Kialakult a női EB mezőnye
2022.10.23 | 15:21
Kialakult a női EB mezőnye

16 csapat szállt harcban az elmúlt héten a hölgyeknél, négy darab négyes csoportban, hogy kiharcolják az Európa bajnoki részvételt. Mindenhol csak a csoportleső jutott tovább. A kvartettekben érvényesült a papírforma, meglepetés nélkül értek véget a selejtezők, így megismétlődik az idei négyesdöntő, amit Portugáliában rendeztek.

Az 1. csoportban nem volt kérdés, hogy a spanyolok könnyedén végeznek a négyes élén. Egyik együttes sem tudta megszorítani, így csak a többiek sorrendje volt a kérdés. A finneket legyőző svédek lettek a másodikok, míg így a finnek számára marat a harmad hely. Az utolsó helyen a belgák végeztek, de nem kellett pont nélkül távozniuk, hiszen döntetlenre végeztek a svédekkel.

 

A 2. csoportban az Ukránok voltak a favoritok és két kör után úgy tűnt, hogy nem lehet gondjuk, de a záró meccsen megszenvedtek a lengyelekkel. Ellenfelük hamar vezetést is szerzett és csak a félidő hajrájában sikerült egyenlíteni. A fordulás után küzdöttek a lengyelek a győzelemért, de végül maradt a döntetlen, ami elegendő volt az ukránoknak az elsőséghez. A hollandok végül második helyen zártak két győzelemmel, míg a harmadik lengyelek mögött a pont nélkül záró horvátok lettek az utolsók.


A 3. csoportban nem volt kérdés, hogy a Portugálok voltak a legesélyesebbek a továbbjutásra. Persze erre szerettek volna rácáfolni az olaszok, akik két kör után szintén hibátlanul álltak, így vasárnap este jöhetett a csoportdöntő. Mivel a portugáloknak jobb volt a gólkülönbsége, nekik a döntetlen is elég volt. Az első félidő nagy küzdelmet és mindössze egy gólt hozott, amit a luzitánok szereztek, így náluk volt az előny. A fordulás után nagy erőket mozgósítottak az olaszok, és össze is jött az egyenlítés, de a tovább jutási reményeik mindössze 27 másodpercig tartottak. A góljuk után szinte a középkezdésből gólt kaptak, így ismét két gól kellett volna a csoportelsőséghez. Hiába próbálkoztak és tettek meg mindent, nem tudtak újra betalálni, majd öt perccel a vége előtt egy újabb portugál gól eldöntötte a meccset és a csoportelsőséget. A végén még újabb két góllal terhelték a portugálok az olasz kaput, így végül sima lett a vége. A csoport másik két csapata a fehérorosz és a szlovén ugyanúgy végzett. Ugyan annyi lett a gólkülönbségük és döntetlen lett az egymás elleni eredmény is. Végül a beloruszok kerültek a harmadik helyre, a kevesebb sárga lapnak köszönhetően. 


A 4. csoportban voltak érdekeltek a mieink. Előzetesen azt gondoltuk, hogy a magyar együttes a legesélyesebb, de mint utóbb kiderült, ez egy nagyon kiegyenlített csoport volt, amit jól jelez, hogy az utolsó kör előtt mind a négy csapatnak megvolt az esélye a továbbjutásra. Szerencsére ez a mi lányainknak sikerült. Az első játéknapon döntetlenre végeztünk a szlovákokkal, majd jött a bosnyákok elleni mérkőzés, ahol némi szerencsével, és hősies védekezéssel sikerült nyerni, ami a kulcsa volt a csoport megnyerésének. Az utolsó napra úgy készülhettünk, hogy a házigazdák elleni győzelemmel ismét ott lehetünk az EB-n. A lányok átérezték mekkora a tét, és a legjobb teljesítményt nyújtva magabiztosan nyertünk, megelőzve a hat pontot szerző bosnyákokat. Mögöttük a szlovákok és a csehek végeztek.

Címkék

Hírdetés

Videók

Új játékosok a válogatottban
2024.03.27 | 20:40
Aramis SE - MAG-LOG Maglódi TC (2024.03.22, stream)
2024.03.22 | 11:00

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
2024.03.16 | 08:15
2024.03.15 | 07:45
2024.03.10 | 09:30
2024.03.07 | 12:15
Támogatóink

Partnereink