Kikapott az UTE, ikszelt az ELTE, élre állt az MFA!
2022.05.10 | 12:34
Kikapott az UTE, ikszelt az ELTE, élre állt az MFA!

A férfi futsal NB II Nyugati rájátszásában másodszor is le tudta győzni az MFA az alapszakaszgyőztes UTE-t, és mivel az ELTE döntetlent játszott otthon a Tihannyal, az újonc átvette a vezetést a tabellán! Az alsóházban feltámadt a Nagykanizsa, a Dunaújváros nagy esélyt szalasztott el, míg a PEAC végleg bebiztosította a bennmaradását.

FELSŐHÁZ

Hat mezőnyjátékossal utazott el Szombathelyre a REAC, de jól kezdett, négy perc alatt előnybe került, ám a szünet előtti két percben fordítani tudott a Haladás II. A hazaiak a második félidő elején növelték az előnyüket, és bár aztán visszajött még egy góllal a meccsbe ellenfelük, de a végjáték az övék volt, ezzel visszavágtak a legutóbbi vereségért, és négy pontra kerültek a dobogótól, míg a REAC a papírforma alapján innen már várhatóan marad a hatodik helyen a bajnokság végéig.

Miután az UTE nagyon magabiztosan megnyerte az alapszakaszt, nem nagyon maradt kérdés a futsalközegben, hogy a lilák várhatóan behúzzák a bajnoki címet is. A rájátszás azonban szinte egy új bajnokság, ez az alsóházban is igencsak látványosan jelenik meg a hátrányok ledolgozását illetően, és most már jelentős a hatása az első helyért folytatott harcban is. Mert bár az újpestiek rosszul kezdték a rájátszást, nagyon úgy tűnt, a második körre helyreáll a világ rendje, az MFA azonban nem így gondolta, és az újabb rangadón is már 11 perc alatt elhúzott három góllal. Bár a szünet előtt szépített a(z ex-)listavezető, a második félidő első gólja is a vendégeké volt, a végjátékban pedig hiába jött vissza egyre az UTE, a vendégek megtartották az előnyüket, ezzel újra legyőzték a lilákat, és a tabella élére álltak! Nem akármilyen teljesítmény ez az újonctól, Tóth Szabolcs együttese már a felsőház elérésével is bravúrt ért el, de nem állt meg itt, és most már reális esélye van a bajnoki címre és a feljutásra is! 

Eközben (fél órával későbbi kezdéssel) Budaörsön a Tihanyt fogadta az ELTE, a vendégek pedig nem feltett kézzel utaztak a bajnoki címért harcban lévő csapathoz, sőt, 23 perc alatt már háromgólos előnyben voltak! A hazaiak azonban összekapták magukat és hét perc alatt egyenlíteni tudtak. Izgalmas lett így a végjáték, de újabb találat már nem született, ezzel az ELTE nemcsak elszalasztotta az esélyét, hogy az élre álljon, hanem vissza is csúszott a harmadik helyre. A Tihanynál is csalódottak lehetnek az egy ponttal, különösen, ha azt vesszük, hogy az előző három döntetlenjükből akár csak kettőt be tudtak volna húzni a Balaton-partiak, akkor most még reális esélyük lenne a dobogóra is, így viszont hat pontra vannak tőle négy fordulóval a vége előtt.

 

ALSÓHÁZ

Aki megnézte a két csapat összeállítását a Dunaújváros – Sárvár összecsapás előtt, el is könyvelte a hazai három pontot: a vendéglátók teljes kerettel, ráadásul (régi-)új igazolásokkal állt fel, míg Halmos Mátéék csupán öt mezőnyjátékossal, fiatalokkal utaztak el. Ennek ellenére nemhogy nem akart összejönni a vezető gól a hazaiaknak, a 15. percben a vendégek kerültek előnybe! Sőt, egészen a 37. percig meg is tartották a fórt, ám ekkor az egyik rutinos visszatérő, Ivacs Gábor egyenlíteni tudott. Az egy ponttal azonban nem igazán lehettek elégedettek, mivel három pontra kerültek a bennmaradástól, a Sárvár viszont maradt kilenc pontra a kieső zónától, így nem kell túlzottan izgulnia a bajnoki hajrában.  

Sok hír érkezett az előző hónapokban Nagykanizsáról: botrányos meccsek, szurkolói bojkott, váratlan vereségek és győzelmek. Ezt igyekezett lezárni a vezetőség, és megállapodott a játékosokkal, így a BAK elleni találkozón újra teljes kerettel tudott pályára lépni Várhidi Péter együttese. Ennek ellenére a vendégek kezdtek jobban, négy perc után előnybe kerültek, és csak a szünet előtt egyenlítettek a kanizsaiak. A második félidő elején jött egy gyors gólváltás, onnantól viszont nagyon elfogyott a BAK, a hazaiak pedig sorra lőtték a gólokat, az utolsó négy percben ötöt is, így kiütéses, 10–2-es győzelmet arattak. Ezzel elléptek három pontra a kieső zónától és két pontra megközelítették hétfői riválisukat, akikre pénteken kulcsmeccs vár a Dunaújváros ellen, ha ott tudnak javítani, akkor megnyugtató pozícióba kerülhetnek, ám egy újabb vereséggel ismét maguk mögé kell nézniük.

Tizennégy percig nem született gól Pécsen, ám aztán a hazaiak előnybe kerültek, majd meg is duplázták az előnyüket a Szigetszentmiklós ellen. A második félidő aztán kevesebb kérdést hozott, a PEAC hengerelt, újabb öt találattal kivégezte az ellenfelét. Az alsóház első helyezettje ezzel matematikailag is bebiztosította a következő szezonra az NB II-es tagságát, és három ponttal ellépett a Sárvártól. A sereghajtó viszont nagyon nehéz helyzetbe került, innentől csodára lenne szüksége a bennmaradáshoz, sőt, ha a jövő héten kikap otthon a Nagykanizsától, végleg el is búcsúzhat a másodosztálytól.

 

FÉRFI FUTSAL NB II, NYUGATI CSOPORT, RÁJÁTSZÁS 6. FORDULÓ
FELSŐHÁZ

Haladás II – REAC 5–2 (Kárász, Knizs, Dobos, Kiss P. 2, ill. Sztojanovits, Kiss T.)
UTE – Magyar Futsal Akadémia 3–4
(Szűcs, Medveczki, Czerman, ill. Bencsik, Módly D., Módly M., Simon)
ELTE-BEAC – Tihany 3–3
(Horváth, Dunai, Szamosi, ill. Szücs, Tar, Dévényi)

ALSÓHÁZ

Dunaújváros – Sárvár 1–1 (Ivacs, ill. Lőrincz)
Nagykanizsa – BAK 10–2
(Millei 4, Őri, Schuller, Csavari, Kollár, Dömötörfy, Szőke, ill. Besenyei, Kamarás)
PTE PEAC-B Build&Trade – Kisép Szigetszentmiklós 7–0
(Koller 3, Füzes, Koronics, Forró, Romvári)

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Aramis SE - Nyírbátori SC (2024.04.26, stream)
2024.04.26 | 12:24
Franciaország - Brazília, gólösszefoglaló
2024.04.25 | 13:11

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink