Könnyed Újpest győzelem a Pécs ellen
2023.09.26 | 16:35
Könnyed Újpest győzelem a Pécs ellen

Az újonc Pécsi EAC csapata látogatott a Szilágyi úti UTE Sportcsarnokba. Moga Lóránt újra számíthatott Lipl Noel játékára is, így hiányzó nélkül, a legerősebb csapattal vághatott neki a meccsnek az Újpest FC a fekete-fehér alakulat ellen. A vendégek vezetőedzője eltiltását töltötte, így ő nem ülhetett le a kispadra.

A meccs előtt egy perces gyászszünetre került sor a magyar futsal egyik kiemelkedő alakja, a 65 éves korában elhunyt Kis János emlékére.

Kissé lassan és dadogósan kezdődött a meccs, jobbára mezőnyjátékkal. Az első valamire való helyzetre több mint 6 percet kellett várni, Horváth Benedek fordult le a védőjéről, ám lövését védte Wilkesz. A visszafogott hazai játék hatására egyre bátrabb lett a vendégcsapat igaz a kaput csak elvétve veszélyesztették, a helyzetek inkább a hazai oldalon adódtak. A 15. percben aztán Horváth Benedek ezúttal a jobb lábára fordult le, és spiccel laposan kilőtte a bal alsó sarkot (1-0). Csapatkapitányunk a gól után az égiek felé mutatott, mentorára, Kis Jánosra emlékezve... Nem sokkal később elkezdtek záporozni a lövések Wilkesz kapujára, több pontrúgás után is veszélyeztetett a Moga-alakulat. A legnagyobb helyzet azonban a Pécs előtt adódott néhány perccel a vége előtt, ám a kapu torkában Gémesi nagy bravúrral hárítani tudott.

A második játékrészt jóval lendületesebben kezdte az Újpest, ám a veszélyes támadásokat jól hatástalanította a Pécs remekül védő kapusa. Majd a vendégeknek is egyre több lehetősége akadt, de a válogatottban is bemutatkozó Gémesi Gergő mindent hárított, egy ízben pedig a kapufa is kisegítette. Szikrázó, kemény összecsapásokat is láttunk, mindezt azonban a sportszerűség keretein belül. A kevésbé pörgős első félidőből egész jó iramú találkozó kerekedett erre a játékrészre. A 28. percben Horváth Benedek labdaszezése után egy szép három a kettő elleni támadásvezetést vittünk végig, Lipl pedig magasan a hálóba bombázott (2-0). A gól nyugtatóan hatott a hazaiakra, és egyre magabiztosabb játékot nyújtva a meccs végére szinte már minden bejött a csapatnak. A 34. percben Horváth Barna remekül tolta be két vendég védő között a labdát, ám lövése kijött a kapufáról, Östör azonban gyorsan eszmélt és a hálóba továbbította a kipattanót (3-0). Egy perc múlva ismét Östör érkezett a kapu előterében Klacsák sarkazós passzára, és nem is hibázott (4-0). A 38. percben Lipl a bal szélről gyönyörűen lőtte meg a hosszút, ahol Hadzsi várta a játékszert és a hálóba továbbított (5-0). Az utolsó percre is maradt izgalom, Bartal szabálytalankodott utolsó emberként Lipl ellen, így megkapta a második sárgáját és kiállni kényszerűlt. Ez volt azonban a 6. szabálytalanság, így kisbüntetőt rúghatott a hazai csapat. A labda mögé a fiatal Szieber Martin állt, aki rendkívül magabiztosan kapufás góllal értékesítette a tízméterest, beállítva így a 6-0-ás végeredményt.

A második gólig kiélezett csatát hozott a meccs, bár a helyzetei eddig is megvoltak a hazai csapatnak, ám Wilkesz remekül védett. A második félidő nyíltabb játékot hozott, Gémesi is bemutatta miért számolnak már vele most, 18 évesen a válogatottnál. Lipl gólja után egyre magabiztosabb lett az Újpest és végül a meccs végére kiütéses győzelmet aratott az harmadik gól után hitehagyottá váló pécsiek ellen.

Moga Lóránt: - Nagyon fontos 3 pontot sikerült itthon tartani egy szervezett jó játékkal! Örülök, hogy nem volt gyenge teljesítmény a csapaton belül, mindenki hozzá tette a magáét a mai sikerhez, igazi CSAPAT voltunk a mai estén! Ezt a győzelmet Kiss János emlékére szeretnénk ajánlani !!!

Újpest FC-220Volt - PTE-PEAC 6-0 (1-0)
UTE Sportcsarnok, 150 néző.
Játékvezetők: Vass, Horváth, Papp

Újpest: Gémesi - Klacsák, Horváth Be., Horváth Ba., Östör; 
Cserék.: Kinics (k), Hajzsel (k), Neumann, Katona, Szieber, Hadzsi, Simic, Cotirlan, Lipl
Vezetőedző: Moga Flavius Lóránt

Pécs: Wilkesz - Tóth A., Koronics, Bartal, Vénosz;
Cserék: Molnár M. (k), Molnár Cs., Pápai, Karamarkovic, Forró, Koller, Hajnal

Gólszerzők: Horváth Be. (15.), Lipl (28.), Östör (34., 35.), Hadzsi (38.), Szieber (40.)

Sárga lap: Katona (13.), Horváth Ba.(34.), ill., Karamarkovic (17.), Koller (18.)

Piros lap:
Bartal (40.)

Forrás: ujpestfutsal.hu

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Haladás VSE-SG Kecskemét Bajnoki döntő, 1. mérkőzés
2024.05.17 | 16:26
Női MK Elődöntóők
2024.05.10 | 17:05

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.06.13 | 13:45
2024.05.30 | 20:33
2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
Támogatóink

Partnereink