Kiesett a TFSE, feljutott a Nyíregyháza!
2022.06.14 | 09:03
Kiesett a TFSE, feljutott a Nyíregyháza!

Az odavágót követően kényelmes helyzetből várhatta a visszavágót a Nyíregyháza, hiszen 6 gólos előnnyel érkezett a fővárosba. Ennek ellenére nem számíthattak könnyű meccsre, hiszen az egyetemisták nem adták fel és minden követ megmozgattak, hogy ledolgozzák a hátrányukat.

Ahogy várható volt, a hazaiak labdaszerzés után vészkapus játékra váltottak és úgy próbáltak rohamozni. Az első mérkőzésen ez lett a vesztük, hiszen Nyíregyházán is kockáztattak, amiből rosszul jöttek ki, de jelen helyzetben nem nagyon volt más lehetőségük. Türelmesen játszottak és hamar megszerezték a vezetést egy pontos Kelson átlövést követően. A találat belelkesítette a vendéglátókat, de a folytatásban hiába akadtak lehetőségeik, nem sikerült tovább növelni az előnyt. Az újabb gól közel 10 perc után érkezett, ezúttal is Kelson volt a gólszerző, aki a jobb felsőbe bombázott. Az újabb gólnak nem sokáig örülhettek Sóváriék, mert rögtön érkezett a szépítés egy labdavesztést követően, Varga emelt az üres kapuba. Ez a találat azt is jelentette, hogy a TF amennyiben kap még egy gólt, idegenben rúgott találatok miatt nem elég hattal nyernie. A hazaiak nem estek kétségbe, és a félidő hajrájában két gólt jegyeztek. Előbb Sóvári talált be egy szépen kijátszott támadás végén, majd Lipl lőtt közelről a kapuba. A hátránya felét szünetre ledolgozta az egyetemi együttes, így némi bizakodással mehettek pihenőre.

A fordulás után a játék képe nem változott, a Nyíregyháza szinte csak a védekezésre koncentrált, míg a hazaiak vészkapussal rohamoztak, aminek újabb gól lett az eredménye. Klcso lőtt éles szögből a kapuba, így már csak két gólra voltak a hosszabbítástól és rengeteg idő volt hátra még. A TF reményei aztán két perccel később úgy tűnt, végérvényesen elszállnak. A vendégeknél Kovács Erik lőtt távolról, ami a lábak között utat talált a kapuba. Ez a gól azt jelentette, hogy a TF-nek nem elég hat góllal nyerni, hétre volt szüksége, így négyet kellett volna úgy szereznie a hátralévő időben úgy, hogy egyet sem kap. Ennek ellenére Fehér Krisztiánék nem adták fel, és támadtak tovább, de hiába a ziccerek, nem jöttek az újabb gólok. A párharc végérvényesen a hajrá előtt dőlt el. A hazaiak kétszer is labdát veszítettek, amiből két gólt is kaptak. Előbb Gyügyei, majd Kovács Béla passzolt az üres kapuba, így a hátralévő idő csak formalitás volt.

A TF megérdemli a dicséretet, mert egy percig sem adta fel, és 5-1-nél benne volt a mérkőzésben, hogy ledolgozhatják a hátrányukat. Igazából számukra az első meccsen ment el ez a párharc, nem ezen az estén. A Nyíregyháza hatalmas bravúrt hajtott végre, hiszen az NBII-ben újoncként ezüstérmesként zárt, és az osztályozón legyőzött egy esélyesebb, rutinosabb első osztályú ellenfelet.


TFSE-BESTRONG – A STUDIO FUTSAL NYÍREGYHÁZA 5-4 (4-1)
Vasas Sportcsarnok, 250 néző
Játékvezetők: Ibriksz, Nyekita, Mákos

TFSE: Haála – Andorka, Szabó, Dudás, Fehér K.
Cserék: Klcso – Sóvári, Szentjóby, Petroff, Vagner, Kelson, Fehér D., Lipl, Csóh
Vezetőedző: Póta Balázs

Nyíregyháza: Szabolcsi – Nagy, Ladányi, Varga, Gyügye
Cserék: Kovács B., Kovács G., Lakatos, Csáki, Kovács E., Horváth, Hegyes, Daniel
Vezetőedző: Lovas Norbert

Sárga lap: Szabó, Fehér K., Petroff, Kelvin illetve Nagy, Ladányi, Varga, Horváth

Gólszerzők: Sóvári 2, Kelson, Lipl, Klcso illetve Varga, Kovács E., Gyügye, Kovács B.

Összesítésben: 11-6 a Nyíregyháza javára

 

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Franciaország - Brazília, gólösszefoglaló
2024.04.25 | 13:11
Aramis SE - Magyar Futsal Akadémia (2024.04.22, stream)
2024.04.22 | 14:47

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink