Klubvezetők találkozója Kecskeméten
2023.02.02 | 10:15
Klubvezetők találkozója Kecskeméten

A scoregoal.hu az alábbi kommünikében tájékoztat az eseményről:

“Pályán ellenfelek, pályán kívül egyenrangú partnerek!” – volt a szerdai munkaebéd jelmondata, amelyen dr. Vercz Tamás a SG Kecskemét ügyvezető elnökének meghívására nyolc NB I-es klub képviselői (Aramis SE, ELTE-BEAC, Haladás VSE, MVFC Berettyóújfalu, Rubeola FC, Újpest FC – 220Volt, Veszprém Futsal, SG Kecskemét Futsal) vettek részt a kecskeméti Vincent Restaurant and Pastry étteremben.

A találkozó elsődleges célja az volt, hogy a klubvezetők, csapatvezetők meghatározott témák mellett, azonban mégis egy kötetlen beszélgetés alkalmával átbeszéljék a közelmúlt hazai futsallal kapcsolatos történéseit, és a sportág jövőbeli kihívásait.

A megannyi felvetett témakör mellett minden megjelent egyetértett abban, hogy a magyarországi futsal fejlődéséért egyre szorosabb együttműködés, közös gondolkodás és nagyobb szerepvállalás szükséges a klubok részéről is. Ennek fényében a maihoz hasonló találkozókra időről időre sort fognak keríteni.


A találkozó érdekessége volt, hogy nem kaptak meghívást az MLSZ futsal szakágának vezetői, munkatársai.
Erről, illetve az érintett témákról kérdeztük a házigazdát, dr. Vercz Tamást: - A klubvezetők meghívását egy cél vezérelte, üljünk össze, és kötetlen formában beszélgessünk szeretett sportágunkról, annak kihívásairól, hova, merre tudunk fejlődni még mi, NB I-es klubok, és azok vezetői. Fontos leszögezni, hogy javító, segítő szándék vezérelt minden megjelent klubvezetőt ezen a találkozón. Többek között, hitet tettek amellett, hogy a Nemzeti Válogatottat mindenben segíteni és támogatni kell, hiszen a BL induló klubcsapat mellett, a Nemzeti Válogatott jelenik meg nemzetközi szinten, annak sikeressége zálog a magyar futsal fejlődésében. De szó esett még a fiatal szabályról, az utánpótlás bajnokságokról, az idegenlégiós szabályról... és még megannyi témakör felvetődött a beszélgetés során, amik érintik, vagy érinthetik a jövőben a klubcsapatokat. Úgy gondolom, és remélem, kollégáim mindannyian így vélekednek, hogy hasznos volt ez a kötetlen beszélgetés, talán kicsit közelebb hozta egymáshoz a klubokat, megismertük egymás feladatait, gondjait. Így végre nemcsak a pályán találkozunk időről-időre, hanem azon kívül is.

Hírdetés

Videók

Rubeola FC - Nyírbátori SC (2023.03.27, stream)
2023.03.27 | 10:36

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2023.03.19 | 12:02
2023.03.18 | 12:15
2023.03.17 | 08:00
2023.03.14 | 08:56
2023.03.13 | 14:03
Női válogatott
Támogatóink

Partnereink