Ki végez a dobogó harmadik fokán?
2024.02.01 | 10:55
Ki végez a dobogó harmadik fokán?

Ma este eldől, melyik együttes végez a dobogó harmadik fokán a férfi NBI-ben. Az alapszakasz utolsó fordulója következik, ahol két mérkőzésre kerül sor csütörtökön este. A két meccsen három olyan együttes lép pályára, akik esélyesek a dobogóra. A többi mérkőzést pénteken rendezik, ahol igazán egy fontos kérdőjel van. Kié lesz a felsőházi rájátszást érő hatodik hely.

 


A forduló rangadójára kerül sor Kecskeméten, ahol a Nyíregyháza vendégeskedik. A két együttes úgy léphet pályára, hogy győzelme esetén lehet harmadik is akár, de vereségnél ötödik, így nagy téttel bír a találkozó. A hazaiak várhatják kedvezőbb helyzetből a találkozót, hiszen két ponttal riválisuk előtt állnak a tabellán. Ez azt jelenti, hogy döntetlen esetén a Kecskemét marad negyedik, míg a vendégek az ötödikek. A dobogóra is csak akkor reménykedhetnek a felek, ha a Veszprém nem nyer a Maglód vendégeként, mi több a Nyíregyháza csak akkor, ha ki is kapnak Spandlerék. De mivel jóval előbb rendezik ezt a találkozót, nem kell figyelni a másik összecsapást, csak erre kell koncentrálni. A Nyíregyháza kissé megtorpant, mert sok meccses győzelmi szériát követően elmúlt két találkozójukon egy pontot szereztek összesen. Legutóbb sima vereséget szenvedtek a Mezei ellen hazai pályán, így visszacsúsztak az ötödik helyre. Az ott látott második félidei teljesítmény nem lesz elég valószínűleg ezen az estén, főleg hogy a Kecskemét hazai pályán kifejezetten erős, mindössze két együttes tudta elvinni a pontokat. Pál Patrikék győzelemmel hangolódtak a rangadóra, magabiztosan vették be Pécset. Ezek fényében a hazaiak tűnnek az esélyesebbnek, főleg ha idevesszük, hogy ősszel is a kék oroszlánok örülhettek. Egy biztos, jó meccsre van kilátás.


A legkedvezőbb helyzetbe a Veszprém vallhatja magát, hiszen számára egyszerű a képlet. Saját kezében a sorsa, vagyis “csak” nyernie kell és nem kell számolgatnia. Ráadásul a saját meccsük annyival később kezdődik, hogy tudni fogják két riválisuk meccsének az eredményét. Az is előfordulhat, hogy már tét nélkül léphetnek pályára, ez akkor fordulhat elő, ha a másik meccs döntetlennel zárul. Akkor Fehér Zsolt fiai mindenképp harmadikok. De a veszprémiek nem valószínű, hogy erre apellálnak. Győzelmi szándékkal utaznak Monorra és be akarják gyűjteni a pontokat. A vendégek jó meccset játszottak legutóbb a címvédő ellen, de nem sikerült a pontszerzés, így most jót tenne egy győzelem. Egyrészt önbizalom növelő lenne, illetve nem kell számolgatniuk. Ehhez jó teljesítményre lesz szükség, a Maglód elmúlt meccseit figyelve. Az újonc az elmúlt három meccsén ugyan nem szerezett pontot, de mindannyiszor közel volt a pontszerzéshez, vagy akár a győzelemhez is, de talán a rutin hiánya miatt elmaradt. Most szintén megnehezíthetik ellenfelük dolgát, de a rutin és a nagyobb játékerő Tataiék mellett szól.

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

DEAC-DVTK-Vénusz /NB I. 3. helyért 1. mérkőzés/
2024.05.05 | 09:30
DEAC-MVFC Berettyóújfalu /NB I. Felsőház 9. forduló/
2024.04.29 | 13:30

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink