Klubvezetők találkozója Kecskeméten
2023.02.02 | 10:15
Klubvezetők találkozója Kecskeméten

A scoregoal.hu az alábbi kommünikében tájékoztat az eseményről:

“Pályán ellenfelek, pályán kívül egyenrangú partnerek!” – volt a szerdai munkaebéd jelmondata, amelyen dr. Vercz Tamás a SG Kecskemét ügyvezető elnökének meghívására nyolc NB I-es klub képviselői (Aramis SE, ELTE-BEAC, Haladás VSE, MVFC Berettyóújfalu, Rubeola FC, Újpest FC – 220Volt, Veszprém Futsal, SG Kecskemét Futsal) vettek részt a kecskeméti Vincent Restaurant and Pastry étteremben.

A találkozó elsődleges célja az volt, hogy a klubvezetők, csapatvezetők meghatározott témák mellett, azonban mégis egy kötetlen beszélgetés alkalmával átbeszéljék a közelmúlt hazai futsallal kapcsolatos történéseit, és a sportág jövőbeli kihívásait.

A megannyi felvetett témakör mellett minden megjelent egyetértett abban, hogy a magyarországi futsal fejlődéséért egyre szorosabb együttműködés, közös gondolkodás és nagyobb szerepvállalás szükséges a klubok részéről is. Ennek fényében a maihoz hasonló találkozókra időről időre sort fognak keríteni.


A találkozó érdekessége volt, hogy nem kaptak meghívást az MLSZ futsal szakágának vezetői, munkatársai.
Erről, illetve az érintett témákról kérdeztük a házigazdát, dr. Vercz Tamást: - A klubvezetők meghívását egy cél vezérelte, üljünk össze, és kötetlen formában beszélgessünk szeretett sportágunkról, annak kihívásairól, hova, merre tudunk fejlődni még mi, NB I-es klubok, és azok vezetői. Fontos leszögezni, hogy javító, segítő szándék vezérelt minden megjelent klubvezetőt ezen a találkozón. Többek között, hitet tettek amellett, hogy a Nemzeti Válogatottat mindenben segíteni és támogatni kell, hiszen a BL induló klubcsapat mellett, a Nemzeti Válogatott jelenik meg nemzetközi szinten, annak sikeressége zálog a magyar futsal fejlődésében. De szó esett még a fiatal szabályról, az utánpótlás bajnokságokról, az idegenlégiós szabályról... és még megannyi témakör felvetődött a beszélgetés során, amik érintik, vagy érinthetik a jövőben a klubcsapatokat. Úgy gondolom, és remélem, kollégáim mindannyian így vélekednek, hogy hasznos volt ez a kötetlen beszélgetés, talán kicsit közelebb hozta egymáshoz a klubokat, megismertük egymás feladatait, gondjait. Így végre nemcsak a pályán találkozunk időről-időre, hanem azon kívül is.

Hírdetés

Videók

Haladás VSE-SG Kecskemét Bajnoki döntő, 1. mérkőzés
2024.05.17 | 16:26
Női MK Elődöntóők
2024.05.10 | 17:05

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.06.13 | 13:45
2024.05.30 | 20:33
2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
Támogatóink

Partnereink