Következnek az elődöntők
2008.05.04 | 00:00
Következnek az elődöntők

MVFC Berettyóújfalu - Euro Mobil-Trans Ikrény  

A bajnokság alapszakaszát veretlenül megnyerõ berettyóújfalui gárda a tavalyi bronzéremnél idén fényesebbre vágyik, ám a hírek szerint az Euro Mobil sem szeretné alább adni a döntõnél. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy az ikrényiek egy nappal korábban már elindulnak a meccs helyszínére. Bizonyosan hatalmas küzdelem lesz.  

Az eredetileg gyõri, ám a mérkõzéseit Ikrényben játszó alakulat újoncként érte el a negyedik helyet, ami nagy bravúrnak mondható. Már a másodosztályban tudatos munkát kezdett el Szilágyi András, s utánpótlás csapatuk bajnok is lett elsõ idényében. Erre az évre felgyorsultak az események a Kisalföldön, s ahogyan honlapunknak adott nyilatkozatában a tulajdonos is elmondta, elõbb látták egy nagyobb siker esélyét, így válogatott játékosokat igazoltak januárban.  

A Mezei-Vill más utat követ, habár hasonlóan indult mindkét csapat pályafutása. A bihari egyesület Mezei József vezetésével a tudatos építkezés híve volt eddig, s minden bizonnyal marad ezután is. Az NBII-bõl indulva lépésrõl lépésre haladva, szintén egy utánpótlás bajnoki címmel a zsebükben kezdték sikerszériájukat. A tavalyi bronzérem, s az idei alapszakasz rekord ezen építkezés eredménye. Nem szeretnének azonban itt megtorpanni Szitkó Róberték.  

A két csapat eddig mindössze kétszer csapott össze bajnoki mérkõzésen, s mindkét meccset 4-2-re a Mezei-Vill nyerte. A rájátszás azonban különbözik egy "hagyományos" találkozótól, sokkal kiélezettebb, nyitottabb a játék, hiszen nincs idõ a javításra.  

Alapot adhatnak persze a bajnoki gyõzelmek a pályaelõnyt élvezõ Berettyóújfalunak, s mellettük szól több dolog is. Egyrészt az, hogy a csapategységük zseniális, idén több olyan meccset is hoztak Nagy Istvánék, amelyet már elveszettnek hittek sokan. Másrészrõl mellettük áll lelkes szurkolótáboruk, amely nagy pluszt jelenthet számukra.  

Az ikrényieknél kettõsséget lehet felfedezni. A másodosztályú csapat magja megmaradt, az addig nem futsalozó játékosok is megtanulták úgymond ezt a játékot, ám nem nagy a tapasztalatuk. Azonban ne felejtsük el, hogy Baranyai Pál, Szente Tamás, Berkes László, Tóth Gyula, Takó Csaba vagy Camin Róbert személyében hatalmas rutinnal felvértezett futsalosok vannak.  

Nehéz tehát megjósolni ki jut tovább, lehet a hazai pálya elõnye dönt...?  


Goldball RFC Csömör - Legrand MetalCom Szentes  

A csömöriek az elsõ osztály tradicionális csapatai közé tartoznak. Tavaly nélkülük rendezték a rájátszást, ám idén bizonyították, hogy az élgárdák közé tartoznak. A nyári erõsítések elõrevetítették, hogy nagy szezon lehet ez Somogyi Krisztiánék számára, s eddig minden az eltervezettek szerint halad Pest-megyében.  

A szentesiek is joggal reménykedhettek abban, hogy idén talán megismételhetik a két évvel ezelõtt elért, klubcsúcsnak számító négy közé jutást. Koncz Zsolték õszi szárnyalását kicsit megtörték a téli események, hiszen a játékos-edzõ csak trénerként maradhatott a csapatnál, s többen eligazoltak. Ezek után azonban bizonyított a gárda, s ha nem is teljesen zökkenõmentesen, de harmadikként bejutottak a legjobb négy mezõnyébe.  

Az alapszakaszban kétszer is a csömöriek diadalmaskodtak. Pont az említett téli eseméynek után látogattak Szentesre Kovacsicsék, s 8-3-as gyõzelmet arattak. Legutóbb az utolsó fordulóban ütköztek a felek, s ezen a mérkõzésen szerezte meg a pályaelõnyt a Goldball 9-6-os sikerével.  

Ez a párosítás is hasonlít abban a másikhoz, hogy az egyik oldalon inkább az egyéni játék dominál, míg az ellenfélnél a csapatjátékot helyezik elõtérbe. Az, hogy a szentesieknek nem sikerült kiharcolniuk a jogot arra, hogy saját pályájuk elõnyeit élvezzék, nehezíti a dolgukat, ám Koncz Zsolt élszántságát és gyõzni akarását ismerve nem adják olcsón a bõrüket, ha egyáltalán adják.  

Kiélezett párharc, sok gól várható hétfõn Csömörön, érdemes tehát ezt a meccset választani a futsal szerelmeseinek. Aki tud, és lehetõsége van rá, természetesen látogasson el Berettyóújfaluba, mert nem mindennapi csata lesz az sem!


Címkék

Hírdetés

Videók

Újpest FC-220Volt - PTE-PEAC (2024.04.27, stream)
2024.04.27 | 11:00
Aramis SE - Nyírbátori SC (2024.04.26, stream)
2024.04.26 | 12:24

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink