Kovács Aliz vezérletével Vénusz győzelem Tolnán (VIDEO)
2017.09.18 | 09:25
Kovács Aliz vezérletével Vénusz győzelem Tolnán (VIDEO)
A tolnai szurkolók nagyon szeretik a csapatukat, s ezúttal is szép számú publikum előtt fogadták Varga Adélék a DVTK-Vénuszt. A hazai oldalon a három ukrán légiós mellett Horváth Hanna is első ízben lépett pályára újdonsült állomáshelyén, azonban Üveges Katalin és Kaiser Karina egyéb irányú elfoglaltságai miatt nem állhatott Kolok mester rendelkezésére. A diósgyőriek új trénere az alaposan összeszokott kezdősora mellett, több fiatalt is keretbe nevezett, s ismerve az ottani utánpótlásképzést, biztosan sok jót fogunk majd hallani a tehetséges Skaliczki Kittiről illetve Putnoky Zitáról.
rtAz első játékrészben jobbára a Tolna irányított, a vendégek gyors kontrákkal próbálkoztak, de túlzás lenne azt állítani, hogy a kapusok reflexeit másodpercenként tesztelték volna a pályára lévők. Leginkább a védekezésre helyezte mindkét edző a hangsúlyt. Tartottak egymástól a csapatok ez teljesen egyértelmű és a lélektanilag nagyon fontos első találat az első 20 percben nem is született meg. Ehhez még Varga Adél járt legközelebb de a kapufa ki segítette a miskolci hálóőrt.
Fordulást követően Ősz Csenge három káprázatos bravúrt bemutatva jelezte, hogy kitűnő formában van. Egyre bátrabbak lettek Kovács Alizék s éppen a DVTK elnyűhetetlen futsalosa volt az aki kihagyhatatlan helyzetbe hozta Miliczki Noémit, aki biztos lábbal értékesítette a ziccert. A bekapott találat érezhetően megfogta az eléggé ötlettelenül, kreativitást nélkülöző tolnaiakat, s Kovács Aliz előreívelése meglepte Ősz Csengét, és máris 0-2 állt az eredményjelző táblán.. Kétgólos hátrányt követően, az ukrán mester a letámadás mellett döntött - hamarabb is megtehette volna mi tagadás - s a hátralévő 9 percben úgy játszottak tanítványai, ahogy azt már a kezdő sípszótól kezdve elvárható lett volna. Almási Ildikó nagyszerű napot fogott ki, s a kapufa is többször kisegítette őt, igazolva, hogy a jó kapusnak szerencséje is van. Marchenko közeli perdítését azonban ő sem védhette, s így a hátralévő 5 perc rendkívüli izgalmakat tartogatott. A Vénusz kulcsjátékosai elfáradtak, azonban az egyenlítés így sem jött össze a házigazdáknak, s ezért igazából csak önmaguknak tehetnek szemrehányást. S bár a játék képe alapján a döntetlen igazságosabbnak lett volna tekinthető, a lelkesen és önfeláldozóan játszó borsodiak nem éremtelenül szerezték meg az igen értékes 3 pontot.
Brandmission-Artifex - DVTK-Vénusz 1-2 (0-0) Tolna, Városi Sportcsarnok, 200 néző Vezette: Hartung Vilmos, Szabó Péter, Bíró Roland
Tolna: Ősz Csenge - Szalkai Kitti, Iryna Marchenko, Folk Zsuzsanna, Varga Adél Csere: Viktoríía Solomakha, Horváth Hanna, Mária Vaskoverts Edző: Volodymyr Kolok
DVTK: Almási Ildikó - Váradi Cintia, Miliczki Noémi, Kovács Alíz, Bernáth Csilla Csere: Putnoky Zita, Mikó Vivien, Kovács Anikó, Paranai Enikő, Szőke Zsuzsanna, Skaliczki Kitti Ivett Edző: Uray Attila
Gólszerző: Iryna Marchenko illetve Miliczki Noémi, Kovács Aliz
14528264_10211058956776461_361683112_nVolodymyr Kolok:  - Sajnálom, hogy kikaptunk ma. Tudtam, hogy mivel ez z első mérkőzésünk, nehéz dolgunk lesz és lesznek hibák, de bíztam a jó eredményben. A félelmeim valóra váltak. Még nem a legjobb a játékosok közötti összjáték. Ezen kívül néhányan közülük ma nem voltak jó formában. Mindez befolyásolta a mérkőzés kimenetelét. Örültem, hogy a hozzáállás jó volt, próbálták a lányok a  hibákat kijavítani, szó szerint az ellenfelet a kapuhoz szorították, de sajnos a helyzetek kimaradtak. A meccs utolsó 10 percében több lehetőségünk volt gólt szerezni, de pontatlanok voltunk. Miskolc kemény ellenfél volt a mai napon.  Nagyon örülök a Varga Adel, Vaskovets Maria, a Marchenko Irina hármas góljának. Kapusunk, Ősz Csenge jól játszott. Mások is hősiesen küzdöttek, de sajnos az nem volt elég a győzelemhez. De tudjuk, milyen hibákat kell kijavítanunk. Gratulálok Miskolcnak a győzelemhez. A játékuk sokkal szervezettebb volt, mint az utolsó találkozónkon, ezért megérdemelték a győzelmet. Megint szeretnék köszönetet mondani a szurkolóknak. Sokat segítenek nekünk.
Uray Attila (DVTK):  - Megérdemelt győzelmet arattunk. Nagyon jó erőkből álló ellenfelet győztünk le. Kevés csapat fog 3 ponttal távozni Tolnáról!
 - Simonyi András -
Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Aramis SE - Nyírbátori SC (2024.04.26, stream)
2024.04.26 | 12:24
Franciaország - Brazília, gólösszefoglaló
2024.04.25 | 13:11

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink