Közel a bajnoki döntőhöz a Kecskemét
2024.04.09 | 06:15
Közel a bajnoki döntőhöz a Kecskemét

Heroikus küzdelemben múlta felül ismét az esélyesebbnek tartott Berettyóújfalut az SG Kecskemét, és már öt pont az előnyük a bajnoki döntőért folytatott küzdelemben három körrel a rájátszás vége előtt.

A kezdeti puhatolózás után Tomic került helyzetbe, ám nem tudta jól eltalálni, így szögletre mentett a vendégek kapusa. A 3. percben viszont már rezzent a háló, miután Suscsák szépen fordult le, és pontosan lőtt a jobb sarokba, 1-0. Riadót fújt a Berettyóújfalu, és eljutottak helyzetekig, míg a túloldalon Fekete életerős löketét védte lábbal Mezei. Kiegyenlített csata, magas iram jellemezte a további periódust, ám nagyon  ehetőség nem adódott egyik térfélen sem. A 13. minutumban szerzett labdából indított rohamot az SG Kecskemét, és okos passzok után Biró lőtt higgadtan a kapuba, 2-0. Rögtön időt kértek a vendégek, ám támadásaik meddőnek bizonyultak, míg a kék oroszlánok kontráiban rendre sok veszély volt. Szabó kétszer is nagyon közel volt, hogy háromra növelje a differenciát, a kapufa azonban kisegítette Mezeit. Nagy erőket mozgósított az MVFC, hogy szépítsen, és végül a 20. percben a rutinos Rábl volt jókor, jó helyen, 2-1. Meleg pillanatokat élt át a hazai csapat eztán is, de sikerült megőrizni egygólos előnyüket a félidőre. 

Fordulás után Suscsák pörgetése a kapufán csattant, ám a játékszer onnan kifelé vágódott. Rigót is próbára tették a másik oldalon, ám Schusterman nem tudott túljárni a kecskeméti rutinos hálóőr eszén. A tempóra továbbra sem lehetett panasz. A kilátogató szurkolók a futsal sava-borsát ízlelgethették, hiszen mindkét térfélen pengés megoldásokkal rukkoltak elő a csapatok, az újabb gól viszont még váratott magára nyolc perc elteltével. Fokozta a nyomást az MVFC, ám vagy a védelem, vagy Rigó állta útjukat. A 31. percben azonban jött egy hazai kontra, amely végén Biró növelte ismét kettőre a differenciát, 3-1. Pál Patrik is visszatért a parkettre hosszú kihagyás után. A kék oroszlánok csapatkapitányát a közönség hangosan méltatta. Létszámfölényes taktikára váltott a Berettyóújfalu, gólt viszont nem ebből értek el, hanem egy hazai védelmi megingásból, 3-2. Öt perccel a vége előtt a vendégek neve mellett már öt fault állt, óvatosan kellett tehát játszaniuk, hogy elkerüljék a tízméteres büntetőt. Továbbra is kapusukat mezőnyjátékosra cserélve mentek előre a hajdúságiak, 2:37 volt még vissza, mikor időt kért a hírös városi szakmai stáb. Jól zárt a védelem, az utolsó rohamok előtt azonban még a vendégek is kikérték idejüket. Suscsák taktikai faultja után még 23 másodperc maradt, és bár volt még kísérlete Rábléknak, de ezek elkerülték a kaput. A Kecskemét 3-2-re nyert, és nagy lépést tett a bajnoki döntő felé.

Marko Gavrilovic: - Borzasztóan büszke vagyok a tanítványaimra. Elégedett vagyok azzal az akarattal és játékkal, amit egész meccsen mutattunk. A Berettyóújfalu a legjobb csapatok között van Magyarországon nagyon régóta, ezáltal sokkal több rutinjuk van abban, hogyan kell az ehhez hasonló rangadókat megvívni. Nekünk ez az első évünk ebben a felállásban, jelentősen megfiatalított kerettel. Azt mondtam a meccs előtt a fiúknak, hogy ne érezzenek nyomást magukon. Hogy miért? Mert nem úgy kezdtük a szezont ahogy tervezzük, és aztán minden egyes meccs egy amolyan kisdöntő volt számunkra.  Napról napra tudtunk fejlődni, és ennek a gyümölcse mostanra érett be. Nagyon fókuszáltak voltunk végig fejben, noha voltak még hibák, amiket persze ki kell elemeznünk, de egy ilyen erős ellenféllel szemben a győzelemért csak gratuláció és elismerés járhat. Nem szabad ezután sem másképp állnunk a munkához, mennünk kell tovább ezen az úton. Köszönjük szurkolóinknak, hogy mellettünk voltak most is. Sokat számított a támogatásuk!

SG Kecskemét Futsal – MVFC Berettyóújfalu 3-2 (2-1)
Férfi futsal felsőházi rájátszás, 7. forduló
2024.04.08., hétfő 18:30 @ Messzi István Sportcsarnok

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Haladás VSE-SG Kecskemét Bajnoki döntő, 1. mérkőzés
2024.05.17 | 16:26
Női MK Elődöntóők
2024.05.10 | 17:05

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.06.13 | 13:45
2024.05.30 | 20:33
2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
Támogatóink

Partnereink