Kisorsolták a férfi másodosztályt!
2014.08.27 | 00:00
Kisorsolták a férfi másodosztályt!

 

Elkészült a férfi NBII csoportjainak beosztás és vele együtt a bajnokság sorsolása. Mint többször megírtuk, rekordszámú, 42 csapattal indulnak a küzdelmek. 13 újonc van a mezõnyben és 4 „tartalék" alakulat. A Vasas, a Mezei-Vill, az ETO és az Aramis rendelkezik második csapattal. A lebonyolítás hasonló lesz a tavalyihoz képest. Az alapszak után a csoportok azonos helyein végzõ csapatok hármas csoportokban folytatják, körmérkõzéssel. Idén csak a csoportok bajnokai küzdenek a feljutásért. A három elsõ szintén összecsap egymással. Az együttesek nem visznek magukkal semmilyen eredményt.
Mivel sok új együttes van, és több csapat jelentõsen átalakult, nehéz megítélni egyelõre melyik csoport mennyire erõs és kik lehetnek a favoritok. Megpróbálunk a tavalyi évre hagyatkozni, illetve a már ismert átigazolásokra.

Nyugaton sok régi ismerõssel találkozhatunk, három újonccal kiegészülve. A csapatok nagy része tavaly is ebben a csoportban szerepelt. A Dream Team számára lesz csak szokatlan, hogy többet kell utaznia. A kérdés, hogy idén már a pályán is játszani fognak rendesen és komolyan veszik, vagy csak ismét a csapatok idegeivel teszik ezt. Reméljük elõbbi fog bekövetkezni. A Csõ Montage idén az Aramis második csapataként indul, de javarészt ugyanazokkal a fiatalokkal, akikkel remekül szerepeltek az elmúlt idényben. Az Asterixnél nagyobb változások történtek. Az edzõ és 7 játékos is távozott. A kérdés mennyire sikerül õket pótolni. Ahogy az érdieket ismerjük, ahogy az elmúlt években, most is megoldják. A kérdés, hogy a Kormányõr, Fehérvár, Villám, Törökbálint mennyit tud kamatoztatni a tavalyi évben gyûjtött tapasztalatokból. Az újoncok közül a TFSE-rõl annyit tudunk, hogy tavaly fölényesen megnyerték az egyetemi bajnokságot, amellyel most neki vágnak a másodosztálynak, kiegészülve néhány rutinos, NBI-t megjárt játékossal, így vélhetõen meghatározó tagja lehet a csoportnak. A Siófok és a Gyõrújbarát egyelõre igazi sötét lónak számít, róluk nem sokat tudnak az ellenfelek. A két egyetemi csapat közül a BME-nél voltak nagyobb változások. A Csernai legénység idén nem indult az NBI-ben és új egyesületként indulnak a nyugati csoportba. Tavaly õk nyerték az NBII-t, de annak nem sok sportértéke volt, hiszen a rájátszásban szinte a komplett NBI-es csapat játszott, több válogatott játékossal. A kérdés, hogy nélkülük mire lesznek képesek az ott maradó fiatalokkal, és idén is bele tudnak e szólni a bajnoki címbe, amihez a Göcsejnek és a Fradinak is lesz egy két szava egészen biztosan. A zalaegerszegiek nem titkolt célja, hogy tavasz végére osztályt váltsanak, amihez minõségi igazolásokat is eszközöltek. Többek közt leigazolták a Haladás válogatottját, Halmos Mátét. A Ferencvárosnál nagyobb változások történtek a nyáron. Ismét Lengyel Béla ül a kispadon. Egy év után, egy érdi kitérõt követõen dirigálja ismét a zöld-fehéreket. A keret jelentõsen átalakult. Többen a Vasasba igazoltak, szám szerint négyen. Köztük Nagy Futre Gábor csapatkapitány is. Bita visszatért Dunakeszire. Ezek ellenére nem kell félteni a zöld-fehéreket, hiszen a meghatározó játékosok többségét megtartották, köztük a válogatottban is bemutatkozott Karacs Dánielt, akit több együttes is csábított. Az érkezõk oldala is igen hosszú. Több egykori játékos is visszatér, közülük a legismertebb talán Kovács Norbert, aki több helyen megfordult már, de mindig a Fradiban köt ki. A kérdés, hogy Lengyel mester mennyi idõ alatt tud ütõképes együttest csinálni. Ami még hír velük kapcsolatosan, hogy újra a Népligetben játsszák hazai meccseiket, mondhatni hazatérnek több év után.

1. forduló:
TÖRÖKBÁLINTI FSE - SIÓFOK FC SE 
DREAM TEAM FUTSAL - ASTERIX SC ÉRD
BME FC - CSÕ-MONTAGE BFC-ÚJBUDA
FTC FUTSAL - KORMÁNYÕR SE
GÖCSEJ SPORT KLUB - ELTE-BEAC
AC VILLÁM-GEOBUSZ.HU - FEHÉRVÁR-FUTSAL
BARÁTI FC GYÕRÚJBARÁT - TFSE

Középen tavalyról 8 csapat maradt. Keletrõl átkerült a Szeged és a Vasas. Utóbbinak idén a második csapata küzd a pontokért, hiszen az elõzõ idényben feljutottak. Ebben a csoportban négy új csapat lesz, köztük olyan patinás egyesület, mint az MTK. Hódmezõvásárhelyen nagyon régen, több mint 15 éve volt már NBI-es csapat, és most újra éled a városban a futsal, Bódi Attila irányításával. A Limes SE-rõl nem sokat tudni, õk lesznek a csoport ügyeletes sötét lova. Az Airnergy már évek óta benne volt a honi futsalban, de eddig csak utánpótlás szinten, de idén beneveztek az NBII-be. Az együttesbe öten érkeznek Érdrõl, illetve ketten a Külkertõl, a saját nevelésû fiatalokkal kiegészülve. A csapat játékos-edzõje a Kanárik egykori gólkirálya és válogatott játékosa, Simon Péter lesz. A régi csapatok zöme tavaly az alsó régióhoz tartozott, Vácot és Keszit leszámítva. Vajon a Göd, Garvittax, UTE, Újpest négyes jobban bele tud e szólni a nagyobbak dolgába, vagy csak idén is egymástól tudnak pontot szerezni. Tolnára új szakmai igazgató érkezett Frank Tamás személyében, aki garancia lehet az elõre lépésben. A Szeged tavaly utolsó lett keleten, de az együtteshez érkezett Erhardt Szilárd, aki az Újszegedbõl jó néhány játékost magával vitt, így õ velük is számolni kell biztosan. A nagy fellegvári egyesülést követõen létrejött az ETO II-Kinizsi alakulat, amelyrõl kérdés volt, hogy hova kerül. A Gyõr jogán indulnak, így nyugatra várták õket, de mivel Dunakeszi lesz a hazai pálya, így logikus volt, hogy középre sorolták õket. Az együttes régi magja együtt maradt. Az NBII-t megnyerõ sikercsapat, Kun, Bita, Temesi, és a többiek is, mellettük maradt a sikeredzõ is, Fehér Zsolt, így õk számítanak a csoport favoritjának. Fõleg, hogy itt kaphatnak akár segítséget visszajátszókban a friss szuperkupa gyõztes ETO-tól. Reméljük, idén nem fordul elõ a játékosok szerzõdéses hercehurcája, ami egy szerencsétlen esete volt a tavalyi bajnokságnak. Nehéz elképzelni, hogy ne õk végezzenek az élen. Aki talán még beleszólhat a bajnoki címbe a tavalyi eredményeket nézve, azok a váciak. Nem sok kellett nekik tavaly a feljutáshoz. Vélhetõen idén is tûzközelben lesznek.

1. forduló:
GARVITTAX - MTK BUDAPEST
AIRNERGY FC - PAFC-MITRE
ÚJPEST FC-220 VOLT - GÖDI SE FUTSAL 
VASAS FUTSAL II - BRAND MISSION TOLNA-MÖZS
DUNATOURS VÁC FSE - SZTE EHÖK SE 
RÁBA ETO II-DUNAKESZI KINIZSI - KSK-LIMES SE
HÓDMEZÕVÁSÁRHELYI FC - UTE

Keleten indul a legtöbb újonc ebben az idényben, szám szerint hat. Ebbõl három pesti, míg kettõ igencsak távoli, legalábbis Budapesttõl. Csenger és Nyírgyulaj egyaránt több mint 300 km-re van a fõvárostól, így számukra igazi kihívás lesz ez a csoport. A csengeriek egyébként bajnokként érkeznek a másodosztályba, hiszen egyedüliként abban a régióban rendeztek hivatalos futsal megyei bajnokságot, amelyet nagy küzdelemben megnyertek. Az RTK és a REAC együtteseirõl nem sokat tudni, de a Pestszentlõrincrõl is csak annyit, hogy egykori Rákosmenit és Kelenes játékosok alkotják a csapatot, melynek Ughy Márk lesz a játékos-edzõje. van egy régi-új visszatérõ a Gödöllõ személyében. Az egykori fellegvár, mely magyar bajnokot is adott a sportágnak, visszakerül a futsal térképre. A DEAC félig eddig újoncnak nevezhetõ, hiszen tavaly nem szerepeltek itt, mivel NBI-esek voltak, de kiestek. Feltett szándékuk, hogy visszajussanak, ami nem ígérkezik könnyûnek. Hozzájuk hasonló utat járt be a Nagykáta. Õk is egy év elsõ osztályú tagság után küzdenek a keleti csoportban, ahol vélhetõen meghatározóak lesznek. A Monor tavaly talán kissé csalódást keltõen szerepelt, legalábbis ahhoz képest, amit magukban elterveztek. Keretük erõsödött a nyáron, így jó esély van az elõrelépésre. A Mezei második csapata is folyamatosan fejlõdik, ahol a saját nevelésû fiatalok kapnak lehetõséget. Idén az ellenfeleiknek nehezebb dolguk lesz. A Romhány középen szerepelt tavaly és most került keletre. Vajon mennyire fog nekik ízleni a hosszú utazás okozta fásultság vagy itt is képesek lesznek a nagycsapatoknak meglepetést okozni. A Gyöngyöstõl és a Törökszentmiklóstól nem tudni mire lehet számítani, hiszen az elmúlt idényben igen rapszodikusan szerepeltek. Bárkit meg tudtak verni, de bárkitõl képesek voltak kikapni. Már csak a Máltai Szeret Szolgálatról nem esett szó. Miután a tavasz folyamán Tóth Keve átvette az együttest, eredményesebb lett a csapat, így ha a fejlõdés töretlen marad, szebb idény elõ nézhetnek Monoron, fõleg, hogy sikerült több rutinos játékossal erõsíteni. Talán a keleti csoport lesz a leg kiegyensúlyozottabb, de a fárasztó utazások azért befolyásolhatják az eredményeket.

1. forduló
RTK-VASLÓ - DEAC
ROMHÁNY SE - KASTÉLYDOMBI SE MONOR
ENERGIA SC GYÖNGYÖS - NYÍRGYULAJ KSE 
PESTSZENTLÕRINCI SFE - BÁBOLNA-NATURALMEAT
MAG-LOG TEAM CFT GÖDÖLLÕ - MVFC BERETTYÓÚJFALU II.
MMSZ SE MONOR - REAC SISE FUTSAL 
KINCSEM LOVASPARK SE NAYGKÁTA - CSENGER

Fotó: Németh Andrea

 

 

 

 

Címkék

Hírdetés

Videók

Aramis SE - Nyírbátori SC (2024.04.26, stream)
2024.04.26 | 12:24
Franciaország - Brazília, gólösszefoglaló
2024.04.25 | 13:11

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink