Kikapott a Külker, nagyot bukott az Érd
2014.02.28 | 00:00
Kikapott a Külker, nagyot bukott az Érd

BME DOCLER AKADÉMIA II. - TÖRÖKBÁLINTI FSE 11-2 (5-1)
Nem hagyott túl sok kérdést a kimenetet illetõen a BME. A Ragadics Krisztián vezette csapat már a szünetre 5-1-re vezetett. A második játékrészben tovább hengerelt a MAFC, az elõbb említett Ragadics négy, de Bakay is három gólig jutott, az egész csapat összesen tizenegyig. Gyõzelmével a BME gyakorlatilag már biztosan második, míg a Törökbálint maradt a kilencedik.

FERENCVÁROS - KELEN SC 13-5 (6-3)
A már biztosan bajnok Ferencváros a kilencedik helyért küzdõ Kelent fogadta. Meglepetésre vendéggóllal indult a találkozó, de a zöld-fehérek bõ tíz perc alatt szerzett négy góllal fordítottak. A szünet elõtt még két-két gól esett mindkét oldalon. A második félidõ aztán már egyértelmûen a Fradié volt. Gyakorlatilag csak az nem lõtt gólt, aki nem akart, sok gólszerzõje volt az FTC-nek, és tizennyolc percen keresztül már kapott gól nélkül tudta növelni elõnyét, a Kelen csak a végén szépített. Végül 13-5-re nyert a Fradi, és készülhet utolsó két találkozójára az Érd és a Külker ellen, amiknek tétje már nincs sok, de erõfelmérõnek jó lesz a rájátszásra. A Kelen maradt a tízedik, az utolsó fordulóban a Gyõr ellen küzdhet azért, hogy még egy kicsit feljebb zárja a szezont.

CSÕ-MONTAGE BFC-ÚJBUDA - KORMÁNYÕR SE 6-2 (0-1)
Az Érd elleni rangadó elõtt kötelezõ gyõzelem várt a Csõ-Montage-ra. Ennek ellenére a szünetig nem tudtak a kapuba találni, sõt egy öngólnak köszönhetõen a vendégek mentek elõnnyel a félidõre. A második játékrészben aztán összekapták magukat a fiatalok, hamar fordítani tudtak, az utolsó tíz percre pedig kétgólos elõnnyel mentek. A mérkõzés végén ráadásul még két újabb gólt szereztek és végül 6-2-re nyertek. Gyõzelmükkel nagy lépést tettek a harmadik hely felé, az Érd hétfõi veresége pedig gyakorlatilag be is biztosította azt számukra. A Kormányõr a tizenegyedik helyen zárja elsõ NBII-es szezonját.

GÖCSEJ SPORT KLUB - KÜLKER SC-DUPONT 4-3 (2-1)
Nagyon kellett volna a három pont a Külkernek, de a hosszú útra végül csak hat mezõnyjátékossal utazott el. A Dupont történelmében azonban többször is elõfordult, hogy ez nem jelentett problémát. A hazaiak kezdték jobban a találkozót, már az elsõ percben vezettek, a hatodikra már kettõvel mentek, de a félidõ közepén még szépítettek a vendégek. A második játékrész is Göcsej-góllal indult, de erre hamar jött a vendégektõl a válasz. A 27. percben azonban el is dõlt a találkozó, a Zalaegerszeg negyedik góljára már nem tudott reagálni ellenfele. A Külker vereségével maradt a negyedik, míg a Göcsej két pontra feljött a Fehérvár-Érd kettõsre, akár az ötödik helyen is zárhatja a szezont.






ASTERIX SC ÉRD - RÁBA ETO 5-7 (2-1)
Hátralévõ három meccsébõl a leginkább nyerhetõ volt a Gyõr elleni az Érd számára. Ennek érekében nem is indította rosszul a hazai csapat a találkozót, már a harmadik percben vezetett. A vendégek tudtak egalizálni, de a szünetre már ismét érdi elõnnyel mentek a felek. A második játékrész elején rögtön 3-1-re módosította az eredményt az Asterix egy szép góllal, innentõl kezdve azonban saját magát verte meg. Tarthatta volna az eredményt, ha hagyja, hogy kitámadjon fiatal ellenfele, ehelyett azonban sportszergyártókat megszégyenítõ mennyiségû labdát adtak el. A Gyõr pedig köszönte szépen, kihasználta a lehetõségeket, és begyûjtötte a három pontot. A vendégek a levonások után a nyolcadik helynél nem végezhetnek már elõrébb, míg az érdiek nagy bajba kerülhetnek.

AC VILLÁM GEOBUSZ.HU - FEHÉRVÁR FUTSAL 1-4 (0-0)
Szezonbeli legjobb félidejét, valamint az egész mérkõzést tekintve legjobb védekezését nyújtotta a Villám. Az elsõ félidõt ugyanis 0-0-ra tudták lehozni. A második játékrész ötödik percéig kellett várni az elsõ Fehérvár-gólra, amit ki is tudott egyenlíteni a hazai csapat. Mindössze két perc volt hátra a mérkõzésbõl, és még mindig 1-1 volt az állás, a hátralévõ idõben azonban háromszor is betaláltak a vendégek, és megnyerték a találkozót. A Villámtól azonban bravúros produkciót láthattunk, ez volt a szezonban a legkevesebb gól, amit bekaptak egy mérkõzésen. Gyõzelmével a Fehérvár beérte pontszámban az Érdet, és maradt esélye a negyedik helyre, míg a Villámnak már csak a Kormányõr elleni mérkõzés maradt, hogy ne pont nélkül zárják a szezont.

Elmaradt mérkõzés - Egy félidõn át bírta a lépést az Asterix

ASTERIX SC ÉRD - FERENCVÁROS 3-7 (1-2)
A 20. fordulóból halasztott mérkõzésen szép számmal jelentek meg a szurkolók, nem csak a zöld-fehéreket, hanem a hazaiakat is sokan bíztatták. A hétfõn fájó vereséget szenvedõ Érdet mintha kicserélték volna szerdára, már a második percben meg is szerezték a vezetést, aztán pedig remekül védekeztek, ennek ellenére hamar egyenlíteni tudott a Fradi. Bár úgy tûnt, hogy döntetlennel mennek a szünetre a felek, egy buta hibát kihasznált az FTC, így 1-2 állt az eredményjelzõn, amikor pihenni mentek a csapatok. A második játékrészben aztán megtalálta magát a Fradi, és öt perc alatt eldöntötték a találkozót, melynek legszebb gólját a Ferencvároshoz visszatérõ Bita László szerezte, aki kiválóan játszott ezen a napon. Gyõzelmével továbbra is veretlen a Fradi, pénteken a Külker ellen tarthatja meg ezt a statisztikát, míg az Asterix ezzel a vereséggel a dobogótól elbúcsúzott, de még lehet a negyedik, ugyanakkor akár a hetedik is, ha úgy alakul az utolsó forduló.

Fotók: Németh Andrea

















Címkék

Hírdetés

Videók

Női MK Elődöntóők
2024.05.10 | 17:05
DEAC-DVTK-Vénusz /NB I. 3. helyért 1. mérkőzés/
2024.05.05 | 09:30

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink