Kihasználta a hazaiak hibáit az MVFC Kecskeméten
2023.02.06 | 15:00
Kihasználta a hazaiak hibáit az MVFC Kecskeméten

A dobogós helyezésekért folyt a csata vasárnap este a Messzi István sportcsarnokban. A tévés mérkőzés ellenére is szép számmal kilátogató szurkolók hét gólt láthattak, és ebből ötöt az MVFC Berettyóújfalut lőtt.

Pál Patrik és Mánya Szabolcs lövései ígéretesek voltak, ám az MVFC kapusának végül nem kellett bravúrt bemutatni. A 4. percben aztán a Berettyóújfalu is veszélyeztetett, majd egy kontrából a kecskemétiek kétszer is betalálhattak volna. A 7. minutumban újra Pál sistergős löketének tapsolhatott a hazai közönség, ám Sándor a helyén volt. Nem sokkal később a brazil Rafael forgatta meg a hírös városi védelmet, a jobb felsőbe tartó lökete végül elkerülte a kaput. Rögzített szituációból, Bencsik passza után Pál a kapufát forgácsolta szét az első felvonás derekán. Maicora íveltek aztán egy szögletet a 12. percben, és bizony nyújtózkodnia kellett a vendégek portásának, hogy odaérjen a léc alá tartó labdára. Pár másodperc telt el, és a vezetést aztán mégis az MVFC szerezte meg.  Egy nagy védelmi hiba után Erdei juttatta a játékszert kis szerencsével Rigó kapujába, 0-1. A tempóra ezután sem lehetett panasz, rengeteg kisebb-nagyobb helyzetet dolgoztak ki a csapatok. Öt és fél perccel a szünet előtt a hazai gárda szakmai stábja úgy döntött, hogy időt kér. A fejmosás megtette hatását, magasabb fokozatra kapcsoltak a kék oroszlánok, és a 18. percben formás támadás végén Biró révén egalizáltak, 1-1. Rögtön időt kért az MVFC, és volt válaszuk a hazai találatra. Kontra végén Nagy Imre érkezett a jobb hosszún, 1-2. A maradék időben még nagy erőket mozgósított a Kecskemét, de újabb gólt már nem tudtak elérni.

Kezdeményezően lépett fel a hírös városi alakulat a fordulás után, és megvoltak a helyzetek is, viszont a befejezések nem voltak pontosak. A 24. percben Rábl lépett meg a vendégek közül, ő viszont már nem hibázott, 1-3. Riadót fújtak az SG Kecskemétnél, és becsülettel mentek a szépítésért előre, de a szervezetten védekező MVFC falát nem tudták áttörni. Ha mégis sikerült áthámozni magukat, akkor pedig a kapus hárított bravúrral. Rohamosan fogyott az idő, ez pedig a vendégek malmára hajtotta a vizet. A 34. minutumban még a kapufa is a Berettyóújfalut segítette, Dávid Richárd lökete egy védőn változtatott irányt előtte. Két perccel később szabadrúgást gurítottak le Mányának, ő pedig nagy erővel bombázott a jobb alsóba, 2-3. A hajrának úgy mentek neki a csapatok, hogy mindkét oldalon megvolt az öt csapatfault. Időt kért az SG Kecskemét, és létszámfölényes taktikára váltottak. A labdát eladták a középpályán, Rábl pedig üresen gyalogolhatott a kapuig, 2-4. Nem estek össze a házigazdák, továbbra rohamoztak a pontszerzés reményében. A nagy akarás aztán faulttal, Pál Patrik piros lapjával párosult. A tízméterest Iszák belőtte, ezzel kialakítva a 2-5-ös végeredményt.

Marko Gavrilovic: - Egy ilyen derbin nem engedhető meg, hogy ilyen buta hibákat vétsünk. Fontos lesz, hogy ezekből tanuljunk, és javítsuk ezeket. Lehet, volt egy kis nyomás a játékosokon, mert tévés mérkőzés volt, de erre fogni nem szabad a hibákat. Most az a feladatunk, hogy dolgozzunk tovább elhivatottan, hiszen már csak egy forduló van az alapszakaszból, és csak most kezdődnek meg számunkra az igazi kihívások a felsőházban.

Trencsényi János: - A héten igyekeztünk minél jobban feltérképezni az ellenfelünket, ami utólag kiderült, hogy elég jól sikerült. Nagyot küzdöttünk, amit már régen láttam a játékosoktól, remélem hasonló mentalitással fogunk majd belemenni a rájátszásba is. Természetesen örülünk ennek a sikernek hiszen egy nagyon jó csapat otthonából tudtuk elhozni a 3 pontot, és az is külön örömmel tölt el hogy az M4 sport élőben közvetítette a találkozót.

SG Kecskemét Futsal – MVFC Berettyóújfalu 2-5 (1-2)
Férfi futsal NBI alapszakasz 21. forduló
2023.02.05., vasárnap 20:00
Messzi István Sportcsarnok

Tabella

https://futsalhungary.hu/meccs/1739312

Forrás: scoregoal.hu

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.02.12 | 09:15
Férfi válogatott
2024.02.10 | 08:00
2024.02.04 | 14:45
Férfi válogatott
2023.12.16 | 18:24
Férfi válogatott
2023.12.15 | 22:59
2023.12.14 | 20:57
Támogatóink

Partnereink