Kozma: „Ez erős csoport!”
2008.07.06 | 00:00
Kozma: „Ez erős csoport!”

A teremlabdarúgó UEFA-kupa sorsolásának napján nem tudtuk elérni Kozma Mihályt, a Székelyudvarhely Sport Klub trénerét. A szakember a magyar válogatottal Portugáliában vendégszerepel egy nemzetközi tornán. Az SK edzõje tegnap az Udvarhelyi Híradó kérdéseire felelve elmondta, együttese nagyon nehéz csoportba került, a reális cél pedig a második hely megszerzése lehet a kvartettben.

„Azt már tudtam a húzás elõtt, hogy itt nem lehet könnyû, vagy közepes csoportot kapni. Mi a második kalapban voltunk, te­hát az elsõbõl amúgy is egy nagyágyút kaphattunk volna. Ez a belga Charleroi lett. Õk mindig ott vannak a legjobbak közt, egy­szer meg is nyerték a kupát. A fehérorosz Viten Orsha egyelõre még kakukktojás számunkra, de abból kiindulva, hogy a sokszoros bajnok Dorozsnyik Minszket gyõzték le, valószínûleg jó csapatról van szó. A selej­te­zõbõl az örmény Politechnik Jereván vár­ható, róluk sem tudunk sok információt, vá­logatott szinten ismerem a stílusukat" - fejtette ki Kozma.

A tréner hozzátette, a belgák játékát elég jól ismeri, hiszen a klub két évvel ezelõtt meg­kereste õt, felajánlották az edzõi posztot, így akkor elemezte már a játékukat. Úgy véli, hazai közönség elõtt, egy megfelelõ tak­tikai húzással meglephetik a toronyma­ga­san esélyes gárdát. A fehéroroszok egy kelle­metlen, agresszív, sok futással fûsze­rezett játékot alkalmaznak. Kérdéses, hogy való­jában milyen gárdáról is van szó, mert le­het, hogy a Dorozsnyik játékosai alkotják ezt a csapatot. „A második helyen kell végezzünk leg­alább, nemcsak azért, hogy bejussunk az Eli­te körbe, hanem mert ennek anyagi von­za­ta is van. Arról nem is beszélek, hogy hazai környezet elõtt ez szinte kötelezõ is" - hangsúlyozta Kozma.

Az SK csapatkapitánya az Udvarhelyi Híradóból tudta meg, hogy kik lesznek az ellen­felek a nemzetközi porondon. „Nem lesz könnyû a továbbjutás, de csak úgy lép­hetünk pályára, hogy legalább a második helyet kell megkaparintanunk. A belgák nagyon erõsek, a fehéroroszokkal már játszottunk, ha nem is ezzel a csapattal. Mindkétszer egy góllal kaptunk ki, így most visszavághatunk nekik. Aki a selejtezõkörbõl érkezik, azt sem kell lebe­csülni. Jó példa erre Déva és a román válogatott is, mert õk az elõselejtezõbõl jutottak a döntõ tornáig. A szurkolókkal közösen elérhetjük a célt" - nyilat­kozta Dénes Barna. A játékos egye­lõre nem tudja, hogy folytatja-e a kö­vet­kezõ évben is a klub színeiben, ugyanis az utolsó orvosi vizsgálat mondja ki, hogy milyen mértékû terhelést bír majd a térde. A Charleroi gárdájával 2005-ben találkozott az akkori baj­nok Bukaresti Bo­du. Akkor a belgák 9-4-re nyertek a fõ­város­ban rende­zett cso­portmecs­csek so­rán, majd a döntõben is diadalmaskodtak az orosz Dinamo Moszk­va ellen. Ak­kor a román együt­tes­ben szerepelt Robert Lupu. „So­kat változott azóta a játék. Mi is más futsalt játszunk, de már akkor az ötgólos vereséget sikernek köny­velhettük el ellenük. Udvarhely van olyan jó csapat, hogy ebbõl a cso­portból to­vább­jusson, ha jó napot fog ki, ak­kor meg­szo­rít­hatja a bel­gá­kat is. De min­denképp meg­­le­petés len­ne, ha nyer­né­nek ellenük". - nyilatkozta la­punknak Lupu.

Józsa Csongor

Forrás: Udvarhelyi Híradó

Címkék

Hírdetés

Videók

Női MK Elődöntóők
2024.05.10 | 17:05
DEAC-DVTK-Vénusz /NB I. 3. helyért 1. mérkőzés/
2024.05.05 | 09:30

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink