetemisták örülhettek, és most is az a valószínűbb, hogy ők lesznek a boldogabbak a végén.

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Újpest FC-220Volt - PTE-PEAC (2024.04.27, stream)
2024.04.27 | 11:00
Aramis SE - Nyírbátori SC (2024.04.26, stream)
2024.04.26 | 12:24

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink