Kozma Mihály: Meg tudjuk csinálni
2008.04.04 | 00:00
Kozma Mihály: Meg tudjuk csinálni

Kozma Mihály: Meg tudjuk csinálni

Pár nap telt el a világbajnoki rájátszás Ukrajna elleni elsõ mérkõzése után, de a csapat tagjai, vezetõi még mindig nehezen tudják feldolgozni az utolsó percben történt eseményeket. Most már azonban elõre is kell tekinteni, s készülni a visszavágóra, amelyen óriási csata várható. Mindezekrõl

A hazaút már rendben lezajlott? A kiutazással ugyanis a hírek szerint akadtak gondok.

Rendben hazaérkeztünk, itt szerencsére nem volt probléma. Mindenki a hatása alatt volt az utolsó negyven másodpercben történteknek. Még a legkeményebb játékosokat, a sok csatát megélt válogatottakat is megviselte, hogy ilyen szerencsétlenül alakult a végjáték. Sajnos egy másik rossz hírt is kaptunk: Tóth Szabokcs édesanyja meghalt. Mindannyian együtt éreztünk csapatkapitányunkkal. A temetés április 11-én 11 órakor lesz a tököli temetõben. S a végére is maradt egy kis kellemetlenség. A Romániában játszó játékosaink másnap éjszaka, Udvarhelyre tartva egy halálos közúti baleset miatt kerülõ útvonalat kellett, hogy válasszanak, amely másfél órával hosszabbította meg utazásukat.

Nézzük a mérkõzést. Milyen taktikával küldte fel a csapatot a pályára, s ebbõl mit sikerült megvalósítani?

Az elsõ félidõre védekezõbb játékot választottunk, lassítani akartuk a játékot, szerettük volna, ha minél többet van nálunk a labda. Idõt kértem azonban, mert nem minden ment tökéletesen. Nem támadtuk meg minden esetben a labdást, nem segítettünk be jónéhányszor. A szélekrõl próbáltak betörni, de hiába volt az egy perces plusz eligazítás, mégis ilyen helyzebõl kaptuk a gólt. A szünetben úgy gondoltam, hogy csak kivárással nem lehet igazán eredményt elérni, ezért az elsõ sor áttért a letámadásra. Ezen meg is lepõdtek a házigazdák, s rögtön az elején gólt is tudtunk lõni. A második sorunk inkább a védekezésre kellett, hogy összpontosítson. Szerettem volna, hogy nálunk legyen hosszabb idõn át a labda, sok passzal tartottuk is a játékszert. Sajnos azonban egy megpattanó lövésbõl egy szerencsétlen gólt kaptunk, elkerülhetõ találat volt ez, nem támadtuk meg a labdást. Az utolsó perc elõtt is idõt kértem, s azt mondtam a fiúknak, hogy támadjuk le õket, nem tudják kihozni a labdát. Sikerült is megingatni a hazaiakat, Sivák elé került a labda, aki ballal fölé lõtt, szinte kihagyhatatlan helyzetben. A kapuskidobás után nem sikerült tisztáznunk, s megkaptuk a harmadikat. Az utolsó negyven másodpercet el kell felejteni, hogy így alakult.

Hogyan értékeljük ezt az eredményt?

Nem mondhatnám, hogy kifejezetten örülök neki. Kettõ nullával ugyan tovább tudunk jutni, ám azt nem hiszem, hogy az ukránok nem találnak be. Így minimum a 4-1 kellene, arra készülünk tehát, hogy négy találatot kell szerezni a továbbjutáshoz. Erre képesnek érzem a csapatot, meg tudjuk csinálni. Ha a lengyelek elleni játékot produkáljuk és az elsõ másodperctõl kezdve dinamikusak, megfelelõen koncentráltak és agresszívak leszünk. Letámadást játszunk majd Gyöngyösön, de nem a kettõ nulla a célunk, hanem az, hogy minimum négy gólt rúgjunk.

A rájátszás többi eredményérõl mi a véleménye?

A spanyolok, az oroszok, a portugálok és az olaszok a papírformának megfelelõen hozták az elsõ mérkõzésüket, meghozzá mindegyik magabiztosan. Õk már továbbjutónak tekinthetõk, ellentétben a cseh-román és a magyar-ukrán párokkal.

 

Címkék

Hírdetés

Videók

DEAC-MVFC Berettyóújfalu /NB I. Felsőház 9. forduló/
2024.04.29 | 13:30
Újpest FC-220Volt - PTE-PEAC (2024.04.27, stream)
2024.04.27 | 11:00

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink