Kiütötte az ETO a Halit
2014.09.09 | 00:00
Kiütötte az ETO a Halit

RÁBA ETO- SWIETELSKY HALADÁS VSE 10 (5:1)
Gyõrszentiván, 100 nézõ
Játékvezetõk
: Futó, Baghy, Gál

ETO: Tóth Gy. - Lódi T., Palomeque, Dróth Z., Juanra
Csere: Balázs Z., Harnisch Á., Noé, Solano, Bognár B., Püspök P., Gorjánácz M., Hegyesi Zs., Sáhó K.
Vezetõedzõ: Jordi Illa Solé

HALADÁS: Tyukász P. - Gyurcsányi Zs., Horváth P., Németh P., Öreglaki N.
Csere: Borsi G., Hajmási M., Kiss M. Z., Matyi B., Rácz B., Biró R., Márkus G.
Vezetõedzõ: Marcus Angulo

Gólszerzõ: Palomeque (1", 2", 7"), Noé (6, 25"), Bognár B. (9"), Juanra (22"), Harnisch Á. (27), Gorjánácz (36"), Solano (37"), illetve Németh P. (14"), Márkus G. (24")

Sárgalap: Gyurcsányi Zs. (7")

Dróth Zoltán indította útjának a labdát a rangadón. Zöld fekete mezben a gyõriek. 8. másodperc: Juanra adta be a labdát, elaludt a Hali védelem, Palomeque biztosan helyezett közelrõl a hálóba (1-0). Kontra a 2. percben Dróth középrõl a jobb szélen villámgyorsan érkezõ Palomequehez passzolt, aki az üres kapuba vágta a 2. gólját. (2-0). Alig kezdõdött el a mérkõzés, máris két góllal vezet az ETO, szinte lerohanta a Haladás együttesét. A 3. percben majdnem Lódi T. nöcelte a gyõri elõnyt, Dróth középen kiugrott, majd az bal szélen zárkózó Lódi T.-hoz továbbított, akinek lövését Tyukász P. lábbal védte. Rendkívül agresszíven, harapósan játszik az ETO, a vendégek nem találják az ellenszert a Gyõr futsalja ellen. A hatodik percben türelmes összjáték után Palomeque látta meg a beinduló Noét a félpályáról, a pontos passzt követõen Noé a kapu jobb oldalába emelt. (3-0). Fél perccel késõbb Gyurcsányi kapott sárgát, majd a gyönyörû szabadrúgáskombinációt követõen Solano asszisztjából Palomeque a 3. gólját szerezte. (4-0). A 9. percben a sérülésébõl felépülõ Harnisch Á. szögletét Bognár B. jobb külsõvel gurította a hálóba. (5-0). Az elsõ veszélyes lövése következett a Haladásnak, ami Horváth P. nevéhez fûzõdik, 10m-rõl éles szögbõl lõtte mellé Németh P. passzát. Fél perccel késõbb ismét Horváth lõhetett közelrõl, de Tóth Gy. jól zárta a szöget. Ezután a bal oldalon Öreglaki N. lövését tolta ki lábbal. Solano szép csel után mindenkit becsapva lõtt a bal kapufa mellé a 13. percben. Még ebben a percben 5. faultját kapta meg a Gyõr, a szabadrúgást Öreglaki rúgta a sorfalba. Pillanatnyi rövidzárlat az ETO védelemben és a szerencse is kellett a Hali szépítõgóljához, hirtelen Németh P.-hez került a labda, aki laposan gurított Tóth Gy. mellett a hazaik kapujába. (5-1). Egy kicsit ritmustalanná vált az ETO játéka, ezzel magára húzta a Haladást a Gyõr, ezért Jordi idõt kér csapatának. A 17. percben Kiss M. lõtt 11 m-rõl fölé, a másik oldalt Lódi T. lövése akadt el Tyukászban. A 19. percben Tóth Gy. kifutva mentett lábbal Gyurcsányi elõl egy veszélyes kontrát megállítva. Solano szép cselek után visszarántotta támadóját, hatodik gyõri fault, 10 m-eshez jut a Haladás. A labdának Öreglaki futott neki, lövését Tóth Gy. jobb lábbal kispárgázta! Az eredmény a szünetig már nem változott, megérdemelten vezet négy góllal az ETO a Haladás elleni rangadón.

A 21. percben Lódi T. vezetett gyors kontrát társaival, azonban a befejezés elõtt az utolsó pillanatban elakadt a labda a védõkben. Tovább támadt a Gyõr, a következõ percben Juanra szinte a jobb sarokból laza mozdulattal pontosan helyezett a kapu bal alsó sarkába, megszerezve az ETO hatodik találatát. (6-1). A 23. percben Palomeque gyönyörû mozdulattal tisztára játszott a magát középen, majd bõdületes erõvel telibe találta a jobb felsõ kapufa sarkát. A Haladásnak is vannak már helyzetei, elõbb Borsi, majd Öreglaki lõhetett, de Tóth rezzenéstelen arccal kiválóan véd. Váratlanul szépít a szombathelyi alakulat Márkus lövése talál rést, Tóth Gy. kapujába. (6-2) Azonnal jön a hazai válasz, Noé forgatta meg kegyetlenül a védõket, majd a jobb alsóba helyezett látványos mozdulattal (7-2). Hatalmas Tóth védés a 26. percben, a kontrából aztán mindenki örömére Harnisch Ákos is betalált, a bal sarokból szinte lehetetlen szögbõl nagy gólt lõve. (8-2)

Nem panaszkodhatnak a gyõri szurkolók, izgalmas és színvonalas futsalt láthatnak, mindkét csapat belead mindent, nem is lehet ez másként. A 32, percben Püspök révén begyûjtötte az ötödik szabálytalanságát az ETO, azonban nem vesz vissza lendületébõl, Noé 14 m-rõl hatalmas kapáslövést zúdított Tyúkászra, aki azonban bravúrral kitornázta a hálóba tartó bombát. Ezután Solano került gólhelyzetbe, egy szép lefordulást követõen, de a kimozduló Tyúkász mentett. A 36. percben Hegyesi és Gorjánácz sakk-matt háromszög két pillanat alatt, a visszapaszt Gorjánácz közelrõl vágta a Hali kapujába (9-2). Ismét az elõzõ kettõs brillírozik a pályán, Solanoval rúgatnak üres kapus gólt hasonló szituációból. (10-2)!!!. Idõt kér Marcos Angulo... 5 a 4 játék következik az ETO-nál, Palomeque a vészkapus. A 38. percben Juanra lõ centiméterekkel mellé, majd Lódi T közvetlen közelrõl teszi ezt. A mérkõzés vége két Haladás emeléssel ért véget, illetve Dróth lõtt nagy erõvel fölé. Zúg a taps Gyõrszentivánon, fantasztikus erõfutsalt bemutatva nyert a Rába ETO a Haladás VSE ellen, és változatlanul vezeti a férfi futsal NBI-es bajnokságot, jobb gólkülönbségének köszönhetõen.

etofutsal.hu

 

 

 

Címkék

Hírdetés

Videók

Új játékosok a válogatottban
2024.03.27 | 20:40
Aramis SE - MAG-LOG Maglódi TC (2024.03.22, stream)
2024.03.22 | 11:00

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
2024.03.16 | 08:15
2024.03.15 | 07:45
2024.03.10 | 09:30
2024.03.07 | 12:15
Támogatóink

Partnereink