Kupagyőztes a DEAC!
2021.05.09 | 18:15
Kupagyőztes a DEAC!

Vasárnap kora délután rendezték a női kupadöntőt, ahova a Debrecen és az Astra jutott be az előző napi elődöntőkből. A DEAC a Budaörsöt, míg az üllőiek a Szekszárdot győzték le. Az egyetemisták teljes kerettel vágtak neki a mérkőzésnek, míg ellenfelük mindössze hat mezőnyjátékossal tudott kiállni. A bajnoki tabellán elfoglalt helyezések és a keretek alapján a debreceniek tűntek az esélyesebbnek, de ahogy mondani szokták, egy kupadöntőn bármi megtörténhet.

Mind a két csapat óvatosan kezdett és visszaállt saját térfelére, és várt a másik hibájára, de az egyetemisták voltak a kezdeményezőbbek. Az üllőiek Kota révén próbálkoztak  veszélyt jelenteni, míg a DEAC többször kontrából rohamozott, de gól nem született egészen a játékrész közepéig. Egy Ganczer lövést követően az üllőiek szögletet reklamáltak, de a Debrecen jöhetett kapuskidobással, és Torma remekül dobta előre a játékszert, amit André remekül csúsztatott a kapuba, a kissé feleslegesen kijövő kapust megelőzve.

Ekkor kevesen gondolták, hogy több gólt nem hoz a mérkőzés. A vezetés tudatában még türelmesebben játszottak Üvegesék. Visszaállva, labdaszerzések után gyors kontrákra apelláltak, míg az Üllő ívelésekkel próbálkozott, de kevés sikerrel.

A fordulás után a játék képe nem sokat változott, az Astra próbált egyenlíteni, de ha eljutottak helyzetig, Torma a helyén volt, így nem sikerült egalizálni. Ahogy telt az idő, egyre többet kockáztattak a Dombó lányok, de nem tudtak továbbra sem betalálni, miközben a Debrecennek is megvoltak a lehetőségei, hogy eldöntsék a kupa sorsát. Ahogy várható volt, a hajrára vészkapusjátékra váltott az Astra, de nem volt különösebb veszély belőle, így  a hátralévő időt az egyetemisták kivédekezték, így hajdúságiak örülhetett a végén.

A sokszoros kupagyőztes Astra hiába küzdött nagyot, a tavalyi után, az idei döntőt is elveszítette és nem sikerült visszahódítania a kupát. A DEAC története során először emelhette magasba a kupát, és a szezonra visszatekintve nem érdemtelenül. Ráadásul még a bajnoki címre is minden esélyük megvan, így még a duplázás is összejöhet.


DEAC – ASTRA HFC ÜLLŐ 1-0 (0-0)
Vasas sportcsarnok
Játékvezetők: Tolnay, Wittner, Ibriksz, Karsai

DEAC: Torma – Tóth N., Üveges, Horváth, Krascsenics
Cserék: Tóth R. – Fekete, Pócsik, André, Nagy, Fülöp, Czégény
Vezetőedző: Quirikó Viven

Astra: Hargas – Varga, Dorner, Kota, Ganczer
Cserék: Gimes – Egri, Csolti, Balogh
Vezetőedző: Dombó János

Sárga lap: Tóth N. (20.) illetve Kota (15.)

Gólszerzők: André (11.)

Fotó: Sajó Dóra

Címkék

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Haladás VSE - SG Kecskemét Futsal
2022.08.15 | 14:55

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2022.07.07 | 18:54
2022.07.04 | 16:30
2022.07.03 | 09:39
Női válogatott
2022.07.02 | 08:00
2022.07.01 | 08:25
2022.06.30 | 07:59
Támogatóink

Partnereink