Kiütötték a székelyek a Galacot a kupából
2021.03.07 | 10:43
Kiütötték a székelyek a Galacot a kupából
Kétgólos előnyre tett szert a pihenőig a Futsal Klub Székelyudvarhely a teremlabdarúgó Román Kupa negyeddöntőjében. A sokkal esélyesebb Galaci United kiegyenlített, fordítani képtelen volt a nagyot küzdő székelyföldiekkel szemben.
 
 Vasárnap délelőtt nem a megszokott helyszínen, az udvarhelyi városi sportcsarnokban, hanem a Rákóczi Centerben rendezték a futsal Román Kupa negyeddöntőjét. Mind az FK Székelyudvarhely, mind pedig a Galaci United könnyedén nyert egy nappal korábban a másodosztályos ellenlábasokkal szemben. Játszi könnyedséggel jutott tovább az FK Székelyudvarhely Egymás után termelte a gólokat az udvarhelyi együttes a teremlabdarúgó Román Kupa nyolcaddöntőjében. A második játékrészben egy tucatot lőttek a Marosvásárhelyi VSK-nak.
A Jakab Zoltán által irányított gárda a Grigoraș – Szécsi, Kedei, Bálint, Balázsi összeállítással kezdett, a találkozó során még Tankó, Kerestély és Gálfi kapott játéklehetőséget. Az országot a BL-ben képviselő Duna partiak irányítottak, gólt az FK szerzett a 4. percben, Bálint lőtte rá kilencről, a labda a lábak között a hálóban pihent meg (1–0). Grigoraș bravúrjai kellettek, hogy ne egyenlítsen gyorsan az United. A 11. percben Balázsi egyéni akciója révén duplázta meg előnyét az udvarhelyi együttes, a fiatal játékos szépen kicselezte védőjét az oldalvonal közelében, egészen pontosan lőtte a hosszú alsóba (2–0).
 
Akárcsak a bajnokság rájátszásában, ezúttal is kettővel vezetettek a székelyföldiek a Galac ellen. Akkor az ellenfél már a pihenőig megfordította az állást. Ez most nem sikerült – annyira nem, hogy még csak találatot sem jegyzett. Kellettek a nagy védések, illetve a szerencse is, hiszen egy lövésnél mindkét kapufát érintette a játékszer, majd kifele pattant. A második félidőben még egy lapáttal rátett a vendégcsapat, a 22. percben jött is a szépítés, egy ellentámadást ezúttal értékesítettek. Túloldalt Tankó ismét visszaállíthatta volna a kétgólos különbséget, százszázalékos szituációban a kapusba rúgta. A 29. minutumban kiegyenlített az United, felszabadítás helyett egy támadónak passzolt az udvarhelyi védelem, közelről nem kegyelmeztek (2–2). Az FK nem esett össze, továbbra is jól védekezett, amikor pedig tudott megindította támadásait. A 33. percben a kisbüntető pontjának közeléből jutottak szabadrúgáshoz, Szécsi bevágta a jobb alsóba, ismét vezetett az FK (3–2). 
A galaciak képtelenek voltak az újításra, bár folyamatos nyomás alatt tartották a kaput, nem jött az újabb egyenlítés. Sőt, egy Bálint-Balázsi összjáték után utóbbi közelről bepöccintette a 36. percben 4–2-ra módosítva az állást. A végjátékban mezőnyjátékosra cserélték kapusukat a Duna partiak, de kétszer is a hazaiak voltak közel, hogy az üres kapuba íveljék a labdát. Nem kis meglepetésre, nagyot küzdve, remek kapusteljesítménynek köszönhetően kiütötte a címvédő a sokkal esélyesebb ellenlábasát, bejutott a Román Kupa négyesdöntőjébe.
 
A lefújást követően Jakab Zoltán, az FK edzője boldogan nyilatkozott: „Ez bravúr a javából, tudtuk, hogy előbb-utóbb le kell győznünk egy erős csapatot, most ez összejött. Bejött az, hogy abban a csarnokban rendeztük a mérkőzéseket, ahol a mindennapi edzéseinket tartjuk. A nagy küzdeni akarás, a szerencse is kellett. A fiúk kitették a szívüket a pályára, így lett meg a diadal”.
 
A Final Four-t március utolsó hétvégéjén rendezik, a mezőny további tagjai a Dévai Autobergamo, a Csíkszeredai Imperial Wet és a Luceafărul Buzău.
 
Teremlabdarúgó Román Kupa, negyeddöntő:

Futsal Klub Székelyudvarhely–Galaci United 4–2 (2–0).

Gólszerzők: Bálint Andor (4.), Balázsi Attila (11., 36.), Szécsi Barna (33.), illetve Octavian Cireș (21.), Sebastian Burdujel (28.). 

A döntő sorsolásánál nem volt kiemelés, így bármilyen párosítások összejöhettek. Az egyik elődöntőben megismétlődik a tavalyi döntő, a győztes udvarhelyiek Dévával mérkőznek meg, míg a másik ágon a trófea megszerzésére nagy esélyes csíkiak a leggyengébbnek tartott buzăui csapattal találkoznak.
A négyes döntőt március 27-én és 28-án rendezik, a torna helyszíne Székelyudvarhely lesz, és a mérkőzések kezdési időpontját a későbbiekben közlik.

forrás:szekelyhon.ro
Fotó: Erdély Bálint Előd
Hírdetés

Videók

Aramis SE - MVFC Berettyóújfalu (2021.12.03, stream)
2021.12.03 | 14:05
Haladás VDE - SL Benfica
2021.12.01 | 11:47

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2021.11.17 | 09:58
Férfi válogatott
2021.11.16 | 11:30
2021.11.15 | 07:00
2021.11.12 | 10:45
2021.10.25 | 09:32
2021.10.23 | 16:11
Női válogatott
Támogatóink

Partnereink