Kiütéses Kinizsi siker Debrecenben
2014.03.01 | 00:00
Kiütéses Kinizsi siker Debrecenben

 

DEAC Futsal Club-Dunakeszi Kinizsi 1-10 (1-4)
Oláh Gábor utcai Sportcsarnok, 50 nézõ. 
Játékvezetõk:
Takács Attila, L. Tóth L., Veres J.

DEAC: Szalánczi - Juhász, Fábri, Varga D., Tar.
Cserék: Pallai, Végsõ, Kerti, Nagy István
Vezetõedzõ: Darányi Antal

Dunakeszi: Tóth Gy. - Sáfár, Temesi, Kun, Kovács
Cserék: Hacker - Hosszú, Varga, Csopaki, Szlifka, Monspart, Fehér
Vezetõedzõ: Fehér Zsolt

Gól: Tar (11.), ill. Kun (12., 17.), Kovács I. (12., 22., 28., 38.), Hosszú (19.), Csopaki (24.), Temesi (39.), Varga Cs. (40.)

Sárga lap: -, ill. Temesi (35.), Varga Cs. (37.)

A tartalékos DEAC-nak finoman fogalmazva sem volt könnyû feladata péntek este, hiszen az NB I-es futsal bajnokság alapszakaszának az utolsó fordulója elõtt negyedik helyen álló Dunakeszi látogatott az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokba, ahol a szokatlan idõpont (pénteki kezdés) és a párhuzamosan futó NB II-es kosármeccs ellenére körülbelül ötven érdeklõdõ tette tiszteletét.
A találkozó elsõ perceiben a rohanós futsalra - már ha egyáltalán van ilyen kategória - láthatott példát a nagyérdemû, itt is, ott is voltak helyzetek, mindkét fél gyakorlatilag pillanatok alatt odaért az ellenfél kapuja elé. A hazaiaknál a rendkívül szûk rotációs lehetõség miatt a pályaedzõ Milbik Kálmánnak is szerelést kellett húznia, de Kerti Levente vagy éppen Nagy István sem sokat játszott az elmúlt hónapokban, most viszont nekik is bõven hozzá kellett tenniük a csapatjátékhoz. Amivel különösebb gond nem is volt az elején, sõt, nagy meglepetésre a DEAC volt az, amely megszerezte a vezetést (Fábri passzát a kapu elõterébõl kifelé mozgó Tar Gergõ váltotta gólra).
A vendégek ezt követõen magasabb fordulatszámra kapcsoltak, és egy percen belül ki is egyenlítettek a csapatkapitány Kun Gábor remekbe szabott góljának köszönhetõen. Kisvártatva már az elõny is Fehér Zsolt tanítványainál volt, akik innentõl kezdve - ahogy mondani szokás - addig ütötték a vasat, amíg az meleg volt, és elõbb egy bivalyerõs szabadrúgás, majd pedig szenzációs összjátékot követõen 4-1-re növelték az elõnyüket a szünetig.
Tény, Darányi Antal legénysége elõtt is adódtak helyzetek már az elsõ félidõben is, de amíg a vendégek élni tudtak a kínálkozó lehetõségekkel, a fehér mezesek utolsó passzaiba, lövéseibe rendre hiba csúszott.
Pedig a második játékrészt is ígéretesen kezdte a DEAC, valóságos tûzijáték alakult ki Tóth Gyula kapuja elõtt, de az újabb gól csak nem akart összejönni... A Dunakeszi-játékosok viszont remek napot fogtak ki, elvégre a hazaiak labdavesztéseibõl kíméletlen gyorsasággal és hatékonysággal vezették a kontrákat, ráadásul (nem elhanyagolható szempont!) be is lõtték azokat - sõt, még a saját térfelérõl is eredményes volt a dunántúli gárda (mindeközben Fábri elõbb lövés helyett asszisztban gondolkodott - pedig Varga Dániel keresztpassza után a shoot lett volna célravezetõ -, majd óriási helyzetben gurított mellé).
A gyõzelmével ideiglenesen a bronzérmes pozícióba feljövõ Kinizsi még 7-1 után sem állt le, hiszen a 13. perc közepétõl vészkapussal játszott, amikor csak lehetett, és ez a fajta bátorság újabb gólokban kamatozott.
Azt hinnénk, 9-1-es vezetésnél már tényleg behúzták a kéziféket Kun Gáborék, de nem, még egy másodperccel (!) a végsõ dudaszó elõtt is megzörrent az ekkorra már egy ideje Végsõ Zsolt által õrzött hazai kapu hálója.
Az odavágó eredményére (9-1) tehát még rá tudott tenni egy lapáttal a Dunakeszi, amely a látottak alapján komoly kihívója lesz a felsõházi rájátszásban érdekelt csapatoknak.

Darányi Antal: - Az elõjelek ellenére kár, hogy a gyermeteg hibáinkat hoztuk ezen a mérkõzésen is, és kihagytuk a százszázalékos helyzeteket - az ellenfél viszont maximálisan kihasználta a lehetõségeit, és klasszis csapat módjára büntetett. Körülbelül ez volt a különbség a két együttes között. Valószínûleg szorosabb meccset játszottunk volna, ha berúgjuk a helyzetek felét...

Fehér Zsolt: - A mérkõzés meg kezdése elõtt a célunk az volt, hogy a 4. helyet megszerezzük! Örülök a gyõzelemnek, amit úgy gondolok, ilyen arányban is megérdemeltük! Hozzá kell tenni a találkozó krónikájához, hogy a DEAC nagyon foghíjasan állt ki tegnap este! Innentõl kezdve egy dologra fokuszálunk csak...

forrás: deac.hu
H. M.



Címkék

Hírdetés

Videók

Női MK Elődöntóők
2024.05.10 | 17:05
DEAC-DVTK-Vénusz /NB I. 3. helyért 1. mérkőzés/
2024.05.05 | 09:30

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink