Kiszenvedett Kecskemét győzelem
2023.12.05 | 10:03
Kiszenvedett Kecskemét győzelem

Előzetesen kevesen gondolták, hogy az elmúlt fordulók eredményei alapján a hazaiaknak reális esélye lehet a pontszerzésre. Több nagyarányú vereségbe futottak bele az elmúlt időszakban, míg a Kecskemét remekelt, így nem volt kérdés, hogy Pál Patrikék a mérkőzés favoritjai.

A találkozó ennek megfelelően indult, a vendégek beszorították ellenfelüket és több gólt is szerezhettek volna, de még az üres kapura sem tudtak betalálni. Az MFA miután átvészelte a nehéz perceket gól nélkül, eljutott többször is ellenfele kapujához és Krajcsinak két bravúrt is be kellett mutatnia, hogy ne kerüljenek hátrányba. Ahogy telt az idő, kissé kiegyenlítettebb lett a találkozó, majd jött egy sajnálatos sérülés, a kecskemétiek szerb légiósa, Tomic szenvedett súlyosabbnak tűnő sérülést. A félidő második felében is a vendégek játszottak fölényben és nekik voltak a nagyobb helyzeteik, de a fővárosiak kontráiban is benne volt a veszély. Az első felvonás végül nem hozott gólt, így döntetlennel vonulhattak pihenőre a csapatok.

A második játékrészre úgy jött ki a Kecskemét, hogy megpróbálja hamar dűlőre vinni a mérkőzést. Nagy rohamokat indított, de a hazaiak kapusa, Tóth Barnabás rendre hárítani tudott, így továbbra sem született gól. Ahogy telt az idő, egyre jobban kinyíltak a vendégek, így a fővárosi fiatalok előtt több kontra lehetőség adódott, de nem tudtak betalálni. Már a félidő felén is túl voltunk, amikor megtört a gólcsend. A vendégek támadtak és egy kipattanóra Suscsák eszmélt a leggyorsabban és nagy erővel a léc alá bombázott. Ekkor már csak bő hat perc volt hátra, így az Akadémia átállt öt a négyes játékra. A létszámfölény nem hozta meg a várt eredmény, kevés igazi gólhelyzetet tudtak kialakítani. Viszont Pál Patrikék többször is labdát szereztek, de nem sikerült eltalálni az üres kaput, amivel eldönthették volna a találkozót, így az utolsó pillanatig izgulniuk kellett.

Végül az MFA nem tudott gólt szerezni, így ha nehezen is, de begyűjtötte a Kecskemét a három pontot, amivel tartja a lépést az élcsapatokkal a dobogóért folytatott versenyben. Az Akadémia ezen az estén a szebbik arcát mutatta és fegyelmezett, szervezett játékával az egy pontot (talán) megérdemelte volna.

 

MAGYAR FUTSAL AKADÉMIA - SG KECSKEMÉT FUTSAL 0-1 (0-0)
Sport11, 200 néző
Játékvezetők: Wittner, Muhari, Góbi

MFA: Tóth - Véghelyi, Fábián, Tarpai, Bokor
Cserék: Gaylhoffer - Módly D., Joó, Módly M., Vas, Steiner, Nguyen, Szakter, Lőrincz
Vezetőedző: Boznánszky Gábor

Kecskemét: Krajcsi - Pál, Bíró, Suscsák, Tomic
Cserék: Rigó - Lehotai, Hajnal, Kajtár, Haász, Nádudvari, Fekete, Szabó, Milosavljevic
Vezetőedző: Koós Károly

Sárga lap: Véghelyi, Tarpai

Gólszerző: Suscsák

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Haladás VSE-SG Kecskemét Bajnoki döntő, 1. mérkőzés
2024.05.17 | 16:26
Női MK Elődöntők
2024.05.10 | 17:05

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.06.13 | 13:45
2024.05.30 | 20:33
2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
Támogatóink

Partnereink